Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje - Aflevering 2

In iedere aflevering van Het Perfecte Plaatje krijgen de BN'ers de opdracht om twee verschillende shoots uit te voeren. Iedere BN'er selecteert zijn of haar beste foto die vervolgens beoordeeld wordt door de jury. De jury bestaat iedere week uit topfotograaf William Rutten en storyteller Cynthia Boll. Bovendien zijn er iedere week twee gastjuryleden die gespecialiseerd zijn in het thema van die week.

Kitesurfen

Het eerste thema van de tweede aflevering was "kitesurfen". Hierbij moesten de BN'ers kitesurf foto's maken op het strand van Kijkduin. Het gastjurylid bij deze shoot was Rein Rijke, de man achter Zout Fotografie. Zout fotografie maakt inspirerende beeldreportages en sfeerbeelden voor een groot aantal sportieve (outdoor) magazines en evenementen. Rein is tevens kitesurfer en vond het belangrijk dat er gevoel in de foto's terug te zien was. Verder wilde hij de surfer goed in beeld zien, veel actie en opspattend water. De bedoeling was dat ze kitesurfers vast gingen leggen, maar aangezien er niet genoeg wind stond, werden de plannen omgegooid. De kitesurfers gingen wakeboarden. Het vastleggen van actiebeelden in het water bleek lastiger dan gedacht. Belangrijk was dat er geen water op de lens mocht komen. Er werd door de BN'ers dus hevig aan de lenzen gelikt. Toch had uiteindelijk iedereen een foto waar hij of zij tevreden mee was. Iets waar de jury het niet altijd mee eens was. Ook bij deze opdracht waren er een aantal foto's onscherp. Toch kwam de jury wel degelijk mooie actiefoto's tegen. Opvallend was dat tijdens deze opdracht de eerste onvoldoende viel, Isa kreeg een 5. De winnaar van deze opdracht was, tot haar grote verrassing en blijdschap, Estelle. Het commentaar? "Grote klasse, haarscherp en de wakeboarder komt recht op je af". 

Kunstzinnig naakt 

Het tweede thema stond in het teken van "kunstzinnig naakt". De BN'ers werden naar de oude meelfabriek in Leiden gestuurd. Daar mochten ze voor hun shoot hun eigen naaktmodel kiezen, op volgorde van het resultaat van de eerste opdracht. Micky Hoogendijk, ook wel bekend als fotograaf, actrice, presentatrice en model, was het gastjurylid van dit thema. Zij maakt intense, artistieke beelden waar de persoonlijkheid van de modellen in terug te zien is. Micky gaf de BN’ers voordat ze begonnen nog een aantal goede tips. Kernpunten? Praat met het model en stel het model op zijn of haar gemak. Zo behaal je uiteindelijk het beste resultaat. Na het kiezen van een model gingen de kandidaten aan de slag. Estelle mocht, met het thema ‘double trouble’ twee naakte vrouwen vastleggen. Iets waar ze direct een duidelijk beeld bij had en wat werd beloond met de eerste plaats! Hiermee werd Estelle ook de overall winnares van deze aflevering. Moeilijker was de opdracht van Tygo. Zijn model had als enige nog een broekje aan bij binnenkomst. Wat bleek? Het model was transgender. Een uitdaging, maar hij wist het uiterst slim op te lossen. En met succes. Uiteindelijk behaalde Tygo een mooie tweede plaats. De laagste score was voor Monique. Haar ‘Magic Mike’ foto was helaas niet spannend genoeg. Dit betekende helaas dat Monique de eerste afvaller van dit seizoen is.

Zelf aan de slag?

Wilt u ook kitesurf foto's of kunstzinnige naaktfoto's maken? Dan is het belangrijk dat u goed voorbereid bent en over de juiste apparatuur beschikt. Wij hebben hieronder een uitstekende selectie voor u gemaakt met producten waarmee u direct aan de slag kunt. 

Opdracht 1: Kitesurf fotografie

De camera

In de eerste opdracht van deze aflevering werd er een Canon G 7 X Mark II gebruikt. Deze professionele en compacte point-and-shoot camera is ideaal voor watersportfotografie. Deze camera zorgt voor heldere en gedetailleerde beelden, zelfs bij weinig licht. Bovendien is deze camera door zijn compactheid gemakkelijk overal mee naartoe te nemen!

Alle compactcamera's

De onderwaterbehuizing

Omdat u natuurlijk niet wilt dat uw camera nat wordt, is bij watersportfotografie een onderwaterbehuizing aan te raden. Voor deze opdracht werd er gebruik gemaakt van de Canon WP-DC55 onderwaterbehuizing, die speciaal is ontworpen voor de Canon G 7 X Mark II. Natuurlijk hebben wij ook onderwaterbehuizingen voor andere camera's.

