Het Perfecte Plaatje 2018 - Aflevering 4

In iedere aflevering van Het Perfecte Plaatje krijgen de BN'ers de opdracht om twee verschillende shoots uit te voeren. Iedere BN'er selecteert zijn of haar beste foto die vervolgens beoordeeld wordt door de jury. De BN'ers moeten zelf ook een video-pitch geven over hun gemaakte foto. De jury bestaat iedere week uit William Rutten en Cynthia Boll. Bovendien zijn er iedere week twee gastjuryleden die gespecialiseerd zijn in het thema van die week. Deze week zijn de gastjuryleden landschapsfotograaf Bas Meelker en portret- en fashionfotograaf Pascal Vandecasteele. De BN'ers gaan deze week weer aan de slag met twee uitdagende opdrachten!  

Marcofotografie

De eerste opdracht van deze week stond in het teken van macrofotografie. In een prachtig moerasgebied gaan de BN'ers een insect zo mooi mogelijk op de foto zetten. Bas Meelker geeft de deelnemers tips om aan de slag te kunnen. De foto moet iets met je doen en een verhaal vertellen. Daarnaast moeten de BN'ers goed onder blaadjes kijken om de insecten te vinden en vanuit een laag standpunt fotograferen. De tips van Bas Meelker worden goed gebruikt. Herman en Jim gaan het moeraswater in, terwijl Patty, Ruben en Marlijn goed tussen de bladeren van het grasgebied zoeken naar hun insect. Ze gaan direct enthousiast aan de slag, maar het op de foto zetten van een insect blijkt lastiger dan gedacht! De insecten blijven niet stil zitten en ook het scherpstellen blijkt nog niet zo makkelijk. Terwijl Marlijn moeite heeft met scherpstellen en steeds haar insecten kwijtraakt, jaagt Tijl de libelle van Rianne weg. Ruben probeert het stamina van de rode soldaat (een mier) vast te leggen, maar dat gaat niet helemaal zoals hij wil. Vervolgens maakt hij wel een prachtige foto van een libelle! De foto van de vlieg van Marlijn krijgt van de jury het laagste cijfer, een 5. De mooiste foto's zijn gemaakt door Rianne en Herman. De mooie kleuren en het verhaal zorgen ervoor dat deze foto's de hoogste cijfers krijgen. Rianne's foto wordt zelfs beloond met een 9 (met dank aan Tijl). 

Fashionfotografie

De fashionshoot staat in het teken van badkleding. Zowel de badkleding als de grote ketting moet goed op de foto gezet. De ketting moet zelfs op de foto bewegen! Pascal Vandecasteele helpt de BN'ers bij deze shoot om de juiste belichting te krijgen: niet de sluitertijs, maar de flitsduur moet goed zijn. De modellen zitten daarnaast ook nog eens op een bewegende mechanische stier wat de shoot extra lastig maakt. Dit is duidelijk niet de shoot voor Rianne, aangezien zij het na een paar foto's opgaf. Herman maak het zichtzelf iets makkelijker door de stier stil te laten staan, waardoor hij de shoot beter kan regiseren. De foto's van Marlijn en Jim worden zeer goed beoordeeld, zij krijgen een 9 en een 7,5. Ondanks dat Rianne snel opgaf krijgt ze alsnog een 7 waardoor zij de overall winnaar van deze week is met een 8 gemiddeld. Ruben krijgt bij beide shoots en 6 en moet helaas de wedstrijd verlaten.  

Zelf aan de slag?

Wilt u ook interessante macrofoto's of een mooie fashionfoto's maken? Dan is het belangrijk dat u goed voorbereid bent en over de juiste apparatuur beschikt. Wij hebben hieronder een uitstekende selectie voor u gemaakt met producten waarmee u direct aan de slag kunt. 

Opdracht 1: Macro

Camera

Bij de eerste opdracht wordt er een Canon EOS M50 gebruikt. Het compacte formaat zorgt ervoor dat de BN'ers hem makkelijk kunnen gebruiken voor het fotograferen van de insecten. Met behulp van de 24,1MP CMOS-sensor en een DIGIC 8-beeldprocessor bent u verzekerd van een hoge beeldkwaliteit en levensechte kleuren.

Bekijk de Canon EOS M50

Objectief

Bij het gebruik van een Canon systeemcamera is de Canon EF-M 28mm macro een perfect objectief om de kleinste details naar voren te halen. Hij is voorzien van een ingebouwde Macro lite, waarmee u het onderwerp perfect kunt belichten! Daarnaast maakten de BN'ers vooral gebruik van de 100mm macrolens met de EF naar EF-M adapter.

Bekijk hier de macrolenzen

Macro ringflitser

Een ringflitser is ideaal te gebruiken bij macrofotografie, omdat u een mooie egale belichting op uw onderwerp krijgt. Deze ringflitser is ideaal te gebruiken voor een creatieve belichting en is ontworpen voor close-up fotografie. Daarnaast is hij makkelijk in gebruik en de LED-instellichten vereenvoudigen het scherpstellen en het maken van composities.

Bekijk de Canon Macro Ring Lite

Opdracht 2: Fashion

Camera

Bij de tweede opdracht wordt er een Canon 6D Mark II gebruikt. Met deze full frame spiegelreflexcamera kunt u mooie en heldere foto's maken. Hij biedt u de hoogste beeldkwaliteit en is allround inzetbaar. Hij heeft een groot dynamisch bereik waardoor u altijd verzekerd bent van heldere, scherpe beelden met veel details. 

