AutoFocus

Alles over AutoFocus

In de YouToube serie AutoFocus gaan 3 fotografen en 3 BMW rijders in koppels de strijd met elkaar aan om de allermooiste foto’s. In de afleveringen staat steeds één opdracht centraal waar de duo’s voor op pad zullen gaan. En het wordt ze natuurlijk niet gemakkelijk gemaakt. Canon-ambassadeur en professioneel fotograaf Eric van Vuuren begeleidt de kandidaten tijdens de opdrachten én neemt de beoordeling voor zijn rekening. En het winnende duo? Dat gaat naar huis met een Kamera Express cadeaubon t.w.v. €250 en een weekend lang rondrijden in een BMW M4.

Bekijk AutoFocus | Deelnemende teams | Gebruikte apparatuur | Meer lezen

Hier vind je hier updates, tips bij de opdrachten, alles over de apparatuur die de fotografen hebben gebruiktl. Op onze Instagram feed zie je nog meer over AutoFocus.

AutoFocus kwam tot stand in samenwerking met Canon en BMW Ekris.

Aflevering 1  22 juli 2021

Aflevering 2  29 juli 2021

Aflevering 3  5 augustus 2021

Aflevering 4  12 augustus 2021

Talkshow  19 augustus 2021

  Abonneer op ons YouTube-kanaal

Deelnemende teams

AutoFocus Team 1

Fotograaf
Noortje Blokland
(@noortjeblokland)


BMW-rijder
Claudie Klomp
(@claudyklomp)

AutoFocus Team 2

Fotograaf
Anouk Boonstra
(@carsbyanoukboonstra)


BMW-rijder
Quint van Scheijen
(@dutch.f31)

AutoFocus Team 3

Fotograaf
Sultan Koestov
(@kings.shots)


BMW-rijder
Judith Smits
(@judithsmits_insta)

Gebruikte apparatuur

Canon EOS R5

Canon EOS R5

De Canon EOS R5 is een full frame systeemcamera voor de veeleisende (professionele) fotograaf. De camera is uitgerust met een 45 megapixel CMOS-sensor en razendsnelle DIGIC X-beeldprocessor. Met maar liefst 1053 beschikbare AF-gebieden fasedetectiepunten, die 100% van het beeld dekken, is de EOS R5 bij uitstek geschikt voor actiefotografie. Een super camera dus voor iedereen die op professionele wijze auto's wilt vastleggen.

Bekijk de Canon EOS R5

Canon RF 24-70mm F/2.8 L IS USM

Canon RF 24-70mm F/2.8 L IS USM

Met een brandpuntsafstand van groothoek tot kort tele is de Canon RF 24-70mm F/2.8 L IS USM een zeer breed inzetbaar objectief. Met een vast diafragma van F/2.8 is de lens geschikt voor diverse situaties. Een ingebouwde 5 stops stabilisatiesysteem vangt lichte trillingen op waardoor je minder last hebt van onscherpe foto's. Al met al een lens die niet mag ontbreken in de tas van de autofotograaf.

Bekijk de Canon RF 24-70mm

Canon RF 70-200mm F/2.8L IS USM

Canon RF 70-200mm F/2.8L IS USM

De Canon RF 70-200mm F/2.8L IS USM is een veelzijdig telezoomobjectief met een opvallend slanke vormfactor voor zijn uitgebreide zoombereik. Het constante maximale diafragma van F/2.8 past bij het werken in moeilijke lichtomstandigheden en biedt controle over de scherptediepte. Ideaal voor het fotografen van auto's met schitterende bokeh, zoals bijvoorbeeld op een circuit.

Bekijk de Canon RF 70-200mm

Canon RF 15-35mm f/ 2.8L IS US

Canon RF 15-35mm f/ 2.8L IS USM

De Canon RF 15-35mm F/2.8 L IS USM is groothoekzoomlens met een constant diafragma van F/2.8. Op 15mm schiet je bijzondere plaatjes met een zeer brede kijkhoek. Je komt dichtbij de auto, maar ondanks dat past toch alles in je frame. De 5-stops stablisatie zorgt ervoor dat je ook makkelijk vanuit de hand scherpe beelden maakt.

Bekijk de Canon RF 15-35mm

Hoya-filters

Hoya HDX CIR-PL filter

Een autofotograaf kan je niet zonder polarisatiefilter op pad sturen. Daarom gingen onze fotografen aan de slag met de HDX CIR-PL van Hoya, een circulair polarisatiefilter van absolutie topkwaliteit. Dit filter is voorzien van 8-laagse multicoating en speciaal gehard glas. Vervelende en afleidende reflecties in ramen of de lak van een auto zijn hiermee verleden tijd.

Bekijk de Hoya HDX CIR-PL filter

Basiscursus Sport & Actie

Wil jij op een praktische manier leren sport en actie leren vast te leggen? Volg dan onze online cursus! In deze basiscursus krijg je een kijkje achter de schermen bij professionele fotografen. Onder anderen Nederlands bekendste autosportfotograaf Frits van Eldik geeft je tips over het spannend in beeld brengen van auto- en motorsport.

> Volg cursus

Meer lezen

Tips voor het fotograferen van auto's in beweging

Bewegende auto's fotograferen

Je legt een auto in volle glorie vast als hij in beweging is. Maar hoe pak je dat aan?

> Lees artikel

Close-up van een auto maken

Close-up van een auto maken

We geven je de nodige inspiratie en helpen je op gang met enkele nuttige tips.

> Lees artikel

How to: portret van de bestuurder én de auto

How to: portret van de bestuurder én de auto

Hoe zorg je dat zowel het karakter van de bestuurder als de auto naar voren komen?

> Lees artikel