AutoFocus

Alles over AutoFocus

In AutoFocus gaan 3 fotografen en 3 BMW rijders in koppels de strijd met elkaar aan om de allermooiste foto’s. In de afleveringen staat steeds één opdracht centraal waar de duo’s voor op pad zullen gaan. En het wordt ze natuurlijk niet gemakkelijk gemaakt. Canon-ambassadeur en professioneel fotograaf Eric van Vuuren begeleidt de kandidaten tijdens de opdrachten én neemt de beoordeling voor zijn rekening, maar de uiteindelijke winnaar bepaal jij. En het winnende duo? Dat gaat naar huis met een Kamera Express cadeaubon t.w.v. €250 en een weekend lang rondrijden in een BMW M4.

Bekijk AutoFocus | Thuisopdracht | Deelnemende teams | Gebruikte materialen

Heb je zin gekregen om mee te doen? Dat kan! Na iedere aflevering is er namelijk een thuisopdracht. Deel je mooiste foto’s en maak iedere week kans op een afdruk van jouw foto op dibond van Profotonet.

Daarnaast delen we de winnende foto op onze Instagram feed. Houd daarvoor deze pagina en onze socials in de gaten. Ook vind je hier updates, tips bij de opdrachten, alles over de apparatuur die de fotografen hebben gebruikt én het meest exclusieve behind the scenes materiaal.

AutoFocus kwam tot stand in samenwerking met Canon en BMW Ekris.

Aflevering 1  22 juli 2021

Aflevering 2  29 juli 2021

Aflevering 2 van AutoFocus verschijnt op donderdag 29 juli om 16:00.

Abonneer op ons YouTube-kanaal om altijd op de hoogte te blijven.


Aflevering 3  5 augustus 2021

Aflevering 3 van AutoFocus verschijnt op donderdag 5 augustus om 16:00.

Abonneer op ons YouTube-kanaal om altijd op de hoogte te blijven.


Aflevering 4  12 augustus 2021

Aflevering 4 van AutoFocus verschijnt op donderdag 12 augustus om 16:00.

Abonneer op ons YouTube-kanaal om altijd op de hoogte te blijven.


  Abonneer op ons YouTube-kanaal

Thuisopdracht

In AutoFocus voeren de duo’s zenuwslopende opdrachten uit. Ook meedoen? Dat kan via de thuiswedstrijd op onze Instagram pagina. De winnaar ontvangt een afdruk de winnende foto op dibond én wordt vereeuwigd met een plek op onze Instagram feed. Iedere dinsdag maken we op Instagram de winnaar bekend.

Opdracht 1: Deel je tofste automotive foto.

Deelname

Door deel te nemen aan de fotowedstrijd, aanvaardt je deze voorwaarden en regels en de beslissingen van de jury, die definitief zijn en in alle opzichten bindend. Deelname is mogelijk door een foto, passend bij de betreffende opdracht, te delen op je openbare Instagram profiel als feedbericht. Je dient de foto zelf gemaakt te hebben. De ingezonden foto moet passen binnen de opdracht. Medewerkers van Kamera Express BV en derde partijen komen niet in aanmerking voor deelname. Deelname is wekelijks mogelijk tot dinsdagmiddag 12 uur. De winnaar maken we bekend op ons Instagram account, hierna nemen we nog persoonlijk content op voor verdere informatie.

Selectie inzendingen

Een jury, bestaande uit de marketingafdeling van Kamera Express, beoordeelt de foto's. Door mee te doen aan deze wedstrijd geeft deelnemer toestemming voor het publiceren van de ingezonden foto op social media, eventueel met vermelding van naam. Over de uitslag wordt verder geen correspondentie, noch telefonische communicatie gevoerd.

Prijs

Elke week een fotoafdruk op dibond door Profotonet, formaat 50 x 75 twv 98,99 euro

Privacy policy

De gegevens die de deelnemer bij zijn/haar deelname opgeeft, worden verwerkt om de wedstrijd te beheren en de winnaars te bepalen. De gegevens van deelnemers worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan de hierboven vermelde. Deze gegevens blijven strikt vertrouwelijk en worden niet verkocht, uitgeleend, verhuurd of op enige andere wijze bekendgemaakt aan derden. Verenging van auteursrecht en toestemming van afgebeelde personen zijn de verantwoordelijkheid van de fotograaf. Kamera Express behoudt zich het recht voor om de afbeeldingen te gebruiken voor promotiedoeleinden, ook via kanalen van derden.

