Het Perfecte Plaatje 2018 - Aflevering 3

In iedere aflevering van Het Perfecte Plaatje krijgen de BN'ers de opdracht om twee verschillende shoots uit te voeren. Iedere BN'er selecteert zijn of haar beste foto die vervolgens beoordeeld wordt door de jury. De BN'ers moeten zelf ook een video-pitch geven over hun gemaakte foto. De jury bestaat iedere week uit William Rutten en Cynthia Boll. Bovendien zijn er iedere week twee gastjuryleden die gespecialiseerd zijn in het thema van die week. Deze week zijn de gastjuryleden documentairefotograaf Jerry Lampen en vlogger Nikkie Tutorials.

Na een aantal weken oefenen en de ervaringen uit de eerste twee afleveringen gaan de BN'ers nu aan de slag met twee nieuwe opdrachten! De kandidaten kwamen samen op een bijzondere plek op Schiphol waar zij uitleg over de eerste opdracht van deze week kregen.  

Brandweer shoot

Tijl legt de opdracht aan de kandidaten uit, namelijk maak een actiefoto in reportagestijl. Er moet actie, emotie en tijdsdruk in de foto aanwezig zijn. Deze opdracht moet binnen vijf minuten uitgevoerd worden. Een belangrijke tip die Jerry meegeeft, is om zo dicht mogelijk op het onderwerp te fotograferen. De opdracht blijkt lastiger dan verwacht. Zeker omdat de kandidaten maar 5 minuten de tijd hebben het perfecte plaatje te fotograferen. Er gaat dan ook een hoop paniek mee gepaard. De brandweermannen kunnen namelijk niet wachten. De kandidaten gaan aan de slag met een spiegelreflexcamera, namelijk de Canon 6D Mark II met daarbij de Canon EF 24-70mm f/2.8 als objectief. Niet alleen de kandidaten zijn in paniek, ook een van de cameramannen loopt tijdens de opdracht keihard tegen een muur. Gevolg? Een kapotte lens. 

Patty heeft al vanaf de eerste aflevering wat moeite met scherpstellen en krijgt van Jerry enkele tips mee voor het scherpstellen van de camera. Als voorbereiding zorgt Patty dat zij al in de kazerne aanwezig is, dit bespaart haar namelijk een hoop rennen. In the heat of te moment vergeet ze toch weer scherp te stellen. Herman is van mening dat het perfecte plaatje alleen lukt als je rustig blijft. Hij was zelfs zo rustig dat hij door een brandweerman bij de actie weggehaald moest worden. Lieke wilde de brandweerman als held op de foto krijgen. Tijdens de shoot probeert ze de brand te regisseren en is ze de brandweermannen aan het aansturen. Alles voor het perfecte plaatje! De eerste opdracht wordt gewonnen door Jim. Zijn foto komt met een 8 als beste uit de bus en wordt omschreven als een sterk beeld met een mooie compositie. Herman, Lieke en Patty sluiten de rij met alledrie een 6,5.

Selfie aan de hand van de zeven zonden

De tweede opdracht is het maken van een selfie. Dit is echter niet zomaar een zelfportret. De kandidaten moeten zichzelf namelijk zo zondig mogelijk op de foto zetten en dit allemaal binnen 75 minuten. De foto's worden gemaakt met een Canon M50, de 15-45mm lens, een statief en de Canon Connect app. Hierdoor houden de kandidaten zelf de regie in handen en kunnen ze door de camera met een telefoon te bedienen creatief aan de slag. De zondes waar uit gekozen kan worden zijn; ijdelheid, hebzucht, vraatzucht, wraakzucht, luiheid, jaloezie en lust. Ruben heeft de zonde ijdelheid en gaat voor een metamorfose. Elke deelnemer krijgt 50 euro mee waarvan ze props en kleding kunnen kopen. Ruben geeft dit geld uit aan een jurkje en een Farah Fawcett pruik. Patty kiest voor hebzucht en koopt in de feestwinkel nepgeld, een pistool en een bivakmuts. Vervolgens gaat zij als bankovervaller op de foto en is dit goed voor een welverdiende 7.8. 

Marlijn gaat er met de winst vandoor en krijgt een 8,5 voor haar foto's, daarmee is zij ook de weekwinnares. De jury beschrijft haar foto met de volgende woorden: een prachtig lichtspel en spannend afgesneden. Jim heeft de slechtste foto van de dag en sluit de rij met een 5. De jury vindt zijn foto kinderachtig en ziet er geen duidelijk thema in. Toch is dit cijfer genoeg om een ronde verder te gaan en houdt het avontuur op voor Lieke. Zij heeft met een 5.3 het slechtste gemiddelde. 

 

Zelf aan de slag?

Wilt u ook spannende actiefoto's of een mooie selfie maken? Dan is het belangrijk dat u goed voorbereid bent en over de juiste apparatuur beschikt. Wij hebben hieronder een uitstekende selectie voor u gemaakt met producten waarmee u direct aan de slag kunt. 

Opdracht 1: Actiefoto

De camera

Bij de eerste opdracht wordt er een Canon 6D Mark II gebruikt. Met deze full frame spiegelreflexcamera kunt u mooie en heldere foto's maken. Hij biedt u de hoogste beeldkwaliteit en is allround inzetbaar. Hij heeft een groot dynamisch bereik waardoor u altijd verzekerd bent van heldere, scherpe beelden met veel details.

