Canon EOS r10

Canon EOS R10

Op 24 mei 2022 heeft Canon twee nieuwe modellen toegevoegd aan de EOS R-systeemcamera's: de EOS R7 en de EOS R10. De Canon EOS R10 is een APS-C systeemcamera, ideaal voor de enthousiaste fotograaf of content creator. De veelzijdige camera beschikt over een 24,2 megapixel APS-C cropsensor en biedt een uitmuntende mix van gebruiksgemak en snelheid. Maak hoogwaardige foto’s en schiet de mooiste video’s met deze innovatieve allrounder.

Twijfel je tussen de EOS R7 en EOS R10? Lees dan meer over de onze pagina over de EOS R7 of bekijk de verschillen.

Canon EOS R10

Canon EOS R10

  • Allround systeemcamera voor de enthousiaste fotograaf of content creator
  • 24,2 megapixel APS-C sensor
  • 23 fps met elektronische sluiter
  • Dual Pixel CMOS AF II
  • Onderwerpherkenning voor mensen, dieren en voertuigen
  • 4K 30p video
Bestel nu

Met een korte opstarttijd en burstsnelheden tot 23 fps hoef je geen moment te missen. Focussen gaat super instinctief dankzij onderwerpherkenning voor mensen, dieren en voertuigen. Bij mensen is er bovendien specifiek een oog-, gezichts- en lichaamsherkenning. Met een compatibele lens geniet je bovendien van een scherpstelgebied dat je hele beeld bedekt. AF tracking met auto exposure zorgt voor de juiste belichting.

Voor een ware hybride-ervaring neemt de EOS R10 met hetzelfde gemak video’s als foto’s op. Met 4K 30p (oversampled van 6K) leg je jouw meest memorabele momenten haarscherp vast op beeld. High frame rate opties zijn er met 4K 60p (64% crop) en Full HD 120p. Die laatste is ook schitterend voor 4x slow motion opnamen. HDR PQ zorgt voor een groot dynamisch bereik. De maximale opnametijd van 2 uur biedt een scala aan opties voor bijvoorbeeld het vastleggen van evenementen.

Canon EOS R10

Inspiratie

De camera is bij geschikt voor de enthousiaste hobbyist die zowel foto als video schiet. Door de compacte behuizing neem je hem gemakkelijk mee en zet je hem in voor bijvoorbeeld reisfotografie, architectuurfotografie of creëer je de tofste multimediale lifestyle content. We schoten al enkele beelden met de camera om jou alvast te inspireren.

Voorbeeldfoto's Canon EOS R10

Review