Drones

Vanaf een paar meter hoog ziet de wereld er heel anders uit. Je ontdekt allerlei unieke patronen in landschappen, steden, wegen en kanalen. Beelden die je niet snel met je eigen ogen ziet. Het is adembenemend. Daarom wil je het ’t liefst vastleggen. En dat doe je met een drone. Alleen is fotograferen en filmen met een drone een vak apart. Je bent druk met zowel vliegen als fotograferen en/of filmen. Daarnaast zijn er verschillende regels voor het vliegen met een drone.

Dit thema staat in het teken van Drones. We spreken met dronefotograaf en beeldkunstenaar Kees Streefkerk. Vragen tips aan JP en Mike Andrews van Abstract Aerial Art. Daarnaast helpen we je bij het maken van de juiste keuze en vertellen we over de absolute musthaves voor je drone. Ook hebben we het over de regelgeving, die begin 2021 is ingegaan. Genoeg leesvoer voor zowel de beginnende als gevorderde dronepiloot.

Welke drone past bij mij

Keuzehulp: Welke drone past bij mij

Van beginner tot professional, van een klein tot groot budget. Er zijn zoveel drones. Wat is het verschil? En nog belangrijker: Welke drone past bij jou? Je ontdekt het met deze keuzehulp.

> Lees het artikel

Drone regelgeving

Drone regelgeving

Er zijn veel regels rondom het vliegen met een drone. Het is daarom belangrijk dat je de regelgeving kent voordat je gaat vliegen. Zo kom je straks niet voor onverwachte verrassingen te staan.

> Lees het artikel


Tips & tricks

Tips van Abstract Aerial Art

9 tips van Abstract Aerial Art

Fotograferen met een drone: hoe pak je dat aan? Dronefotografen JP en Mike Andrews van @abstractaerialart geven 9 tips and tricks voor het maken van mooie luchtfoto's.

Bekijk de tips & tricks


De beste drone accessoires

De beste drone accessoires

Wil je het maximale uit je vlucht halen? De mooiste luchtfoto's maken? Of je drone personaliseren? Dan zijn accessoires een echte must. Ontdek welke accessoires niet mogen ontbreken.

> Lees het artikel

20 cinematische droneshots

20 cinematische droneshots

Welke vlieg- en camerabeweging het beste zijn, is soms lastig te bepalen. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom heeft Drone Film Guide 20 cinematische droneshots op een rij gezet.

> Lees het artikel


Interview

Interview dronefotograaf Kees Streefkerk

Interview met dronefotograaf Kees Streefkerk

"Ik probeer mijn foto’s altijd te bewerken in een eigen stijl. Een foto hoeft van mij niet realistisch te zijn. Voor mij is het belangrijker dat het beeld boeiend is en er netjes uitziet."

Lees het interview


Filmen met drones

8 tips voor het filmen met drones

Maak je binnenkort jou eerst drone vlucht? Met een beetje oefenen maak je al snel prachtige shots. In dit artikel vind je daarom voldoende tips en handigheidjes voor een goede start.

> Lees het artikel

Top drone accounts

TOP 9 DRONE-ACCOUNTS

Mensen over de hele wereld delen ongekend mooie luchtfoto's op Instagram. Het zijn er zo veel... Wie moet je nu volgen? Daarom zetten wij onze 9 favorieten drone-accounts op een rij.

> Volg deze accounts

*Het deel over de regelgeving krijgt een update

Cursus Drones

Wil jij meer leren over drones en hoe je hier goede beelden mee kunt maken? In deze online Drone academy kom je alles te weten over wat drones zijn, aan welke regels je je moet houden* en hoe je de mooiste video's en foto's met je drone kunt maken. Hoe kan je veilig opstijgen en vliegen? Hoe maak je mooie shots en composities? En hoe kan je weer veilig landen? Al deze vragen worden beantwoord in deze academy.

Volg de cursus

DJI Mini 2 Review

Is de DJI mini de beste drone van 2021?!

Januari 2021 is de nieuwe drone regelgeving ingegaan in Europa. Met het oog op deze nieuwe regelgeving is de Mini 2 heel interessant om eens beter te bekijken. Bart legt je in deze video uit waarom deze drone nu zo interessant is. Ook vertelt hij kort over de nieuwe drone regelgeving. Bekijk snel de video.

Bekijk de review

Aan de slag

Het is tijd om zelf aan de slag te gaan. Of je nu thuis aan de slag gaat met het bouwen van een studio of dat je op locatie schiet, wij wensen jou veel plezier! Wil je jouw resultaten met ons delen? Leuk! Gebruik dan op Instagram de hashtag #KameraExpress of tag Kamera Express in jouw bericht. Vergeet ook niet ons te volgen voor de nodige inspiratie!