De Fotoreisspecialist

De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie.

Kamera Express is trotse partner van Fotoreisspecialist! Fotoreisspecialist is gespecialiseerd in het organiseren van fotoreizen naar de meest fotogenieke bestemmingen in Europa en de rest van de wereld. Zo reist u met een kleine groep onder begeleiding van een ervaren fotograaf om de mooiste foto’s te maken. Deze fotografen kennen de plekken goed en de begeleiding is zowel praktisch als technisch. Zie het als de perfecte combinatie van een specialistisch reisbureau met reislustige fotografen.

Fotoreisspecialist kan putten uit een jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en reizen. Naast de fotografie is er natuurlijk ook tijd om te ontspannen in een prachtige omgeving. De professionele reisbegeleiders zijn allemaal gepassioneerde fotografen met uitstekende kennis van de gebieden. Persoonlijke aandacht is door de kleine groepen gegarandeerd, zowel voor beginnende als voor gevorderde fotografen. Zo zijn de fotoreizen voor elke leeftijd en gaan ze verder dan alleen de hotspots.


Joël Monster

Joël is in 2002 afgestudeerd als grafisch vormgever en rolde al snel de wereld in van de natuurfotografie. Voor hem is natuurfotografie meer dan alleen een mooi plaatje schieten. Het is het vastleggen van een moment of emotie en moet de kijker inspireren. Joël deelt zijn passie voor de natuur en fotografie graag en begeleid diverse reizen en workshop. Hij is mede-oprichter en mede-eigenaar van Fotoreisspecialist.


Walter Spoor

Walter maakt al vroeg in zijn leven kennis met fotografie en begon serieus met fotografie toen de eerste digitale camera’s op de markt kwamen. Inspiratiebronnen voor hem zijn complexe bossen, hoge bergen en ruige kusten. Altijd op zoek naar die ene compositie in de ideale omstandigheid. Een dag niet gefotografeerd is een dag niet geleefd! Ook Walter is mede-oprichter en mede-eigenaar van Fotoreisspecialist.

Fotoreisspecialist organiseert elke periode van het jaar fotoreizen die het beste passen bij dat moment van het jaar. Via de website van Fotoreisspecialist is het mogelijk om per bestemming of per seizoen de geschikte reis te zoeken. De fotografiereizen worden ingedeeld op het comfort, het aantal deelnemers, thema en natuurlijk alle faciliteiten. Ook kunt u zich geheel inlezen in het dagprogramma om een zo compleet mogelijk beeld van de reizen te hebben. De bestemmingen zijn erg divers. Denk aan: Noorwegen, IJsland, Schotland, Hawaii, Italië, Groenland, Spanje, Georgie, Frankrijk, Myanmar en Canada. Hieronder staan de reizen per bestemming geselecteerd, als u doorklikt komt u op de pagina terecht van Fotoreisspecialist met alle informatie over de fotoreizen, inspiratiefoto’s en het uitgebreide dagprogramma.

Fotoreis winters IJsland - maart 2019

IJsland is natuurlijk een fantastische plek om te fotograferen; woest, leeg en een divers landschap. De fotoreis bestaat uit diverse prachtige plekken, waaronder een Gletsjerwandeling, IJsgrotten en watervallen. Bezoek Vál, Jökulsárlón en Reykjavík. Uiteraard hopen we op een prachtig beeld met het Noorderlicht dat zich hier nu en dan laat zien.

Volledige beschrijving
Fotoreis de Kaukasus Georgië - juni 2019

Svaneti is een regio in Georgië en ligt volledig in het hooggebergte. Er zijn kleine dorpjes en veel Middeleeuwse verdedigingstorens. Het grootste gedeelte van het jaar ligt hier een flink pak sneeuw, behalve in deze periode waarin het gebied ontwaakt. Tijdens deze reis bent u omringd door de hoogste bergen van Europa en bezoekt u ook de kleine steden in de omgeving.

Volledige beschrijving
Fotoreis Vulkanisch Hawaii - oktober 2019

Deze unieke fotoreis gaat naar het vulkanische Hawaii, in het bijzonder “The Big Island”, het grootste eiland van Hawaii. Er is een enorme variëteit aan klimaten en landschappen: watervallen, stranden, woestijngebieden, lavavelden, regenwoud en de hoogste berg van Hawaii; de “Mauna Kea”. Uiteraard wordt ook de meest actieve vulkaan ter wereld vastgelegd.

Volledige beschrijving

Ook zo nieuwsgierig geworden naar een prachtige en unieke fotografievakantie? Bekijk  dan hier snel het gehele aanbod van Fotoreisspecialist. Een greep uit prachtige foto's van de bestemmingen gemaakt tijdens de fotoreizen vindt u hieronder.