digitale masterclasses

Welkom bij de Digitale Masterclasses

Kamera Express heeft drie gloednieuwe Digitale Masterclasses ontwikkeld. Hiermee hebben we samengewerkt met drie topfotografen die ook als gastjurylid hebben opgetreden in het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje. Lees hieronder meer over de inhoud en opzet van deze Digitale Masterclasses.

Opzet Masterclasses | Onderwerpen | Voorwaarden en FAQ

Opzet van de Digitale Masterclasses

We trappen de Digitale Masterclasses af met een liveshow op dinsdag 18 januari om 20.30 op het YouTube-kanaal van Kamera Express. Na de liveshow zijn de Digitale Masterclasses online beschikbaar. Deze kun je dan in je eigen tijd en tempo volgen. Elke Digitale Masterclass eindigt met een opdracht die je uit kunt voeren. Stuur vervolgens jouw opdracht in en ontvang een persoonlijke beoordeling van de fotograaf. Uit de inzendingen kiezen we 10 foto’s die we samen met de fotograaf bespreken in een liveshow. Je hebt dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de fotograaf en aan andere cursisten. De datum van deze opdrachtbespreking wordt later bekend gemaakt.

Je kunt je tot en met 17 januari 2022 aanmelden voor een Digitale Masterclass, deze staan vanaf 18 januari 2022 online. Je kan zelfs meedoen met een opdracht met persoonlijke beoordeling door de fotograaf zelf, mis deze kans dus niet!

Drie onderwerpen

De drie onderwerpen waar je uit kunt kiezen zijn:

Wildlife- en landschapsfotografie

In de masterclass met Jeroen Stel staat wildlife- en landschapsfotografie centraal. De masterclass geeft je een uitgebreid overzicht met alle ins- en outs op het gebied van wildlife- en landschapsfotografie. Het werk van Jeroen is de afgelopen jaren gepubliceerd in National Geographic Junior, WWF, Rick Magazine, Daily Mail, Express, Het Parool, Focus Magazine, Outdoor Photographer en Zoom Magazine.
> Schrijf je in

Straatfotografie


In de masterclass met Merel Schoneveld staat straatfotografie centraal. De masterclass geeft je een uitgebreid overzicht met alle ins- en outs op het gebied van straatfotografie. Het werk van Merel is de afgelopen jaren gepubliceerd in onder andere Volkskrant Magazine, NRC, Focus Magazine, Vice.com, De Morgen, Shutr Magazine en Villa Magazine. Daarnaast is zij winnaar van onder andere De Zilveren Camera 2020 in de categorie ‘Nieuws Regionaal – serie’.


> Schrijf je in

Bewegings- en actiefotografie

In de masterclass met Frits van Eldik staat bewegings- en actiefotografie centraal. De masterclass geeft je een uitgebreid overzicht met alle ins- en outs op het gebied van het vastleggen van actie en beweging in een foto. Na zeven jaren te hebben gewerkt voor een bureau dat gespecialiseerd is automotive fotografie, startte Frits in 1989 zijn eigen bedrijf. Inmiddels maakt hij foto's voor verschillende soorten autosport zoals de Formule 1, de 24 uur van Le Mans, DTM, MotoGP en 'alles wat snel beweegt'.

> Schrijf je in

Voucher inwisselen

Heb jij een Giftbox Camera Platinum of een Giftbox Lens Platinum van Het Perfecte Plaatje ontvangen bij de aanschaf van jouw Canon camera of lens, dan heb je daarbij een voucher ontvangen die gratis toegang geeft tot één Digitale Masterclass. Meld je hierboven aan voor de Digitale Masterclass van jouw keuze en voer bij aanmelding de code in die je op jouw voucher vindt.

Voorwaarden en veelgestelde vragen

Voorwaarden

 • Je kunt je inschrijven voor één van de drie Digitale Masterclasses tot en met 17 januari 2022.
 • De Digitale Masterclasses vinden op 18 januari 2022 plaats. Hiervoor zal er eerst een live kick-off zijn op dinsdag 18 januari om 20.30 op ons YouTube-kanaal, waarna je daarna in je eigen tijd en tempo de Digitale Masterclass kunt volgen.
 • Elke Digitale Masterclass wordt afgesloten met een opdracht. Stuur je jouw foto in, dan ontvang je een persoonlijke beoordeling door de fotograaf. Uit alle inzendingen worden 10 foto’s gekozen die we in een liveshow bespreken samen met de fotograaf. De datum voor dit live event wordt later bekend gemaakt.
 • Indien je een voucher hebt gekregen, gelden nog aanvullende voorwaarden:
  • De voucher Digitale Masterclass ontvang je bij de Giftbox Camera Platinum en de Giftbox Lens Platinum van Het Perfecte Plaatje wanneer je tussen 11 oktober en 31 december 2021 een geselecteerde Canon camera of lens bij Kamera Express hebt gekocht.
  • De voucher Digitale Masterclass geeft je gratis toegang tot één van de drie Digitale Masterclasses.
  • Inschrijven doe je met jouw unieke code die te vinden is op jouw voucher. Deze vul je in tijdens je aanmelding.
  • De voucher kan niet worden ingewisseld voor geld.

Veelgestelde vragen

Dit jaar hebben we in samenwerking met enkele gastjuryleden uit het tv-programma Het Perfecte Plaatje drie Digitale Masterclasses ontwikkeld. In deze masterclasses neemt de fotograaf je mee in zijn/haar specialisme binnen het fotografie vak. De Digitale Masterclass is een leerzaam kijkje in de keuken van de fotograaf, zit boordevol tips en kun je eenvoudig en in je eigen tempo thuis volgen. Aan het eind van iedere Digitale Masterclass volgt een opdracht. Door middel van deze opdracht kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen. Na een aantal weken bespreken we de opdracht met de fotograaf. Door deze waardevolle feedback helpen we je jouw fotografie skills verder ontwikkelen.

De voucher voor de Digitale Masterclasses ontvang je bij de Giftbox Camera Platinum en Giftbox Lens Platinum.

Dit jaar hebben we met enkele gastjuryleden uit het tv-programma Het Perfecte Plaatje drie heel interessante Digitale Masterclasses ontwikkeld:

Je kunt één of meerdere Digitale Masterclasses volgen. Per Masterclass betaal je €99,-. Indien je een voucher hebt vanuit de Giftbox Camera Platinum of Giftbox Lens Platinum, geeft je dat gratis toegang tot één Digitale Masterclass.

Ja. Wanneer je meerdere deelnemende producten uit het actieaanbod hebt gekocht en daardoor ook meerdere Giftboxes hebt ontvangen, kan het zo zijn dat je meerdere vouchers voor de Digitale Masterclasses hebt ontvangen. Op iedere voucher ontvang je een unieke code. Je kunt je dan voor de ene Digitale Masterclass inschrijven met de ene code en voor een andere Digitale Masterclass met de andere code.

Via de linkjes hierboven kun je je inschrijven voor de Digitale Masterclass van jouw keuze. Indien je een voucher hebt, voer je jouw unieke kortingscode in tijdens je aanmelding.

Je kunt je tot en met 14 januari 2022 inschrijven voor een Digitale Masterclass. De Digitale Masterclasses starten op 18 januari 2022. De exacte data zijn te raadplegen tijdens het inschrijven. We trappen de Digitale Masterclasses af met een liveshow op dinsdag 18 januari om 20.30 op het YouTube-kanaal van Kamera Express.

Geen probleem! De liveshow wordt opgenomen en is dus naderhand terug te kijken op het YouTube-kanaal van Kamera Express.

De Digitale Masterclasses zijn beschikbaar vanaf 18 januari na de liveshow en zijn vervolgens in eigen tijd en tempo te volgen. De deadline voor het insturen van de opdracht en de live bespreking daarvan, worden later bekend gemaakt.

Om een Digitale Masterclass te volgen, moet je je allereerst hebben aangemeld. Verder heb je alleen een computer/laptop en een internetverbinding nodig.

De Digitale Masterclasses zijn goed te volgen voor iedereen die enige basiskennis van het fotografie vak heeft.

Overzichtspagina