FOTOREIS WINTERS IJSLAND 2017

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Fotoreisspecialist!

 

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Fotoreisspecialist!

Begeleiders: Walter Spoor en/of Joël Monster (afhankelijk van het aantal deelnemers)
Niveau: Beginner tot gevorderde
Comfort: 4*
Conditie: Gemakkelijk tot gemiddeld
Minimaal aantal deelnemers: 6 personen
Maximaal aantal deelnemers: 12 personen 
Aantal dagen: 9 dagen, 8 nachten
Thema van de reis: Landschaps- en vogelfotografie
Prijs: €3540,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer
Toeslag voor een 1-persoonskamer: €476,-

Inclusief:

 • Retourvlucht van Amsterdam naar Keflavik
 • Welkomstdiner op de aankomstdag
 • 7 dagen ontbijt, lunch en diner
 • Ontbijt op de vertrekdag
 • 8 overnachtingen met douche/toilet op de kamer
 • Coaching en feedback van een professioneel fotograaf
 • Fotobesprekingen in de avonduren
 • Bootovertocht van Stykkisholmur naar Brjanslaekur
 • Vervoer ter plaatse
 • Terugkomdag ongeveer 2 maanden na de reis om elkaars resultaten te bekijken

Exclusief:

 • Versnaperingen, alcoholische- en frisdranken
 • Aankopen van persoonlijke aard
 • €35,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering

Het wilde (ruige) westen van IJsland
Ervaar de surrealistische schoonheid van IJsland in het voorjaar met zijn indrukwekkende kliffen, basalt formaties, zwarte zandstranden, lava velden en de verschillende kolonies zeevogels. Laat je betoveren door de “middernachtzon”. Het zonlicht wat de hele nacht zichtbaar blijft. We schrijven letterlijk met licht in deze periode. Deze reis zal een combinatie zijn van landschaps- en vogelfotografie.

Snæfellsnes en de Westfjorden
Het eerste deel van de reis beginnen we op Snæfellsnes, het schiereiland in het westen wat ook wel IJsland in het klein wordt genoemd. Daarna zullen we onze reis vervolgen naar de Westfjorden, alwaar we o.a. de beroemde kolonie papegaaiduikers van dichtbij zullen fotograferen.

Ijsland in het voorjaar
IJsland is fantastisch in ieder jaargetijde, zo ook in het voorjaar. Bloemen die overal tevoorschijn komen, dagen die steeds langer worden en niet te vergeten alle fotogenieke jonge dieren. In dit jaargetijde komen de macro- en telelenzen dus perfect van pas.

Alle tijd om te fotograferen
Omdat het voor fotografen erg prettig is om in alle rust, zonder de druk van een grote groep die telkens moet verhuizen voor de volgende locatie, de westkust van IJsland te ontdekken, doet deze reis slechts twee locaties aan, buiten de laatste overnachting in Reykjavík, waar vanuit foto-uitstappen gemaakt worden. Afhankelijk van het weer zullen we flexibel zijn om andere locaties te bezoeken indien dat meer fotokansen bied. Walter en Joël kennen de westkust op hun duimpje en leiden je naar de beste plekken.

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg

 

Dagprogramma:

Dag 1: Zaterdag 10 juni: Aankomst op IJsland
Vandaag vlieg je vanaf Schiphol naar Keflavík. Bij aankomst gaan we met twee ruime voertuigen (afhankelijk van de groepsgrootte) meteen naar de eerste accommodatie op Snæfellsnes. Daar staat je een heerlijk welkomstdiner te wachten.

Dag 2 t/m 4: Zondag 11 juni t/m 13 juni: Snæfellsnes
We verblijven op Snæfellsnes in een comfortabele accommodatie op korte reisafstand van verschillende hoogtepunten. De prachtige vulkanische kustlijnen van Arnarstapi en Hellnar, de 1446 meter hoge Snæfellsjökull, de majestueuze Kirkjufell, het zwarte kerkje Budir omringd door het lavaveld Hallmundarhraun zijn in het kort wat van die hoogtepunten. Afhankelijk van het weer zullen we het programma aanpassen om onder de mooiste lichtomstandigheden onze foto’s te kunnen maken.

Dag 5 t/m 7: Woensdag 14 juni t/m vrijdag 16 juni: Westfjorden
Vanuit Snæfellsnes varen we met de pond naar de Westfjorden toe. Een afgelegen stuk van IJsland wat alleen in de voorjaars- en zomerperiode goed bereikbaar is. Bereidt je voor op prachtige fjorden, verlaten stranden en het meest westelijk gelegen deel van IJsland en Europa; Látrabjarg. Vanaf hier is het nog maar een kleine 300 kilometer hemelsbreed naar Groenland toe.

Látrabjarg, Europa’s grootste vogelklif van ruim 14 kilometer lang en 440 meter hoog, is in deze periode de broedplaats voor miljoenen vogels, waaronder papegaaiduikers, jan-van-genten, zeekoeten en alken. Juni is de maand dat de jonge papegaaiduikers volop gevoerd worden door de ouders. Af en aan vliegende vogels met hun bek vol met vis. Volop fotokansen dus in prachtig licht!

In een van deze dagen zullen we ook naar de grootste waterval van de Westfjorden gaan, de Dynjandi. Met een breedte van 30 meter aan de bovenkant (uitlopend tot 60 meter aan de onderkant) stort deze waterval zich ruim 100 meter trapsgewijs naar beneden. In dit gebied bevinden zich nog meer watervallen waar we er uiteraard ook een aantal van meepakken.

Dag 8: Zaterdag 17 juni: Reykjavík
In de ochtend rijden we rustig naar Reykjavík. Hier komen we in de middag aan en is er tijd om wat door de stad rond te struinen. ’s Avonds staat er een heerlijk afscheidsdiner op de planning, zodat je met je medefotografen de reis en de resultaten onder het genot van een glas wijn en een goed maal kunt evalueren.

Dag 9: Zondag 18 juni: Vlucht naar huis
Helaas, het avontuur zit er weer op. Vol indrukken, nieuwe fotokennis en -kunde en beladen met foto’s wordt de thuisreis aangevangen.

 

 

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg