Fotocompetitite

Ieder beeld, een verhaal. Wat is dat van jou?

Wij zijn op zoek naar de meest fascinerende reisfoto’s, adembenemende natuurfoto’s, intrigerende documentaire foto’s, de mooiste herinneringen én de tofste video's. Heb jij een foto of video gemaakt die past in één van de genoemde categorieën? Neem dan deel aan de Kamera Express Internationale Foto- en Videocompetitie 2023 in jouw favoriete categorie en maak kans op een Kamera Express Giftcard ter waarde van €250 (publieksprijs) of €750 (juryprijs). Deel jij jouw verhaal met ons?

De categorieën | Hoe werkt de competitie? | De jury | De prijzen | Actievoorwaarden | FAQ

De categorieën waarin jij jouw verhaal kunt delen

Vertel jouw verhaal in jouw favoriete categorie:

Natuur

Afgelopen

Meer informatie

Reizen

Afgelopen

Meer informatie

Herinneringen

Afgelopen

Meer informatie

Documentaire

Afgelopen

Meer informatie

Video

Afgelopen

Meer informatie

Hoe werkt de competitie?

De competitie bestaat uit 5 categorieën: Natuur, Reizen, Herinneringen, Documentaire en Video. 

Deel na het uploaden jouw foto met jouw familie en vrienden om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. De foto met de meeste stemmen gaat er namelijk vandoor met de publieksprijs: een Kamera Express Giftcard ter waarde van 250 euro. Ook kiest de jury voor iedere categorie één foto uit die er met de juryprijs vandoor gaat: een Kamera Express Giftcard ter waarde van 750 euro.

De winnaars maken wij bekend op Facebook Facebook en Instagram Instagram. Volg jij ons al? Zorg dat je niets mist over onze competitie!

Wie beoordeelt de foto’s en video’s?

Per categorie hebben wij vakkundige juryleden paraat staan om jouw foto te beoordelen. Wie de jury per categorie is? Houd onze Facebook Facebook- en Instagrampagina Instagrampagina goed in de gaten.

Wat kun je winnen?

We mogen per categorie twee deelnemers een prijs overhandigen. Dat betekent dat tien deelnemers in de prijzen vallen. Per categorie hebben we een publieksprijs en een juryprijs. De publieksprijs bestaat uit een Kamera Express Giftcard ter waarde van 250 euro en de juryprijs bestaat uit een Kamera Express Giftcard ter waarde van 750 euro. Ga jij er met de winst vandoor?

Het prijzengeld is beschikbaar gesteld door:

Canon

Categorieën
Natuur & Video

Sony

Categorie
Reizen

Nikon

Categorie
Herinneringen

Fujifilm

Categorie
Documentaire

Wat zijn de regels?

Er is een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, waaronder:

  • Om deel te nemen moet je 16 jaar of ouder zijn;
  • Je moet woonachtig zijn in Nederland, België, Duitsland of Luxemburg.

Alle actievoorwaarden kun je hierhier terugvinden. Vragen over de competitie? Bekijk de meestgestelde vragen (FAQ) hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen, mail dan naar [email protected] onder vermelding van Kamera Express Internationale Foto- en Videocompetitie 2023.

FAQ

De Kamera Express Internationale Foto- en Videocompetitie 2023 is een podium voor enthousiaste hobby- en professionele fotografen. Met vijf verschillende categorieën, Natuur, Reizen, Herinneringen, Documentaire en Video, wil Kamera Express foto- en videografen de kans geven om een verhaal te delen.

De categorieën zijn: Natuur, Reizen, Herinneringen, Documentaire, Video.

Een vakkundige jury, verschillend per categorie, beoordeelt de ingezonden foto’s om te bepalen welke deelnemer er met de juryprijs (een Kamera Express Giftcard ter waarde van 750 euro) vandoor gaat. Voor de publieksprijs (een Kamera Express Giftcard ter waarde van 250 euro) geldt: de deelnemer met de meeste stemmen wint.

De juryleden maken wij gedurende de competitie bekend op onze Facebook- en Instagrampagina.

Met technische problemen of vragen kun je een e-mail sturen naar [email protected] onder vermelding van Kamera Express Internationale Foto- en Videocompetitie 2023

De foto mag niet eerder zijn gepubliceerd en/of bekroond bij andere fotowedstrijden. Een foto met een reclame-uiting wordt niet geaccepteerd. Foto’s mogen niet in strijd zijn met de wet of rechten van derden. Foto’s mogen niet ouder zijn dan tien (10) jaar oud.

De video mag niet eerder zijn gepubliceerd en/of bekroond bij andere fotowedstrijden. Een video met een reclame-uiting wordt niet geaccepteerd. Video’s mogen niet in strijd zijn met de wet of rechten van derden. Video’s mogen niet ouder zijn dan tien (10) jaar oud.

De maximale bestandsgrootte voor het uploadveld is 50 MB. Alleen afbeeldingsbestanden kunnen worden weergegeven in de galerij, maar het veld Bestand uploaden kan elk van de volgende bestandstypen accepteren: .odt, .m4a, .avi, .ai, .txt, .rtf, .pptx, .wmv, .tiff, .mp3, .psd, .tif, .doc, .mov, .bmp, .gif, .docx, .pdf, .jpeg, .mp4, .png en .jpg. De foto mag niet voorzien zijn van een watermerk.

Om met een video deel te nemen, moet je als deelnemer eerst jouw video uploaden naar één van de geaccepteerde platforms (YouTube, Vimeo of Instagram) en vervolgens de video-URL in dat veld invoeren. Verhalen of tijdelijke berichten zijn niet ondersteund in de competitie.

Ja, je mag deelnemen aan meerdere categorieën. Je kunt alleen niet meerdere keren in de prijzen vallen.

Na het uploaden van jouw foto of video, krijg je een scherm te zien met een speciale URL. Deel deze URL met jouw vrienden en familie (bijvoorbeeld door er een social media post van te maken of de link te delen via WhatsApp) en vraag ze om een stem uit te brengen op jouw foto. Hiervoor moeten ze hun naam en e-mailadres achterlaten.

Via onze Facebook- en Instagrampagina maken we de winnaars van de publiekprijzen en de juryprijzen bekend.

Ben je winnaar van de publieksprijs door de meeste stemmen te bemachtigen op jouw foto of video? Dan win je een Kamera Express Giftcard ter waarde van 250 euro.

Ben je door de jury gekozen als winnaar? Dan ontvang je een Kamera Express Giftcard ter waarde van 750 euro.

Kamera Express publiceert de winnende foto’s op social media en publiceert na afloop van de competitie een blog met de winnende foto’s op de Kamera Express website.