CI+ module installeren

Heeft u problemen met het installeren van uw CI+ cam module? Volg de onderstaande instructies om de installatie succesvol af te ronden.

Installeren van de CI+ module

Indien de eerste installatie van de CI+ module niet werkt dan adviseren wij u het onderstaande te volgen voor een succesvolle installatie. U kunt het best uw TV in de fabrieksinstellingen terugzetten en met een schone lei beginnen. De meeste Samsung TV's kunt u terugzetten naar fabrieksinstellingen door de “Exit” knop voor ca. 10 seconden ingedrukt te houden tot u het schermpje krijgt waarin gevraagd wordt of u naar de fabrieksinstellingen terug wilt keren. En dat wilt u.

Voor de overige merken zult u in het menu moeten kijken waar u de optie kunt vinden om terug te keren naar de fabrieksinstellingen.

Installeren van de CI+ module bij Samsung televisies

 • U kunt het best de TV een nachtje van het lichtnet afhalen, dus de stekker uit het stopcontact.
 • Nadat u de TV de andere dag weer heeft aangesloten op het lichtnet houdt u de “Exit” knop net zolang ingedrukt tot u terug kunt gaan naar de fabrieksinstellingen. De TV valt daarna vanzelf uit en dient u opnieuw aan te zetten met de afstandbediening.
 • Het “Plug en Play” menu wat vervolgens verschijnt met de taalinstellingen doorloopt u tot u bij het “zender zoeken” gedeelte bent aangekomen. U dient nu digitale kanalen op te laten zoeken ZONDER de CI+ module. U ziet achtereenvolgens: Kanaalbron - digitaal en analoog - kies digitaal en ga dan met de onderste knop van uw afstandbediening naar het woord “Zoeken”.
 • Nadat de TV alle kanalen heeft afgezocht komt de melding dat er niets is gevonden. Dit klopt, want de module zat er nog niet in. U kunt daarna de volgende stappen in het "Plug en Play" menu uitvoeren, zoals klokmodus, etc.
 • Daarna schakelt u de TV uit en meteen weer aan.
 • Nu plaatst u de CI+ module MET Smartcard erin in de TV en moet er als alles goed gaat de tekst “Authenticatie Start” verschijnen gevolgd door “Authenticatie Oké”. Dan verschijnt de tekst “Zwak of geen signaal”.
 • Nu drukt u op de menuknop en gaat u twee stappen naar beneden bij de icoontjes tot u op het “schoteltje” met Antenne komt te staan. U gaat dan naar Kabel en dan naar Automatisch opslaan.
 • Nu kunt u kiezen bij kanaalbron voor digitaal/analoog of alleen digitaal. Het maakt niet uit wat u selecteert. Wanneer u op 1 ervan oké geeft ziet u vervolgens het scherm met:


Zoekmodus : Snel
Netwerk : Handmatig
Netwerk ID : 5555
Frequentie : 372000 kHz
Modulatie : 64 QAM
Symboolfrequentie: 6875 KS/s

 • U stapt door naar het woordje “Zoeken” en wacht tot uw TV opeens aangeeft dat er 177 tv kanalen en 108 radiozenders zijn gevonden. In totaal 285 (in de regio Capelle a/d IJssel).
 • Nadat de zoekbalk op 100% is aangekomen drukt u op “Oké” en kunt u - mits uw smartcard geactiveerd is - de gecodeerde kanalen ontvangen. Mocht u de tekst zien dat de smartcard defect is kijkt u dan eerst of de chip goed in de CI+ module geplaatst is. De chip moet naar de muur wijzen.
 • Indien u in een ander gedeelte van het land woont heeft u met andere waarden te maken wat betreft Netwerk ID en Frequentie. Raadpleeg hiervoor uw kabelaanbieder of kijk in de lijst die bij uw smartcard is meegeleverd.

! Geeft uw CI+ module een foutmelding op uw TV m.b.t. de authenticatie die mislukt schijnt te zijn dan is het vaak op te lossen door even de module los te trekken en meteen weer terug te drukken. Vaak lukt de authenticatie daarna wel.

! Het is tot op heden gebleken dat de TV zelden of nooit defect is bij problemen met de installatie, maar dat de installatie niet optimaal wordt uitgevoerd. Ook komt het maar zelden voor dat de CI+ module defect is. Hoewel dat echter wel kan.