Het Perfecte Plaatje 2018 - Aflevering 2

In iedere aflevering van Het Perfecte Plaatje krijgen de BN'ers de opdracht om twee verschillende shoots uit te voeren. Iedere BN'er selecteert zijn of haar beste foto die vervolgens beoordeeld wordt door de jury. De BN'ers moeten zelf ook een video-pitch geven over hun gemaakte foto. De jury bestaat iedere week uit William Rutten en Cynthia Boll. Bovendien zijn er iedere week twee gastjuryleden die gespecialiseerd zijn in het thema van die week. Deze week zijn de gastjuryleden Moon Jansen en Roeltje van de Sande Bakhuyzen.

Na een aantal weken oefenen en de ervaringen uit de eerste aflevering gaan de BN'ers nu aan de slag met twee nieuwe opdrachten! De kandidaten kwamen samen op een mooie locatie in Zandvoort, waar zij uitleg over de eerste opdracht van deze week kregen.  

Honden shoot

Tijl legt de opdracht aan de kandidaten uit, namelijk maak een actiefoto van een hond terwijl hij achter een speeltje aan het water in springt. Moon Jansen, de professionele fotograaf van de eerste opdracht laat enkele voorbeelden zien.
De opdracht blijkt lastiger dan verwacht, zeker omdat de kandidaten maar 30 minuten de tijd hebben het perfecte plaatje te fotograferen. Lieke had het slimme idee om de burst modus van de camera, de Canon G7X Mark II, te gebruiken om zo 8 beelden per seconden te kunnen schieten!
Daarnaast bleek dat structuur en timing erg belangrijk zijn bij deze opdracht.
Herman probeert het eerst met twee honden maar dat blijkt geen groot succes. Marlijn heeft de vorige aflevering gewonnen en gaat daarom deze aflevering sowieso door. En dat is misschien maar goed ook aangezien ze de eerste opdracht als laatste eindigt met een 6.0 als cijfer. Rianne gaat er uiteindelijk met de eerste plaats vandoor met een 8.0. De jury vond de foto net een schilderij, een echt kunstwerk.

Naaktfotografie

De tweede opdracht is het fotograferen van een naaktmodel. Het is de bedoeling om een mooie erotische foto te maken zonder dat het ordinair wordt. Roeltje van der Sande Bakhuyzen geeft verdere uitleg over de opdracht en geeft tips over het gebruik van licht en het effect van vloeistof in de foto. Om het nog iets moeilijker te maken moeten alle kandidaten dus ook gebruik maken van een gekleurde vloeistof.
Ook deze opdracht bleek voor de ene kandidaat moeilijker dan voor de ander. Lieke had erg moeite om de juiste pose voor haar model te vinden terwijl Marlijn gelijk in haar element was met haar model. De Jury is zeer te spreken over de foto van Ruben, in tegenstelling tot de foto van Mari. De jury noemt deze foto ‘net niet’. De foto van Ryanne, met het thema Pikzwart wordt ook goed ontvangen door de jury. Uiteindelijk gaat Ruben er met de winst vandoor met een 8.5 als cijfer. Jim volgt hem op de voet met een 8.1 voor zijn foto met thema Kleurloos. Lieke en Mari zitten in de gevarenzone. Lieke krijgt uiteindelijk een 5 en Mari een 5.5. Dit is voor Mari helaas te laag om door te gaan naar de volgende aflevering.

Zelf aan de slag?

Wilt u ook onder water fotograferen of prachtige naaktfoto's maken? Dan is het belangrijk dat u goed voorbereid bent en over de juiste apparatuur beschikt. Wij hebben hieronder een uitstekende selectie voor u gemaakt met producten waarmee u direct aan de slag kunt. 

Opdracht 1: Honden shoot

De camera

Bij de eerste opdracht wordt er een Canon G7X mark II gebruikt. De G7X mark II is een compacte point-and-shoot camera met opvallende beeldkwaliteit. Met de 20,1 megapixel CMOS-sensor en DIGIC 7 beeldprocessor biedt deze camera een uitgebereide ISO-gevoeligheid en heldere, gedetailleerde beelden - zelfs wanneer u fotografeert bij weinig licht. Bovendien is de camera in staat om continu-opnames te maken met wel 8fps en kunt Full HD-video's maken.

Bekijk de Canon G7X mark II

De onderwaterbehuizing

Naast de camera is het ook uiteraard ook belangrijk om een onderwaterbehuizing te gebruiken. Deze onderwaterbehuizing is waterdicht tot maar liefst 60 meter diepte en licht van gewicht. Het heeft een ergonomisch ontwerp en alle knoppen van de camera blijven gemakkelijk te bedienen en zijn voorzien van een label, zodat duidelijk te zien is welke knop bij welke functie hoort.

Bekijk onderwaterbehuizingen

De flitser

Een onderwaterflitser zorgt voor rijkere en nauwkeurige opnames onder water. De Inon S-2000 flitser is compatibel met vrijwel alle camera's, zowel digitale compactecamera zoals de Canon G7X mark II als spiegelreflexcamera's. Hij heeft een hoge flitskracht, heeft een zeer snelle recycletijd en een hoge capaciteit. Naast S-TTL automatische belichting kan de flitser ook handmatig nauwkeurig worden ingesteld.

