Het Perfecte Plaatje 2018 - Aflevering 6

In iedere aflevering van Het Perfecte Plaatje krijgen de BN'ers de opdracht om twee verschillende shoots uit te voeren. Iedere BN'er selecteert zijn of haar beste foto die vervolgens beoordeeld wordt door de jury. De BN'ers moeten ook een video-pitch geven over hun gemaakte foto. De jury bestaat iedere week uit William Rutten en Cynthia Boll. Bovendien zijn er iedere week twee gastjuryleden die gespecialiseerd zijn in het thema van die week. Deze week zijn de gastjuryleden Frank Crebas en Ingrid van Heteren. De vier overgebleven kandidaten gaan deze week weer aan de slag met twee nieuwe opdrachten!  

Air-to-air shoot

De kandidaten krijgen vandaag te maken met misschien wel de spannendste opdracht tot nu toe in Het Perfecte Plaatje. Bij een air-to-air shoot boven het vliegveld Lelystad moeten ze vanuit een vliegtuig twee andere vliegtuigen in formatie fotograferen. Ze moeten de kleine, maar zeer snelle Blackshape vliegtuigen in een spectaculaire shoot vast te leggen. Specialist Frank Crebas geeft de kandidaten een aantal tips en tricks, waaronder het werken met een lange sluitertijd. In combinatie met de beeldstabilisatie van het 18-150mm objectief krijgen ze toch scherpe beelden. Jim en Ryanne beginnen als eersten aan de opdracht. Ze krijgen ieder een half uur de tijd om de formatie die ze willen vast te leggen. Het is even wennen, maar daarna lukt het ze een aantal mooie shots te maken. Vervolgens gaan Patty en Herman de lucht in en krijgen ook zij de mogelijkheid het perfecte moment vast te leggen. Als alle kandidaten geweest zijn buigt de jury zich weer over de uitgekozen foto's. Over de foto Jim zijn ze positief, terwijl ze die van Herman afschuwelijk vinden. De jury beoordeelt de foto van Herman dan ook met een 5. Patty krijgt een keurige 6.8 en Ryanne een 7.0. Jim wint deze opdracht uiteindelijk met een 7.5.

Werken met baby's

Tijdens de tweede opdracht van vandaag worden het geduld en de creativiteit van de BN'ers getest, want ze moeten gaan werken met baby's. Ze moeten een bekende filmposter op de foto zetten, maar dan met baby's als modellen. Fotograaf Ingrid van Heteren helpt de kandidaten bij deze opdracht. Als tip geeft ze de kandidaten mee dat ze goed contact moeten maken met de baby's om zo tot het leukste resultaat te komen. De foto moet van bovenaf geschoten worden, wat betekent dat het decor, dat ze zelf mogen inrichten, plat is. Herman heeft Spiderman als poster, Patty heeft Tarzan, Jim de Kleine Zeemeermin en Ryanne gebruikt de bekende film Frozen. De volgende dag krijgen de BN'ers hun foto op grote afdruk te zien, en is voor één van hen het avontuur voorbij. De jury beoordeelt de foto's zonder te weten welke foto van wie is. Jim had geluk met zijn vrolijke baby en Herman heeft zijn Spiderman erg leuk op de foto gezet. De foto van Ryanne werd meteen herkend door William Rutten vanwege de boos kijkende baby en van de foto van Patty wordt de jury erg blij. Patty scoort het hoogste cijfer: een 8.5 en gaat met een 7.7 door naar de halve finale. Jim eindigt deze opdracht als tweede met een 7.5, wat ook zijn gemiddelde is. Herman scoort een 5.6. Dit is een half punt te weinig om door te gaan naar de halve finale. Ryanne gaat door met Patty en Jim.

Zelf aan de slag?

Wilt u ook vanuit de lucht fotograferen of prachtige foto's van een baby maken? Dan is het belangrijk dat u goed voorbereid bent en over de juiste apparatuur beschikt. Wij hebben hieronder een uitstekende selectie voor u gemaakt met producten waarmee u direct aan de slag kunt. 

Opdracht 1: Air-to-air shoot

Camera

Bij de eerste opdracht wordt er een Canon EOS M50 gebruikt. Het compacte formaat van deze camera zorgt ervoor dat de BN'ers hem makkelijk kunnen gebruiken in het vliegtuigje. Met behulp van de 24,1MP CMOS-sensor en een DIGIC 8-beeldprocessor bent u verzekerd van een hoge beeldkwaliteit en levensechte kleuren.

Bekijk de Canon EOS M50

De lens

De Canon EF-M 18-150mm F/3.5-6.3 IS STM is een veelzijdige en krachtige allround zoomlens voor EOS M-camera's. Zonder van lens te wisselen kunt u zowel groothoek- als teleopnamen maken. De 4-stops Image Stabilizer zorgt ervoor dat cameratrillingen tot een minimum worden beperkt, wat ideaal is voor een shoot als deze.