Aansprakelijkheid

Kamera Express BV is niet aansprakelijk in geval de wedstrijd door technische onderbrekingen gedurende een bepaalde tijd onderbroken wordt. Kamera Express BV is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor onsuccesvolle pogingen om deel te nemen aan de wedstrijd. De wedstrijd kan op elk moment door Kamera Express BV worden uitgebreid, onderbroken of stopgezet. Met uw deelname aan de wedstrijd geeft u Kamera Express BV het recht deze zonder enige vergoeding en vrij van reproductierechten voor publicitaire doeleinden te gebruiken, dit geldt ook voor de niet-winnende foto’s en video's. Deelnemer garandeert dat hij/zij maker van de foto of video is en in het bezit is van alle intellectuele eigendomsrechten (inclusief alle persoonlijkheidsrechten) op de foto of video. Indien er personen behalve deelnemer op de foto zijn geportretteerd of in de video voorkomen, garandeert deelnemer dat hij/zij beschikt over alle rechten van de andere personen (zoals portretrecht, persoonlijkheidsrechten, enz.) met betrekking tot de foto of video en dat de geportretteerde perso(o)n(en) toestemming voor de deelneming van de actie hebben gegeven. Bij een eventueel geschil tussen u en/of derden betreffende de geplaatste foto is Kamera Express BV niet aansprakelijk. Met deelname aan de wedstrijd vrijwaart u Kamera Express BV volledig voor alle kosten resulterend uit een vordering van een derde die direct of indirect het gevolg is van plaatsing van een aangeboden foto, waarin uitdrukkelijk begrepen vorderingen wegens inbreuk op enig intellectueel eigendomsrecht, inbreuk op privacy rechten, onrechtmatige daad en in strijd met wettelijke bepalingen.

Deelnemende teams

AutoFocus Team 1

Fotograaf
Noortje Blokland
(@noortjeblokland)


BMW-rijder
Claudie Klomp
(@claudyklomp)

AutoFocus Team 2

Fotograaf
Anouk Boonstra
(@carsbyanoukboonstra)


BMW-rijder
Quint van Scheijen
(@dutch.f31)

AutoFocus Team 3

Fotograaf
Sultan Koestov
(@kings.shots)


BMW-rijder
Judith Smits
(@judithsmits_insta)

Gebruikte materialen

Canon EOS R5

Canon EOS R5

De Canon EOS R5 is een full frame systeemcamera voor de veeleisende (professionele) fotograaf. De camera is uitgerust met een 45 megapixel CMOS-sensor en razendsnelle DIGIC X-beeldprocessor. Met maar liefst 1053 beschikbare AF-gebieden fasedetectiepunten, die 100% van het beeld dekken, is de EOS R5 bij uitstek geschikt voor actiefotografie. Een super camera dus voor iedereen die op professionele wijze auto's wilt vastleggen.

Bekijk de Canon EOS R5

Canon RF 24-70mm F/2.8 L IS USM

Canon RF 24-70mm F/2.8 L IS USM

Met een brandpuntsafstand van groothoek tot kort tele is de Canon RF 24-70mm F/2.8 L IS USM een zeer breed inzetbaar objectief. Met een vast diafragma van F/2.8 is de lens geschikt voor diverse situaties. Een ingebouwde 5 stops stabilisatiesysteem vangt lichte trillingen op waardoor je minder last hebt van onscherpe foto's. Al met al een lens die niet mag ontbreken in de tas van de autofotograaf.

Bekijk de Canon RF 24-70mm

Canon RF 70-200mm F/2.8L IS USM

Canon RF 70-200mm F/2.8L IS USM

De Canon RF 70-200mm F/2.8L IS USM is een veelzijdig telezoomobjectief met een opvallend slanke vormfactor voor zijn uitgebreide zoombereik. Het constante maximale diafragma van F/2.8 past bij het werken in moeilijke lichtomstandigheden en biedt controle over de scherptediepte. Ideaal voor het fotografen van auto's met schitterende bokeh, zoals bijvoorbeeld op een circuit.

Bekijk de Canon RF 70-200mm

Canon RF 15-35mm f/ 2.8L IS US

Canon RF 15-35mm f/ 2.8L IS USM

De Canon RF 15-35mm F/2.8 L IS USM is groothoekzoomlens met een constant diafragma van F/2.8. Op 15mm schiet je bijzondere plaatjes met een zeer brede kijkhoek. Je komt dichtbij de auto, maar ondanks dat past toch alles in je frame. De 5-stops stablisatie zorgt ervoor dat je ook makkelijk vanuit de hand scherpe beelden maakt.

Bekijk de Canon RF 15-35mm

Hoya-filters

Hoya HDX CIR-PL filter

Een autofotograaf kan je niet zonder polarisatiefilter op pad sturen. Daarom gingen onze fotografen aan de slag met de HDX CIR-PL van Hoya, een circulair polarisatiefilter van absolutie topkwaliteit. Dit filter is voorzien van 8-laagse multicoating en speciaal gehard glas. Vervelende en afleidende reflecties in ramen of de lak van een auto zijn hiermee verleden tijd.

Bekijk de Hoya HDX CIR-PL filter

Basiscursus Sport & Actie

Wil jij op een praktische manier leren sport en actie leren vast te leggen? Volg dan onze online cursus! In deze basiscursus krijg je een kijkje achter de schermen bij professionele fotografen. Onder anderen Nederlands bekendste autosportfotograaf Frits van Eldik geeft je tips over het spannend in beeld brengen van auto- en motorsport.

> Volg cursus