FOTOREIS WINTERS IJSLAND 2017

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Fotoreisspecialist!

 

Reisinformatie

Begeleiders: Joël Monster en/of Walter Spoor. Om voldoende persoonlijke begeleiding te kunnen garanderen gaat er vanaf tien deelnemers een tweede begeleider mee.

Niveau: Beginner tot gevorderde
Comfort: 3*
Conditie: Gemakkelijk tot gemiddeld
Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 10
Aantal dagen: 10 dagen, 9 nachten
Thema van de reis: Landschapsfotografie en Noorderlicht
Prijs: €3294,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer
Toeslag voor een 1-persoonskamer: €453

Inclusief:

 • Retourvlucht van Amsterdam naar Keflavik
 • Welkomstdiner op de aankomstdag
 • 8 dagen ontbijt, lunch en diner
 • Ontbijt op de vertrekdag
 • 9 overnachtingen met douche/toilet op de kamer
 • Coaching en feedback van een professionele fotograaf
 • Fotobesprekingen in de avonduren
 • Vervoer ter plaatse
 • Informatiebijeenkomst voorafgaand aan de reis
 • Terugkomdag ongeveer 2 maanden na de reis om elkaars resultaten te bekijken

Exclusief:

 • Versnaperingen, alcoholische- en frisdranken
 • Aankopen van persoonlijke aard
 • €35,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering

Ijsland fotograferen in de herfst
De herfst op IJsland duurt in vergelijking met Nederland erg kort en is eigenlijk een snelle overgang naar de winter. Het gebeurt ook regelmatig dat er in september al sneeuw valt op IJsland. Toch is deze periode uitermate geschikt om IJsland te bezoeken. De dagen duren nog lang en de nachten zijn al donker genoeg om het noorderlicht te kunnen zien. De herfstkleuren zijn er echt intens. Rood, geel en bruin in allerlei variaties, een lust voor het oog en de camera.

Drie toplocaties!
We bezoeken tijdens deze 10-daagse fotoreis drie verschillende gebieden, namelijk Snæfellsnes, Þingvellir en Landmannalaugar in een rustig en aangenaam tempo. Dit biedt alle ruimte om deze gebieden zo optimaal mogelijk te fotograferen.

Het startpunt van de fotoreis is Snæfellsnes, het schiereiland in het westen wat ook wel IJsland in het klein wordt genoemd. Je hebt op Snæfellsnes zeer fotogenieke bergpassen, ruige basalt kustlijnen, de iconische berg Kirkjufell en de mooie gletsjer Snæfellsjökull. Onze accommodatie is centraal gelegen op het schiereiland en dit stelt ons in staat om met minimale reisafstanden de fotolocaties te bezoeken.

Na de drie dagen op Snæfellsnes verplaatsen we ons naar Laugervatn. Hier krijgen we de echte herfstpracht die IJsland te bieden heeft pas echt goed te zien. In de directe omgeving van onze accommodatie bevindt zich het nationaal park Þingvellir met zijn hoogvlaktes, IJslands grootste meer, verschillende soorten lage vegetatie en een paar prachtige watervallen; een absolute must om te fotograferen in deze tijd. Ook is dit de plek waar duidelijk zichtbaar is dat de tektonische platen, waar Europa en Amerika op liggen, uit elkaar bewegen.

Na wederom drie dagen verhuizen we naar onze laatste fotobestemming, namelijk Landmannalaugar. We verblijven in een comfortabele accommodatie aan de rand van dit gebied wat bekend staat om zijn omringende ryolietbergen. Dit zijn erg kleurrijke bergen van voornamelijk geel, rood en bruin gesteente en deze bergen lichten met een klein beetje zonlicht prachtig op. Met de juiste lichtval zijn nog meer kleuren te zien, want ook grijsblauw, groenblauw en oranje delen soms mee in dit schitterend natuurlijk schouwspel waar wij de komende twee dagen onze fotocamera’s op gaan richten.

De unieke combinatie van deze drie gebieden samengebracht in één fotoreis stelt de fotograaf in staat in korte tijd een zeer divers portfolio te verzamelen. Hopelijk laat het niet te voorspellen noorderlicht zich gedurende deze reis ook nog zien

 

 

Dagprogramma:

 

Dag 1: Vrijdag 22 september: Aankomst op IJsland

Vandaag vlieg je vanaf Schiphol naar Keflavík. Bij aankomst gaan we met twee ruime voertuigen (afhankelijk van de groepsgrootte) meteen naar de eerste accommodatie op Snæfellsnes. Daar staat je een heerlijk welkomstdiner te wachten.

 

Dag 2 en 3: Zaterdag 23 t/m zondag 24 september: Snæfellsnes

We fotograferen deze eerste dagen op Snæfellsnes, het grootste schiereiland van IJsland. De prachtige vulkanische kustlijn in Arnarstapi, verschillende mooie bergpassen, de Snæfellsjökull en de puntberg Kirkjufell staan allemaal op het programma. Uiteraard zullen we ook de Hraunfossar waterval gaan bezoeken, die zeker in de herfstperiode het fotografen meer dan waard is.

 

Dag 4 t/m 6: Maandag 25 t/m woensdag 27 september: Þingvellir

Vroeg in de ochtend rijden we naar onze tweede accommodatie in de omgeving Laugervatn/Geysir. Onderweg, afhankelijk van tijd en weer, kunnen we IJsland’s hoogste waterval Glymur bezoeken. Vanuit onze overnachtingslocatie fotograferen we de prachtige herfstkleuren van IJsland in het nationaal park Þingvellir. Ook zullen we tijd vrijmaken om een aantal zeer fotogenieke watervallen te fotograferen; de Öxarárfoss, gelegen in het nationaal park, en de Bruárfoss zijn zeer fotogenieke watervallen in de buurt. En uiteraard staan de grote trekpleisters Geysir en Gullfoss ook op het programma.

 

Dag 7 en 8: Donderdag 28 t/m vrijdag 29 september: Landmannalaugar

Na een korte verplaatsing komen we aan in het laatste gebied aan de rand van Landmannalaugar. Ook hier speelt kleur weer een belangrijke rol in onze fotografie. De prachtig gekleurde ryolietbergen in het dal van Landmannalaugar zullen voor ons de hoofdattractie zijn om te fotograferen. Afhankelijk van de wegen zullen we proberen een aantal mooie fotolocaties verder het binnenland in te bezoeken.

 

Dag 9: Zaterdag 30 september: Reykjavík

In de ochtend rijden we rustig naar Reykjavík. Hier komen we in de middag aan en is er tijd om wat door de stad rond te struinen. ’s Avonds staat er een heerlijk afscheidsdiner op de planning, zodat je met je medefotografen de reis en de resultaten onder het genot van een glas wijn en een goed maal kunt evalueren.

 

Dag 10: Zondag 1 oktober: Vlucht naar huis

Helaas, het avontuur zit er weer op. Vol indrukken, nieuwe fotokennis en -kunde en beladen met foto’s wordt de thuisreis aangevangen.

 

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg