Kamera Express APK

Kamera Express APK

De Allround Professionele Kamerakeuring (APK) is een exclusieve actie in de Kamera Express Superstores. Tijdens de speciale APK-dagen kijken onze professionals of uw camera nog tiptop in orde is. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met uw sensor? Werkt uw camera al op de nieuwste updates? We controleren dit en nog veel meer in onze Superstores tijdens de APK-dagen.

We begrijpen natuurlijk dat u vragen heeft over de camerakeuring. Want wat is de APK precies en waarvoor dient deze camerakeuring eigenlijk? Wij hebben antwoorden op deze vragen voor u op een rij gezet.


Wanneer laat ik mijn camera keuren? | Waarom moet ik mijn camera laten keuren? | Waaruit bestaat de camerakeuring? | Wat kost de keuring van mijn camera? | Waar laat ik mijn camera keuren?


Wist u dat Kamera Express is begonnen in een garage? Een APK is dus wel zo toepasselijk!


Bekijk nu wanneer de Kamera Express APK bij u in de buurt is


Wanneer laat ik mijn camera keuren?

Als u uw camera vaak gebruikt en vaak wisselt van lens, moet u uw camera om het halfjaar reinigen. Heeft u een systeemcamera? Dan moet u deze vaker reinigen. Bij een systeemcamera is de sensor van de camera niet beschermd, waardoor er eerder stof op komt. Een spiegelreflexcamera heeft daarentegen een spiegel voor de sensor, waardoor deze beter beschermd is. Hierdoor hoeft u een spiegelreflexcamera minder vaak schoon te maken in tegenstelling met een systeemcamera. Ook bij een camera waarbij de lens voor een lange tijd vastzit, hoeft u de sensor minder vaak schoon te maken.

Heeft uw camera een schoonmaakbeurt nodig? Laat dit dan vooral aan een professional over. Zij weten exact wat en hoe zij alles schoon moeten maken.

Waarom moet ik mijn camera laten keuren?

De camerakeuring voorkomt dat uw camera minder presteert tijdens het fotograferen en/of filmen. Onze professionals bekijken, reinigen en updaten uw camera grondig. Uw foto’s en video’s blijven hierdoor van uitstekende kwaliteit.

Waaruit bestaat de camerakeuring?

Bij de camerakeuring kijken onze professionals of er stof en vuil op uw camera en lens zit. Vervolgens reinigen zij uw camerabody, objectief en zoekerglas. Daarnaast kijken onze professionals of uw camera aan de nieuwste updates voldoet. Is dit niet het geval, dan zullen zij u informeren over de voor u beschikbare updates.

Onderdelen van de Kamera Express APK

  • Ontstoffen van de camerabody
  • Objectieven glascleaning (max. 3 objectieven)
  • Zoekerglas cleaning
  • Check op beschikbare updates
  • Check van vuil op de sensor

Breng voor de APK uw camera met opgeladen batterij en geheugenkaart mee. Ook is het mogelijk 3 lenzen mee te nemen voor de een objectieven glascleaning. Let erop er wel op dat stof altijd terugkeert, waardoor regelmatig reinigen altijd nodig is.

Wat kost de keuring van mijn camera?

Hoe duur is het om je camera te laten keuren? De Kamera Express APK is een gratís exclusieve actie. Als blijkt dat uw sensor stoffig is, dan krijgt u de keuze of u uw sensor wilt laten reinigen. Kiest u voor de reiniging dan krijgt u 50% korting op onze bestaande Sensor Cleaning.

Waar laat ik mijn camera keuren?

U kunt uw camera laten keuren tijdens de speciale APK-dagen in de Kamera Express Superstores. De Kamera Express APK zal zowel langs onze Nederland als België Superstores reizen. Buiten deze APK-dagen is het niet mogelijk om in de superstore je camera APK te laten keuren. Bekijk de APK-agenda voor wanneer de Kamera Express APK in een Superstore bij u in de buurt is.

Bekijk de APK-agenda