Fotofestival aan de Maas

Van 10 t/m 13 mei is het tijd voor het Fotofestival aan de Maas, waar de beste Nederlandse amateurfotografen worden samengebracht in een expositie in het Nederlands Fotomuseum. Dit jaar worden de beste fotoseries getoond. Er is bewust gekozen voor seriematig werk. Series overstijgen de toevalstreffer, worden gemaakt door fotografen die zeer bewust aan een onderwerp werken en tonen de signatuur van die fotograaf. Series lenen zich ook voor toepassing van diverse media. Kortom series openen de weg om juist de volle breedte, de creativiteit, kennis en kunde van vrijetijdsfotografen te tonen

Om er een festival van te maken, zijn er naast de expositie in het Fotomuseum allerlei kleinere exposities op het naburige en sfeervolle Deliplein. Deze zijn ondergebracht in opslagcontainers. De containers zijn beschikbaar gesteld aan diverse instanties en verenigingen die zich met fotografie bezighouden. De vorm is vrij, dat wil zeggen dat het uitgangspunt weliswaar fotografie moet zijn, maar de bewerking van het beeld, gebruikte media en de presentatievorm zijn vrij zolang de aandacht maar naar het beeld gaat. Waar het om gaat is de zeggingskracht van het eindresultaat: Doet het kijker even stil staan? Stemt het werk tot nadenken? Inspireert het tot het verkennen van creatieve grenzen

Daarnaast worden er diverse lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd. Een interessant festival dus op een prachtige locatie: de Kop van Zuid en Katendrecht. 

 

Volg een workshop glazen bol fotografie van Rob Doolaard

Vrijdag 11 mei

12:30 - 14:30 uur en 15:00 - 17:00 uur 

Bij het fotograferen met een glazen bol zet u de wereld letterlijk op zijn kop! Geef een creatieve draai aan fotografie met het fotograferen door een glazen bol. De onderwerpen liggen voor het oprapen maar er zijn wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Tijdens het Fotofestival aan de Maas geeft Rob Doolaard twee workshops glazen bol fotografie. Tijdens de workshop leert u van Rob alle ins- and outs om deze fantasiewereld vast te leggen op de gevoelige plaat. De Kop van Zuid is al heel vaak gefotografeerd, maar in deze workshop kijkt u op een hele andere manier om naar deze bekende omgeving.

We starten de workshop op het Deliplein bij het informatiepunt van Kamera Express. Bij aanschaf van deze workshop ontvangt u bij aanvang uw eigen glazen bol. Deze mag u na afloop mee naar huis nemen, zodat u op een later moment nog eens kunt oefenen en de tips van Rob in de praktijk kunt brengen. 

Workshop 12:30-14:30 uur

Workshop 15:00 - 17:00 uur

 

Loop mee met één van onze photowalks

Zaterdag 12 mei

12:30 - 14:30 uur en 15:00 - 17:00 uur 

De locatie van het Fotofestival aan de Maas, de Kop van Zuid in hartje Rotterdam, leent zich uitstekend voor een photowalk. Daarom organiseert Kamera Express onder begeleiding van een deskundige fotograaf een fotowandeling waarin hij u de mooiste plekjes van de Kop van Zuid en naaste omgeving zal tonen. Hij vertelt u meer over het fotograferen in een stad en voorziet u bovendien van allerlei handige tips. 

Photowalk 12:30-14:30 uur

Photowalk 15:00 - 17:00 uur