Bekijk de Canon EF-M 18-150mm

Opdracht 2: Werken met baby's

De camera

Voor de tweede opdracht werd er een Canon EOS 6D mark II gebruikt. Met deze full frame spiegelreflexcamera kunt u mooie en heldere foto's maken. Hij biedt u de hoogste beeldkwaliteit en is allround inzetbaar. Hij heeft een groot dynamisch bereik waardoor u altijd verzekerd bent van heldere, scherpe beelden met veel details.Via het 3 inch LCD-scherm met touchscreen bekijkt u uw gemaakte foto's en bedient u de belangrijkste instellingen moeiteloos. U kunt met deze camera zeer snel focussen op uw onderwerp met het 45-punts autofocussysteem.

Bekijk de Canon 6D mark II

De lens

In combinatie met de Canon 6D mark II werd er een Canon EF 24-70mm F/4 L iS USM gebruikt. Dit objectief is ideaal voor onder andere reportage- en portretfotografie en combineert een essentieel alledaags brandpuntsafstand met de hoge kwaliteiten van de L-serie. De digitale foto's zijn onder tal van verschillende omstandigheden altijd scherp en van een professionele kwaliteit. Een vast diafragma van f/4 over het gehele zoombereik biedt fotografen buitengewone creatieve controle en bij alle brandpuntsafstanden voor een zeer mooie onscherpe achtergrond.

Bekijk de Canon EF 24-70mm F/4

De softbox

Wanneer er in een studio met flitsers gewerkt wordt, krijgt u te maken met fel licht. Een softbox helpt hierbij en zorgt ervoor dat dit licht gespreid en gecontroleerd wordt. Dit komt uw foto niet alleen ten goede, maar zorgt er ook voor dat het licht beter gespreid wordt. Een softbox is daardoor uitermate geschikt voor portret-, food,- en productfotografie. De BN'ers maakten tijdens de tweede opdracht dan ook dankbaar gebruik van de aanwezige softbox.

Bekijk alle softboxen

Thuisopdracht

Iedere week krijgt u een opdracht waarmee u thuis aan de slag kunt.

Deze week luidt de opdracht: ''Maak zelf ook een bijzondere foto van uw baby”!

Wilt u kans maken op een Kamera Express cadeaubon ter waarde van €449,-? Stuur dan via de onderstaande button uw foto in en maak kans!

Klik hier om uw foto in te sturen

 

 

Exclusieve giftboxen

Tijdens de actieperiode krijgt u bij aankoop van één van de geselecteerde Canon camera's of objectieven een exclusieve giftbox met daarin allerlei unieke extra's. De waarde van deze cadeaupakketten kan oplopen tot maar liefst €426,-! Er zijn vijf verschillende soorten cadeaupakketten: silver, gold en platinium bij aanschaf van een gelesecteerde camera's en speciaal voor gelesecteerde objectieven hebben we een gold en platinum pakket. Klik hier om de actievoorwaarden te lezen

Cadeaupakket Silver Camera

 Silver (t.w.v. €255,-)

 • Tasje
 • Online training in de Academy
 • Zoom jaarabonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Gold Camera

Gold (t.w.v. €300,-)

 • Test een lens voucher
 • Online training in de Academy
 • Zoom jaar abonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Platinum Camera

Platinum (t.w.v. €426,-)

 • Test een lens voucher 
 • Masterclass naar keuze van een bekende fotograaf
 • Gepersonaliseerde draagriem
 • Zoom jaarabonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Gold objectieven

 Gold (t.w.v. €300,-)

 • Test een lens voucher
 • Online training in de Academy
 • Zoom jaar abonnement
 • Irista HD book

Cadeaupakket Platinum Objectieven

Platinum (t.w.v. €406,-)

 • Test een lens voucher
 • Protectiefilter
 • Materclass naar keuze van een bekende fotograaf
 • Irista HD book

 

Workshops

Leer ook uw Perfecte Plaatje te schieten met één van onze workshops!

Basis workshop fotografie

Diverse data

Beschikt u over de basis van de fotografie en wilt u een stapje verder? Wij laten u graag de vele mogelijkheden zien om uw kennis naar een hoger niveau te brengen en gaan we in op het maken van de daadwerkelijke foto.

Schrijf u nu in

Masterclass Toonen en Wientjens Portret

19 januari, 9 februari, 16 februari

Heeft u altijd al willen leren hoe u een opvallende en mooie portretfoto maakt? Hoe u iemands persoonlijkheid of karakter kunt benadrukken? Of wilt u juist eens compleet ‘over de top’ gaan met expressie en licht? Dan is de masterclass portretfotografie iets voor u. In deze masterclass leren Toonen en Wientjens u hoe u deze foto’s kunt maken. Let op: u kunt deze masterclass alleen bijwonen als u een van de platinum giftboxen heeft gekocht. 

Schrijf u nu in

 

 

 

Meer over 'Het Perfecte Plaatje'