Alle onderwaterbehuizingen

Het licht

Wanneer u in donkere situaties moet fotograferen, is een flitser ideaal. Bijvoorbeeld tijdens het onderwaterfotografie is dit een echte must. Bovendien kunt u actie met een flitser 'bevriezen'. Een uitstekende flitser is bijvoorbeeld de Sea&Sea YS-01 Strobe. Dit is een onderwaterflitser die geschikt is voor zowel spiegelreflex- als compactcamera's. 

Alle onderwaterflitsers

Opdracht 2: Naaktfotografie

De camera

Voor de tweede opdracht van deze aflevering is er gebruik gemaakt van de Canon 5D Mark IV. Deze full-frame spiegelreflexcamera is een echte allrounder en daarom ook geschikt voor naaktportretten. Bovendien maakt u met deze camera ontzettend heldere en gedetailleerde beelden. Deze camera valt wel in een hogere prijsklasse en is voornamelijk bedoeld voor professioneel gebruik. Natuurlijk heeft Canon genoeg spiegelreflexcamera's in haar assortiment die ideaal zijn voor gevorderde en beginnende fotografen. Deze vindt u via de button hieronder.

Alle spiegelreflexcamera's

De lens

Wanneer u naaktportretten wilt schieten, moet u kiezen voor de juiste lens. Er werd tijdens deze opdracht gebruik gemaakt van de de Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM en de Canon EF 50mm f/1.8 STM. De eerste lens, namelijk de Canon 24-105mm, is een standaard zoomobjectief waarmee u een superieure beeldkwaliteit krijgt. Deze lens is voornamelijk bedoeld voor de professionele fotograaf. De Canon EF 50mm is daarentegen een prime lens die ook zeer geschikt is voor de beginnende fotograaf. Deze lens is ideaal voor portretfotografie, fotografie bij weinig licht en dagelijks gebruik. 

Alle lenzen

De softbox

Voor naaktfotografie is een softbox een ideaal hulpmiddel. Hiermee kunt u prachtig zacht en diffuus licht creëren, omdat het licht wordt verspreid. Daardoor kunt u ook meer detail zien. Bovendien krijgt u natuurlijker licht dan met een LED lamp, die vaak voor harder licht zorgt. Ook krijgt uw naaktmodel nog meer contour. Verder is het met een softbox ook mogelijk om juist bepaalde delen van het lichaam te belichten. Een softbox zoals de Profoto 101217 OCF is een aanrader. Deze kunt u makkelijk meenemen en is geschikt voor zowel in de studio als op locatie. 

Alle softboxen

Thuisopdracht

Iedere week krijgt u een opdracht waarmee u thuis aan de slag kunt.

Deze week luidt de opdracht: maak zelf ook een kunstzinnig portret!

Heeft u het Perfecte Plaatje geschoten? Dan kunt u deze via onderstaande button insturen.

Klik hier om uw foto in te sturen

 

Exclusieve giftboxen

Tijdens de actieperiode krijgt u bij aankoop van één van de geselecteerde Canon producten een exclusief cadeaupakket met daarin allerlei unieke extra's. De waarde van deze cadeaupakketten kan oplopen tot maar liefst €525,-! Er zijn drie verschillende soorten cadeaupakketten: Bronze, Silver & Gold. 

Cadeaupakket Bronze

Bronze (t.w.v. €239,-)

  • 10-delige Basiscursus fotografie
  • Lifetime 100GB Irista cloudopslag

Cadeaupakket Silver

Silver (t.w.v. €399,-)

  • 10-delige Basiscursus fotografie
  • Lifetime 100GB Irista cloudopslag
  • Camera Strap Lite
  • Corel Aftershot Pro 3

Cadeaupakket Gold

Gold (t.w.v. €525,-)

  • Masterclass met professionele Canon fotograaf 
  • Lifetime 150GB Irista cloudopslag
  • Camera Strap Pro
  • Corel Aftershot Pro 3

 

Workshops

Leer ook uw Perfecte Plaatje te schieten met één van onze workshops!

Masterclass portret- en modelfotografie Toonen en Wientjens 

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november

Deze driedaagse masterclass portret- en modelfotografie van Hans Toonen & Hans Wientjens bestaat niet alleen uit het maken van een paar foto’s. Drie dagen lang komen de belangrijkste facetten van portret-, glamour- en artistiek naakt-fotografie aan bod.

Bestel nu

 

Aflevering gemist?

Klik dan op de onderstaande afbeelding om de aflevering terug te kijken.