Actiefotografie

Actiefotografie

Een voorbij scheurende Formule 1 auto, een koppende Robin van Persie die boven zijn tegenstander uitspringt of juist jouw lieve hond die zich droogmaakt na het zwemmen in het meertje. Er is geen genre dat zo gefocust is op hét moment als de actiefotografie. Binnen de actiefotografie is sportfotografie een belangrijk onderdeel als het gaat om het vangen van die spectaculaire finish of het belangrijkste doelpunt!

Februari staat in het teken van actie en sport. We geven je tips en vertellen je welke gear echt niet mag ontbreken. Ook de professionals komen aan het woord over hun passie en beroep. Of je nu gaat beginnen in de wereld van actiefotografie of al enige ervaring hebt langs de zijlijn, er is genoeg leesvoer voor iedereen!

Musthaves sportfotografie

Musthaves

Voor het fotograferen is snelheid gewenst. Welke producten heb je daarvoor echt nodig? Wij hebben ze voor jou geselecteerd.

> Lees artikel

Tips sportfotografie

Tips

We hebben een aantal handige tips en trucs voor het maken van spectaculaire sport- en actiefoto’s op een rijtje gezet.

> Lees artikelINTERVIEW

Frits van Eldik

"Een foto van een race is wat mij betreft pas compleet als hij het hele verhaal vertelt."

> Lees interview

INTERVIEW

Sigfrid Eggers

"Ik zie mijzelf niet zozeer als sportfotograaf, maar eerder als een commerciële fotograaf die wielrennen op zijn manier fotografeert."

> Lees interviewBeweging fotograferen

Beweging fotograferen

Met onze tips kom je achter creatieve mogelijkheden om juist de beweging in jouw actiefoto te benadrukken.

> Lees artikel

Who to follow

Who to follow

Er zijn talloze interessante accounts om te volgen. Daarom hebben we een aantal interessante mensen om te volgen op een rijtje gezet.

> Lees artikel

Meet The Pro

Voor onze serie Meet The Pro spraken we uitgebreid met tien professionele fotografen over hun beroep en passie. Zo hadden we onder anderen sportfotografen Pim Ras en Frits van Eldik te gast.

Frits van Eldik

Meet The Pro: aflevering 3

Frits van Eldik groeide op als zoon van een garagehouder die fotografie als hobby had. Meer met de paplepel ingieten dan dit kan niet. Deze inmiddels welbekende autosportfotograaf heeft vele races, rally's en competities in de autosport mogen fotograferen. Vele Grand Prix en 24-uursraces over hele wereld later weet hij precies wat hij moet doen om met goede resultaten thuis te komen.


Pim Ras

Meet The Pro: aflevering 9

Pim Ras heeft in zijn lange carriere diverse iconische foto's gemaakt en vele prijzen gewonnen. Als huisfotograaf voor het Algemeen Dagblad is hij nog altijd zeer actief en staat hij langs de lijn bij grote voetbalwedstrijden en de Olympische Spelen. Dit levert mooie en inspirerende verhalen op!


Behind Your Scenes

Behind Your Scenes Live is de liveshow van Kamera Express. De eerste reeks ging van start op 14 oktober 2020 met de eerste serie liveshows die aansloten bij het 2020-seizoen van Het Perfecte Plaatje, waar Kamera Express trotse partner van is. Alle liveshows zijn terug te kijken op ons YouTube-kanaal.

JanFillem

Behind Your Scenes: 25-11-2020

In de aflevering van 25 november spraken we met Jan-Willem Kok, bekend als JanFillem, over actiefotografie. In veel van zijn werk staat beweging centraal. Hij vertelt de ins en outs van zijn werk en geeft handige tips voor een mooi resultaat.


Basiscursus Sport & Actie

Wil jij op een praktische manier sport en actie leren vastleggen? Volg dan onze online cursus! In deze basiscursus krijg je een kijkje achter de schermen bij professionele fotografen. Ze geven praktijkvoorbeelden over hun specifieke tak van fotografie. Hoe leg je snelheid vast? Hoe zorg je dat je klaar staat voor dat ene moment? Al deze vragen worden beantwoord in deze cursus!

> Volg cursus

Aan de slag

Het is tijd om zelf aan de slag te gaan met fotografie. Wil je jouw resultaten met ons delen? Leuk! Gebruik dan op Instagram de hashtag #KameraExpress of tag Kamera Express in jouw bericht. Vergeet ook niet ons te volgen voor de nodige inspiratie!