Bekijk de Canon 6D mark II

Objectief

De Canon EF 24-70mm f/2.8 is het standaard zoomobjectief voor de professional! Dit objectief van Canon is van professionele kwaliteit met superieure beeldkwaliteit en een snel maximaal diafragma van f/2.8 over het gehele zoombereik. Dit objectief is de perfecte aanvulling op elke full frame EOS-camera. Daarnaast beschikt hij over een razendsnelle autofocus!

Bekijk de Canon EF 24-70mm f/2.8

Flitser

Wilt u zelf aan de slag met fashionfotografie? Een studioflitser is dan een echte musthave! De Profoto A1 flitser is een krachtige flitser, maar dan is een zeer compact formaat. Hij levert een natuurlijk, zacht licht en beschikt over een eenvoudige bediening. De Profoto A1 is niet alleen een on-camera flitser, maar ook zeer effectief off-camera.

Bekijk de Profot A1 flitser

Thuisopdracht

Iedere week krijgt u een opdracht waarmee u thuis aan de slag kunt.

Deze week luidt de opdracht: ''Maak zelf een macro natuurfoto!

Wilt u kans maken op een Kamera Express cadeaubon ter waarde van €449,-? Stuur dan voor 25 november je foto in via de onderstaande button en maak kans!

Klik hier om uw foto in te sturen

 

 

Exclusieve giftboxen

Tijdens de actieperiode krijgt u bij aankoop van één van de geselecteerde Canon camera's of objectieven een exclusieve giftbox met daarin allerlei unieke extra's. De waarde van deze cadeaupakketten kan oplopen tot maar liefst €426,-! Er zijn vijf verschillende soorten cadeaupakketten: silver, gold en platinium bij aanschaf van een gelesecteerde camera's en speciaal voor gelesecteerde objectieven hebben we een gold en platinum pakket. Klik hier om de actievoorwaarden te lezen

Cadeaupakket Silver Camera

 Silver (t.w.v. €255,-)

 • Tasje
 • Online training in de Academy
 • Zoom.nl magazine jaarabonnement
 • Irista HD book

Bekijk hier de video over deze giftbox!

Cadeaupakket Gold Camera

Gold (t.w.v. €300,-)

 • Test een lens voucher
 • Online training in de Academy
 • Zoom.nl magazine jaarabonnement
 • Irista HD book

Bekijk hier de video over deze giftbox!

Cadeaupakket Platinum Camera

Platinum (t.w.v. €426,-)

 • Test een lens voucher 
 • Masterclass naar keuze van een bekende fotograaf
 • Gepersonaliseerde draagriem
 • Zoom.nl magazine jaarabonnement
 • Irista HD book

Bekijk hier de video over deze giftbox!

Cadeaupakket Gold Objectieven

 Gold (t.w.v. €300,-)

 • Test een lens voucher
 • Online training in de Academy
 • Zoom.nl magazine jaarabonnement
 • Irista HD book

Bekijk hier de video over deze giftbox!

Cadeaupakket Platinum Objectieven

Platinum (t.w.v. €406,-)

 • Test een lens voucher
 • Protectiefilter
 • Materclass naar keuze van een bekende fotograaf
 • Zoom.nl magazine jaarabonnement
 • Irista HD book

Bekijk hier de video over deze giftbox!

 

Workshops

Leer ook uw Perfecte Plaatje te schieten met één van onze workshops!

Workshop Macrofotografie in Diergaarde Blijdorp

16 december

Ontdek samen met Rob Doolaard de wonderbaarlijke wereld van macrofotografie. Details die normaal bijna niet te zien zijn, zijn op deze dag de onderwerpen waarmee we ons gaan bezighouden. Ga mee en naast de begeleiding voor een perfecte macro foto krijgt u ook een unieke rondleiding achter de schermen!

Schrijf u nu in

Basis workshop fotografie

Diverse data

Beschikt u over de basis van de fotografie en wilt u een stapje verder? Wij laten u graag de vele mogelijkheden zien om uw kennis naar een hoger niveau te brengen en gaan we in op het maken van de daadwerkelijke foto.

Schrijf u nu in

Masterclass Toonen en Wientjens Portret

19 januari, 9 februari, 16 februari

Heeft u altijd al willen leren hoe u een opvallende en mooie portretfoto maakt? Hoe u iemands persoonlijkheid of karakter kunt benadrukken? Of wilt u juist eens compleet ‘over de top’ gaan met expressie en licht? Dan is de masterclass portretfotografie iets voor u. In deze masterclass leren Toonen en Wientjens u hoe u deze foto’s kunt maken. Let op: u kunt deze masterclass alleen bijwonen als u een van de platinum giftboxen heeft gekocht. 

Schrijf u nu in

Masterclass Landschapsfotografie door Bas Meelker

2 maart, 17 maart, 13 april

Tijdens deze masterclass landschapsfotografie door Bas Meelker leert u dé geheimen voor sprekende landschapsfoto's. U krijgt tips & tricks voor landschapsfotografie en u leert alles over het gebruik van verschillende accessoires. Deze masterclass is een theoretisch lezing. Er is geen praktijkgedeelte. Let op: u kunt deze masterclass alleen bijwonen als u een van de platinum giftboxen heeft gekocht. 

Schrijf u nu in