Filter Mania bij Kamera Express

Van woensdag 9 tot en met dinsdag 15 oktober is het Filter Mania bij Kamera Express! Zowel in onze winkel als in onze webshop profiteert u van fantastische kortingen op geselecteerde filters van verschillende vooraanstaande merken zoals LEE Filters, B+W, Hoya, Benro en Cokin.

Zo werkt het

Tijdens het Filter Mania maakt u in onze webshop gebruik van kortingscodes om uw korting op één van de geselecteerde producten te claimen. Ieder merk heeft een ander kortingspercentage. Hieronder vindt u de merken en de bijbehorende kortingscodes:

10 procent korting met de code filtermania10:
15 procent korting met de code filtermania15:
20 procent korting met de code filtermania20:
25 procent korting met de code filtermania25:
30 procent korting met de code filtermania30:
40 procent korting met de code filtermania40:

 

Bekijk hier alle deelnemende producten

 

Let op: de kortingscodes werken alleen met geselecteerde filters van de hierboven genoemde merken. Niet alle filters van alle merken doen mee aan de actie. UV-filter en protectfilters zijn uitgesloten van de actie.

Verschillende soorten filters

Er zijn veel verschillende soorten filters die ieder weer voor een ander soort fotografie geschikt zijn. Filters zijn misschien wel de meest gebruikte accessoires bij fotografie, maar welk filter past het best bij uw wensen? Hier onder hebben wij de vier meest gebruikte filters uitgelicht. Bekijk ook onze ''how to'' met uitgebreide informatie over filters bij landschapsfotografie. Weet u niet welk filter geschikt is voor uw wensen? Kom dan langs in één van onze winkels. Wij geven u graag uitgebreid advies!

Macrofilter

Een macrofilter wordt ook wel close-upfilter genoemd. Wanneer u een bepaald detail of onderwerp uitvergroot in beeld wilt brengen kunt u een macrofilter op uw lens plaatsen. Deze zal het beeld vergroten met de vergrotingsfactor die op uw filter staat. Deze filters komen in allerlei soort en maten, met vergrotingen van 1x tot wel 10x. Doordat u deze eenvoudig op uw objectief draait, kunt u deze gebruiken bij ieder objectief naar keuze mits hij de juiste filtermaat heeft.

 

Bekijk hier alle macrofilters

Polarisatiefilter

Een van de bekendste filters is het polarisatiefilter. Dit filter gebruikt u om reflecterend licht tegen te gaan. Doordat een polarisatiefilter schitteringen weg haalt is hierdoor meer detail te zien in de foto. Doordat u bij een circulair polarisatiefitler het voorste glas kunt draaien kunt u precies de juiste schitteringen uit uw foto filteren. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld wateroppervlaktes doorzichting maken of door glas heen fotograferen. 

 

Bekijk hier alle polarisatiefilters

Kleur- en kleurverloopfilter

Kleurfilters zorgen ervoor dat één bepaalde kleur uit uw foto springt. Met ieder verschillend kleurfilter kunt u een ander effect bereiken. Zo gebruikt u een geelfitler om de lucht donkerder te laten lijken en zorgt een groenfilter ervoor dat bladeren lichter van kleur worden. Met een kleurfilter kunt u bijvoorbeeld prachtige zonsondergangen vastleggen of de lucht helder blauw maken. Om een specifiek kleuraccent aan uw foto toe te voegen, kiest u voor een kleurverloopfilter. Deze filters lenen zicht uitstekend voor het creëren van een bepaalde sfeer. Omdat het filter verloopt van neutraal richting een kleur, geeft u een deel van uw foto een kleuraccent mee, maar blijft de rest hetzelfde

 

Bekijk hier alle kleurfilters

Grijs- en grijsverloopfilter

Een grijsfilter wordt ook wel ND filter genoemd. ND staat voor Neutral Density. Met een ND filter kunt u licht tegenhouden. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om met lange sluitertijden te werken. Zo kunt u bewegingen en effecten tonen die het menselijk oog normaal niet kan waarnemen. Geef bijvoorbeeld water een mistachtig effect of laat beweging in de wolken zien. Gradual ND filters, ook wel grijsverloopfilters genoemd, zorgen voor een uitgebalanceerde belichting. Denk bijvoorbeeld aan een zonsopgang en -ondergang waarbij vaak grote verschillen tussen donker en licht zichtbaar zijn. Met een grijsverloopfilter kunt u het verschil tussen de lichte en donkdere delen in de foto verkleinen.

 

Bekijk hier alle grijsfilters

Filtersysteem

Als u als fotograaf gebruik wilt maken van filters, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor losse filters die u op uw objectief kunt schroeven, maar u kunt ook kiezen voor een filtersysteem. Wanneer u van plan bent meerdere filters op verschillende objectieven te gebruiken, is een filtersysteem vaak een betere oplossing. Eén van de voordelen hiervan is dat u al uw filters op objectiven met verschillende maten kunt plaatsen door middel van een adapterring. Met een filtersysteem plaatst u uw filter in een filterhouder, die u vervolgens weer met een verloopring aan uw objectief kunt bevestigen.

Bekijk hier alle filtersystemen

Deelnemende merken