Eventfotografie bij Kamera Express

Dit Maandthema staat in het teken van Eventfotografie. Wij zoomen daarbij in op eventfotografie bij festivals en concerten. Bij deze vorm van evenementenfotografie draait alles om de beleving. In dit Maandthema lees je hoe eventfotografen te werk gaan en je krijgt leuke tips and tricks. Je leert alles over de beste instellingen van je camera en welke lens een goed resultaat geeft. Lees, beleef, fotografeer en get the party started.


Spectaculaire live beelden van Bart Heemskerk   

Een interview met concertfotograaf Bart Heemskerk. Zijn live beelden knallen van het scherm. Inmiddels stond hij al 10 x op de cover van de Oor. Zijn motto: je beste foto maak je morgen. 

> Lees het interview

Hoe werk je met weinig licht?

De Rotterdamse evenementenfotograaf Thom Verhoeven legt je in deze How To-rubriek uit hoe je goede foto's maakt bij weinig licht. Onmisbare informatie voor concertfotografen.

> Lees artikel

Musthaves voor de eventfotograaf

Welke apparatuur heb je nodig als eventfotograaf? Wij hebben verschillende musthaves voor je op een rijtje gezet, waaronder fisheye-objectieven, reportageflitsers en beschermende cameracases.

> Bekijk musthaves

Concertfotografie met Eva

Een interview met concertfotograaf Eva Captures. Zij gaat tijdens een concert net zo op in de muziek als de artiest en fan. Dat zie je! Eva weet de mooiste momenten te vangen met haar foto's.

> Lees het interview

De partypictures van MNO

Een interview met eventfotograaf MNO, ofwel Menno van der Veen. Hij maakt partypictures op hardstyle en hardcore-feesten en zet daarbij graag nieuwe gear in.


> Lees het interview

Toffe tips van Jokko 

De Vlaamse muziekfotograaf Jokko staat op festivals als Tomorrowland en werkt voor bekende tv-shows. Lees zijn fotografietips en ga zelf aan de slag als eventfotograaf.


> Bekijk alle tips

Eerste hulp bij ledlicht

Tijdens een show of concert wordt vaak gebruik gemaakt van ledverlichting. Fotograaf Thom Verhoeven schiet te hulp. Je krijgt eerste hulp bij ledlicht en fijne nabewerkingstips.

> Lees het artikel

Who to follow

Wie moet je volgen op Instagram? Er zijn zo veel gave fotografen! Wij helpen je en hebben een vijftal toffe eventfotografen voor je op een rijtje gezet. 


> Lees het artikel