Bekijk alle onderwaterflitsers

Opdracht 2: Naaktfotografie

De camera

In de tweede aflevering werd er voor naaktfotografie een Canon EOS 6D mark II gebruikt. Met deze full frame spiegelreflexcamera kunt u mooie en heldere foto's maken. Hij biedt u de hoogste beeldkwaliteit en is allround inzetbaar. Hij heeft een groot dynamisch bereik waardoor u altijd verzekerd bent van heldere, scherpe beelden met veel details.Via het 3 inch LCD-scherm met touchscreen bekijkt u uw gemaakte foto's en bedient u de belangrijkste instellingen moeiteloos. U kunt met deze camera zeer snel focussen op uw onderwerp met het 45-punts autofocussysteem.

Bekijk de Canon 6D mark II

De lens

In combinatie met de Canon 6D mark II werd er in de eerste aflevering een Canon EF 24-70mm F/4 L iS USM gebruikt. Dit objectief is ideaal voor onder andere reportage- en portretfotografie en combineert een essentieel alledaags brandpuntsafstand met de hoge kwaliteiten van de L-serie. De digitale foto's zijn onder tal van verschillende omstandigheden altijd scherp en van een professionele kwaliteit. Een vast diafragma van f/4 over het gehele zoombereik biedt fotografen buitengewone creatieve controle en bij alle brandpuntsafstanden voor een zeer mooie onscherpe achtergrond.

Bekijk de Canon EF 24-70mm F/4

De softbox

Wanneer er in een studio met flitsers gewerkt wordt, krijgt u te maken met fel licht. Een softbox helpt hierbij en zorgt ervoor dat dit licht gespreid en gecontroleerd wordt. Dit komt uw foto niet alleen ten goede, maar zorgt er ook voor dat het licht beter gespreid wordt. Een softbox is daardoor uitermate geschikt voor portret-, food,- en productfotografie. De BN'ers maakten tijdens de tweede opdracht dan ook dankbaar gebruik van de aanwezige softbox.

Bekijk alle softboxen

Thuisopdracht

Iedere week krijgt u een opdracht waarmee u thuis aan de slag kunt.

Deze week luidt de opdracht: ''Maak zelf ook een bijzondere foto van je huisdier”!

Wilt u kans maken op een Kamera Express cadeaubon ter waarde van €449,-? Stuur dan via de onderstaande button uw foto in en maak kans!

Klik hier om uw foto in te sturen

 

 

Exclusieve giftboxen

Tijdens de actieperiode krijgt u bij aankoop van één van de geselecteerde Canon camera's of objectieven een exclusieve giftbox met daarin allerlei unieke extra's. De waarde van deze cadeaupakketten kan oplopen tot maar liefst €426,-! Er zijn vijf verschillende soorten cadeaupakketten: silver, gold en platinium bij aanschaf van een gelesecteerde camera's en speciaal voor gelesecteerde objectieven hebben we een gold en platinum pakket. Klik hier om de actievoorwaarden te lezen

Cadeaupakket Silver Camera

 Silver (t.w.v. €255,-)

 • Tasje
 • Online training in de Academy
 • Zoom jaarabonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Gold Camera

Gold (t.w.v. €300,-)

 • Test een lens voucher
 • Online training in de Academy
 • Zoom jaar abonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Platinum Camera

Platinum (t.w.v. €426,-)

 • Test een lens voucher 
 • Masterclass naar keuze van een bekende fotograaf
 • Gepersonaliseerde draagriem
 • Zoom jaarabonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Gold objectieven

 Gold (t.w.v. €300,-)

 • Test een lens voucher
 • Online training in de Academy
 • Zoom jaar abonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Platinum Objectieven

Platinum (t.w.v. €406,-)

 • Test een lens voucher
 • Protectiefilter
 • Materclass naar keuze van een bekende fotograaf
 • Irista HD book

 

Workshops

Leer ook uw Perfecte Plaatje te schieten met één van onze workshops!

Basis workshop fotografie

Diverse data

Beschikt u over de basis van de fotografie en wilt u een stapje verder? Wij laten u graag de vele mogelijkheden zien om uw kennis naar een hoger niveau te brengen en gaan we in op het maken van de daadwerkelijke foto.

Schrijf u nu in

Masterclass Toonen en Wientjens Portret

19 januari, 9 februari, 16 februari

Heeft u altijd al willen leren hoe u een opvallende en mooie portretfoto maakt? Hoe u iemands persoonlijkheid of karakter kunt benadrukken? Of wilt u juist eens compleet ‘over de top’ gaan met expressie en licht? Dan is de masterclass portretfotografie iets voor u. In deze masterclass leren Toonen en Wientjens u hoe u deze foto’s kunt maken. Let op: u kunt deze masterclass alleen bijwonen als u een van de platinum giftboxen heeft gekocht. 

Schrijf u nu in

 

 

 

Meer over 'Het Perfecte Plaatje'