beste systeemcamera 2020

De beste systeemcamera's voor 2020

De beste systeemcamera's voor beginners, ervaren fotografen of professionals

Wat was 2019 een mooi jaar voor de systeemcamera. In alle segmenten werden nieuwe camera’s uitgebracht of kregen oude modellen een update. Met zoveel mooie camera’s en met behulp van de reviews die jullie hebben achtergelaten, denken wij een aardige voorspelling te kunnen doen van de beste systeemcamera’s die je in 2020 kunt kopen. Daarom presenteren we hier de beste systeemcamera's voor 2020. Dat doen we in drie verschillende categorieën: beginner, ervaren en professioneel. Zo zit er voor iedereen iets bij!

Beginner | Ervaren | Professioneel

Voor de beginnende fotograaf

Canon EOS M50

De Canon EOS M50 is een ideaal instapmodel voor iedereen die wil beginnen met fotograferen met een systeemcamera. Hij is veelzijdig en compact, waardoor je hem gemakkelijk meeneemt op vakantie of een dagje uit. Daarnaast zorgt het design voor een intuïtieve manier van fotograferen, wat perfect is voor beginners. Zo beschikt hij over een Creative Assist functie, waarmee je de functies van je camera kunt ontdekken, en kun je met deze camera gebruikmaken van Touch and Drag AF. Dit houdt in dat je de camera scherpstelt met een simpele tik op het touchscreen.

Dit maakt de Canon EOS M50 zo goed:

 • 24.1 megapixel CMOS-sensor en DIGIC 8 beeldprocessor
 • Weinig ruis, levensechte kleuren en optimale helderheid onder verschillende lichtomstandigheden
 • 4K-video’s van 25 frames per seconde, inclusief slow motion
 • Creative Assist en Touch and Drag AF

Bekijk hem hier

Canon EOS M50

Voor de ervaren fotograaf

Fujifilm X-T30

De Fujifilm X-T30 is de uitgelezen camera voor ervaren fotografen die iets meer van een systeemcamera verwachten, maar niet al te diep in de buidel willen tasten. Met de Fujifilm X-T30 maak je foto’s met een resolutie van 26,1 megapixel, waardoor je goed kunt inzoomen op afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast beschikt hij over een X-Trans CMOS 4 beeldsensor en een X-processor 4 beeldverwerkingsprocessor, waardoor je de ISO heel hoog kunt zetten zonder al te veel last van ruis te krijgen. Verder zitten over het hele sensoroppervlak autofocuspunten die zorgen voor een betere detectie. In combinatie met de geavanceerde autofocustracking zorgen deze er ook voor dat je supersnel scherpstelt, zelfs bij slechte lichtomstandigheden.

Dit maakt de Fujifilm X-T30 zo goed:

 • 26.1 megapixel X-Trans CMOS 4 beeldsensor en X-processir 4 beeldprocessor
 • Weinig ruis, ook bij een hele hoge ISO
 • Autofocuspunten voor betere en snellere detectie
 • 4K-video’s van 30 frames per seconde
 • Ook gezichts- en oogdetectie in videomodus

Bekijk hem hier

Fujifilm X-T30

Voor de professionele fotograaf

Sony A7R mark III

De Sony A7R mark III is een echte krachtpatser op het gebied van systeemcamera’s. Hij beschikt over een full frame CMOS-sensor die foto’s schiet met een resolutie van 42.4 megapixel. Daardoor maak je foto’s waar je eindeloos op in kunt zoomen zonder kwaliteitsverlies. Verder beschikt hij over 399 fase-detectie autofocuspunten en Animal Eye Autofocus, waardoor je zowel tijdens het filmen als tijdens het fotograferen haarscherpe natuurfoto’s en video’s maakt. De 5.5 stops 5-assige beeldstabilisatie verzekert je ook bij langere sluitertijden van scherpe opnamen. Daarnaast kun je met deze camera in bursts van 10fps fotograferen, wat hem ideaal maakt voor sportfotografie en natuurfotografie.

Naast foto’s excelleert de Sony A7R mark III ook bij het maken van video’s. In de Super 35mm stand kan hij zelfs gezien worden als een serieus hulpmiddel bij het maken van films. In deze stand maakt de camera 4K video-opnamen over de volle breedte van de sensor met een volledige pixeluitlezing en zonder pixelbinning, wat zorgt voor uitzonderlijke details en diepte.

Dit maakt de Sony A7R mark III zo goed:

 • 42.2 megapixel full frame Exmor R BSI CMOS sensor en BIONZ X-beeldprocessor maken oneindig inzoomen mogelijk
 • Enorm scherpe en heldere foto’s onder alle omstandigheden door de 5-assige beeldstabilisatie en het Fast Hybrid AF-systeem
 • Animal Eye Autofocus zorgt ervoor dat je jouw onderwerp heel precies kunt volgen
 • Burstfotografie met 10fps
 • 4K-video’s van 30 frames per seconde en de Super 35mm stand maken deze camera geschikt voor het maken van films
 • Gigantisch dynamisch bereik van 15 stops

Bekijk hem hier

Sony A7r mark IV