Bekijk de Canon 6D mark II

Het objectief

De Canon EF 24-70mm f/2.8 is het standaard zoomobjectief van de professional! Het standaardzoomobjectief van Canon is van professionele kwaliteit met superieure beeldkwaliteit en een snel maximaal diafragma van f/2.8 over het gehele zoombereik. Dit objectief is de perfecte aanvulling op elke full frame EOS-camera.

Bekijk de Canon EF 24-70mm f/2.8

Regenhoes

Zoals bij de eerste opdracht te zien was, werd er veel met water gewerkt om dat brandje te blussen. De kandidaten kregen ook dan de waarschuwing dat hun apparatuur nat werd. Het is dan verstandig om gebruik te maken van een regenhoes. Dit beschermt uw apparatuur terwijl u opnames maakt als het buiten slecht weer is.

Bekijk alle regenhoezen

Opdracht 2: Selfie aan de hand van de zeven zonden

De camera

Bij de selfieopdracht werd de Canon M50 gebruikt. De M50 is een compacte en lichte camera, waardoor hij ideaal te gebruiken is voor onderweg. Het is een systeemcamera die zich onder meer kenmerkt door 4K video-opnames, een elektronische zoeker met hoge resolutie en een Dual Pixel autofocussysteem. Met behulp van de 24,1MP CMOS-sensor en DIGIC 8-beeldprocessor bent u verzekerd van een hoge beeldkwaliteit en levensechte kleuren.

Bekijk de Canon EOS M50

De lens

In combinatie met de Canon EOS M50 werd er in de derde aflevering een Canon EF-M 15-45mm F/3.5-6.3 IS STM gebruikt. Deze veelzijdige zoomlens voor Canon systeemcamera's die geschikt is voor landschapsfotografie, scherpe portretten, spannende actiebeelden en alles er tussen in. Met een ingebouwde beeldstabilisatie en een snelle en stille autofocus is deze kitlens dan ook een mooie aanvulling op uw Canon EOS M50. 

Bekijk de Canon EF-M 15-45mm

Het statief

Zoals in deze aflevering te zien was, bood het statief veel gemak bij het uitvoeren van de selfieopdract. Zo konden de kandidaten in combinatie met de Canon Connect app eenvoudig hun camera bedienen en zichzelf. Ook werd het nut van een omgekeerde middenkolom getoond, zo kon Ryanne zichzelf vastleggen terwijl de camera zo dicht mogelijk op haar stond. Dus denk ook aan een statief als u aan de slag gaat met het maken van selfies!

Bekijk alle statieven

Thuisopdracht

Iedere week krijgt u een opdracht waarmee u thuis aan de slag kunt.

Deze week luidt de opdracht: ''Maak een selfie met één van de zeven zonden!

Wilt u kans maken op een Kamera Express cadeaubon ter waarde van €449,-? Stuur dan voor 18 november je foto in via de onderstaande button en maak kans!

Klik hier om uw foto in te sturen

 

 

Exclusieve giftboxen

Tijdens de actieperiode krijgt u bij aankoop van één van de geselecteerde Canon camera's of objectieven een exclusieve giftbox met daarin allerlei unieke extra's. De waarde van deze cadeaupakketten kan oplopen tot maar liefst €426,-! Er zijn vijf verschillende soorten cadeaupakketten: silver, gold en platinium bij aanschaf van een gelesecteerde camera's en speciaal voor gelesecteerde objectieven hebben we een gold en platinum pakket. Klik hier om de actievoorwaarden te lezen

Cadeaupakket Silver Camera

 Silver (t.w.v. €255,-)

 • Tasje
 • Online training in de Academy
 • Zoom jaarabonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Gold Camera

Gold (t.w.v. €300,-)

 • Test een lens voucher
 • Online training in de Academy
 • Zoom jaar abonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Platinum Camera

Platinum (t.w.v. €426,-)

 • Test een lens voucher 
 • Masterclass naar keuze van een bekende fotograaf
 • Gepersonaliseerde draagriem
 • Zoom jaarabonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Gold objectieven

 Gold (t.w.v. €300,-)

 • Test een lens voucher
 • Online training in de Academy
 • Zoom jaar abonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Platinum Objectieven

Platinum (t.w.v. €406,-)

 • Test een lens voucher
 • Protectiefilter
 • Materclass naar keuze van een bekende fotograaf
 • Irista HD book

 

Workshops

Leer ook uw Perfecte Plaatje te schieten met één van onze workshops!

Basis workshop fotografie

Diverse data

Beschikt u over de basis van de fotografie en wilt u een stapje verder? Wij laten u graag de vele mogelijkheden zien om uw kennis naar een hoger niveau te brengen en gaan we in op het maken van de daadwerkelijke foto.

Schrijf u nu in

Masterclass Toonen en Wientjens Portret

19 januari, 9 februari, 16 februari

Heeft u altijd al willen leren hoe u een opvallende en mooie portretfoto maakt? Hoe u iemands persoonlijkheid of karakter kunt benadrukken? Of wilt u juist eens compleet ‘over de top’ gaan met expressie en licht? Dan is de masterclass portretfotografie iets voor u. In deze masterclass leren Toonen en Wientjens u hoe u deze foto’s kunt maken. Let op: u kunt deze masterclass alleen bijwonen als u een van de platinum giftboxen heeft gekocht. 

Schrijf u nu in