Canon EOS R7 & EOS R10

Canon EOS R7 en EOS R10

Ontdek de nieuwe innovatieve allround APS-C-systeemcamera's

Met de komst van de EOS R7 en EOS R10 voegt Canon twee gebruiksvriendelijke APS-C-camera’s toe aan de spiegelloze EOS R-serie. De compacte maar snelle systeemcamera’s zijn bij uitstek geschikt voor jou als enthousiaste beeldmakers of content creators. Profiteer nu van de innovatieve technologie van het EOS R-systeem en schiet haarscherpe foto’s én levendige 4K-video.

Canon breidt de serie RF-lenzen tevens uit met twee nieuwe RF-S-lenzen, speciaal ontwikkeld voor de nieuwe APS-C-camera’s.

Canon EOS R7

Canon EOS R7

 • 32,5 megapixel APS-C sensor
 • 30 fps met elektronische sluiter
 • In-Body Image Stabilisation
 • 4K 30p video
Bestel nu

Canon EOS R10

Canon EOS R10

 • 24,2 megapixel APS-C sensor
 • 23 fps met elektronische sluiter
 • 4K 30p video
 •  
Pre-order nu

> Ontdek de verschillen

Canon EOS R7

Canon EOS R10

 

Canon EOS R7

Canon EOS R10

Megapixel

32,5

24,2

In-Body Image Stabilization

Ja

Nee

Scherpstellen bij weinig licht

Tot -5 EV

Tot -4 EV

Maximale burstsnelheid

30 fps (elektronische sluiter)

23 fps (elektronische sluiter)

RAW burst mode

30 fps zonder crop

30 fps met 75% crop

Maximale videoresolutie

4K 30p (7K oversampled)

4K 30p (6K oversampled)

High frame rate video

4K 60p zonder crop
Full HD 120p

4K 60p met 64% crop
Full HD 120p

Dynamisch bereik video

C-Log 3 en HDR PQ

HDR PQ

Beeldscherm

1,62 megapixel LCD

1,02 megapixel LCD

Kaartsleuven

2

1

Ingebouwde flitser

Nee

Ja

Inspiratie

De camera’s zijn bij uitstek geschikt voor de enthousiaste hobbyist die zowel foto als video schiet. Door de compacte behuizing neem je hem gemakkelijk mee en zet je hem in voor bijvoorbeeld reisfotografie, architectuurfotografie of creëer je de tofste multimediale lifestyle content. We schoten al enkele beelden met de camera’s om jou alvast te inspireren.

Voorbeeldfoto's

Review

Systeem vs. spiegelreflex

Heb jij een spiegelreflexcamera en wil je overstappen? De EOS R10 en EOS R7 zijn het beste te vergelijken met respectievelijk de EOS 90D en de EOS 7D Mark II. We praten je bij over de grootste verschillen en de voordelen van de nieuwste camera’s ten opzichte van de spiegelreflexmodellen.

Snelheid

Met de EOS 90D en EOS 7D Mark II schiet je maximaal 10 beelden per seconde. Omdat je met de spiegelloze camera’s gebruik kunt maken van de elektronische sluiter ligt dit aantal beduidend hoger met 30 fps bij de EOS R7 en 23 fps bij de EOS R10. Met de mechanische sluiter behaal je overigens nog altijd een zeer nette 15 fps.

Autofocus

Bij de huidige spiegelreflexcamera’s is het dekkingsgebied van de autofocus beperkt met de optische zoeker. Met de nieuwe EOS R10 en EOS R7 geniet je van dekking van het gehele beeld, 100 bij 100%. Bovendien is er onderwerpherkenning voor mensen, dieren en voertuigen voor snelle en instinctieve scherpstelling.

Video

De optische zoeker van de spiegelreflexcamera’s is niet heel erg geschikt voor het opnemen van video. Het digitale aspect van de EOS R10 en EOS R7 biedt een perfectie combinatie van resolutie, snelheid en gebruiksgemak. Hierdoor ontstaat een ware hybride ervaring en maak je met hetzelfde gemak foto’s als video’s. Met 4K-beeldresolutie en HDR PQ en Canon C-Log 3 (enkel met de EOS R7) maak je video’s voor het grote scherm.

Beeldstabilisatie

De EOS R7 is uitgerust met 5-stops In-Body Image Stabilisation. De tegenhanger met spiegel, de EOS 7D Mark II, heeft dit niet. De stabilisatie helpt jou om in alle lichtomstandigheden scherpe foto’s te kunnen maken. Wanneer je de camera combineert met een geschikte lens kan dit zelf oplopen tot 8 stops compensatie.

Behuizing

Door het ontbreken van een spiegel zijn de EOS R10 en EOS R7 beduidend compacter én lichter dan de EOS 90D en EOS 7D Mark II. De systeemcamera neem je makkelijker mee als je op pad gaat, of dat nu een dagje weg is of op vakantie. Zo hoef je nooit meer een moment te missen en kom je altijd met de mooiste plaatjes thuis.

Canon EOS R7, EOS R10 & lenses

Nieuwe RF-S lenzen

Canon voegt direct twee nieuwe lenzen toe aan de RF-serie. Deze RF-S-lenzen zijn specifiek ontworpen voor gebruik met de nieuwe APS-C-systeemcamera’s.

18-45mm

Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM

 • Veelzijdig inzetbaar met 2,5x zoom
 • Geschikt voor alledaags gebruik
 • 4,5 stops optische beeldstabilisatie
 • Stille en nauwkeurige STM scherpstelmotor
 • Compact en licht van gewicht
Bekijk

18-150mm

Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM

 • Breed inzetbaar met 8,3x zoom
 • Groothoek tot tele, ideaal voor op reis
 • 4,5 stops optische beeldstabilisatie
 • Stille en nauwkeurige STM scherpstelmotor
 • Gewicht: 300 gram
Bekijk