Fotoreisspecialist

De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie.

Kamera Express is trotse partner van Fotoreisspecialist! Fotoreisspecialist is gespecialiseerd in het organiseren van fotoreizen naar de meest fotogenieke bestemmingen in Europa en de rest van de wereld. Zo reist u met een kleine groep onder begeleiding van een ervaren fotograaf om de mooiste foto’s te maken. Deze fotografen kennen de plekken goed en de begeleiding is zowel praktisch als technisch. Zie het als de perfecte combinatie van een specialistisch reisbureau met reislustige fotografen.

Fotoreisspecialist kan putten uit een jarenlange ervaring op het gebied van fotografie en reizen. Naast de fotografie is er natuurlijk ook tijd om te ontspannen in een prachtige omgeving. De professionele reisbegeleiders zijn allemaal gepassioneerde fotografen met uitstekende kennis van de gebieden. Persoonlijke aandacht is door de kleine groepen gegarandeerd, zowel voor beginnende als voor gevorderde fotografen. Zo zijn de fotoreizen voor elke leeftijd en gaan ze verder dan alleen de hotspots.

Fotoreizen

Fotoreisspecialist organiseert elke periode van het jaar fotoreizen die het beste passen bij dat moment van het jaar. Via de website van Fotoreisspecialist is het mogelijk om per bestemming of per seizoen de geschikte reis te zoeken. De fotografiereizen worden ingedeeld op het comfort, het aantal deelnemers, thema en natuurlijk alle faciliteiten. Ook kunt u zich geheel inlezen in het dagprogramma om een zo compleet mogelijk beeld van de reizen te hebben. De bestemmingen zijn erg divers. Denk aan: Noorwegen, IJsland, Schotland, Hawaii, Italië, Groenland, Spanje, Georgie, Frankrijk, Myanmar en Canada. Hieronder staan de reizen per bestemming geselecteerd, als u doorklikt komt u op de pagina terecht van Fotoreisspecialist met alle informatie over de fotoreizen, inspiratiefoto’s en het uitgebreide dagprogramma.

Fotoreizen IJsland

IJsland is een droombestemming voor iedere landschapsfotograaf. Het land van vuur en ijs biedt een enorme variatie aan landschappen. Denk hierbij aan ruige kusten, gletsjers, bergen en vulkanen, geothermische gebieden, vele watervallen, ijsmeren, en lavavelden. In de herfst en winter maak je ook nog eens kans op het adembenemende natuurverschijnsel, het noorderlicht.

Bekijk de fotoreizen
Fotoreizen Georgië

Georgië is voor vele een nog onbekende vakantiebestemming. Het heeft echter zo veel te bieden qua natuur en cultuur. Houd je van bergen en het landschap? Het spectaculaire Kaukasus gebergte heeft bergtoppen tot maar liefst 5,6 km hoog. Struin door middeleeuwse bergdorpjes en vergaap je aan de eindeloze vergezichten. Een topbestemming voor onder andere landschaps- en reisfotografie.

Bekijk de fotoreizen
Fotoreizen Schotland

Schotland staat garant voor spannende en dynamische foto’s. Ga mee naar het fotogenieke Isle of Skye en fotografeer rotsachtige kustlijnen, majestueuze bergtoppen, watervallen en idyllisch gelegen vuurtorens en kastelen. Fotografeer je liever op het strand? Dan is Isle of Harris “the place to be”! De weidse ongerepte stranden bieden de landschapsfotograaf een prachtig decor voor kustfotografie.

Bekijk de fotoreizen
Fotoreizen Groenland

Groenland is het grootste eiland ter wereld en is maar liefst 58 maal groter dan Nederland. Ga met ons mee op een expeditiecruise boven de poolcirkel om gigantische gletsjers en ijsbergen te fotograferen. Tevens maak je kans op wildlife, waaronder: muskusossen, narwallen, walvissen en “the king of the arctic”: de ijsbeer. Een onvergetelijke arctische ervaring!

Bekijk de fotoreizen
Fotoreizen Spanje

Spanje staat vooral bekend om haar costa’s, maar er is zoveel meer dan dat. Tijdens onze fotoreizen naar Andalusië en Asturië fotograferen we woestijngebieden, vulkanische rots- en flyschstranden, de Sierra Nevada, culturele landschappen, bijzonder gekleurde rivieren en oerbossen. Vanwege de enorme diversiteit organiseren we reizen naar Spanje verspreid over de seizoenen.

Bekijk de fotoreizen
Fotoreizen Noorwegen

Noorwegen ligt voor een groot deel boven de poolcirkel en heeft daardoor een subarctisch klimaat. Noord-Noorwegen staat in de winter garant voor spectaculaire landschappen, niet alleen door de hoeveelheid sneeuw en ijs, maar ook door het licht. Wij concentreren ons voornamelijk op Senja, wat één van de beste bestemmingen is voor het zien van het magische noorderlicht.

Bekijk de fotoreizen
Fotoreizen Hawaii

Hawaii is de verzamelnaam van een groep vulkanische eilanden in de Stille Oceaan. Tijdens onze unieke fotografiereis naar Hawaii nemen we je mee naar “The Big Island”, het grootste eiland van de archipel. Het is een tropisch paradijs dat tot ieders verbeelding spreekt. Je vindt er stranden, lavavelden, watervallen, woestijngebieden, regenwoud en lavastromen van de Kilauea vulkaan.

Bekijk de fotoreizen
Fotoreizen Myanmar

Myanmar heeft weinig westerse invloeden ondergaan waardoor een bezoek aan dit land net lijkt of dat je terug reist in de tijd. Fotografeer reusachtige Boeddhabeelden, de monniken en duizenden tempels die in sommige gebieden zo’n 1000 jaar terug al ontstonden. Met een uitgekiende balans tussen ‘must see’ locaties en ‘insider’ tips zorgen we voor een adembenemende ervaring.

Bekijk de fotoreizen
Fotoreizen Italië

Ben je gek op verrassende landschappen in combinatie met een vleugje cultuur? Dan is de schilderachtige kuststrook Cinque Terre, gelegen in het noorden van Italië, een absolute aanrader voor de fotograaf! Langs de 15 kilometer lange rotsachtige kust vind je vijf zeer pittoreske dorpjes. Deze op steile kliffen gelegen dorpjes zullen we tijdens deze fotoreis in het mooiste licht gaan fotograferen. 

Bekijk de fotoreizen

Ook zo nieuwsgierig geworden naar een prachtige en unieke fotografievakantie? Bekijk  dan hier snel het gehele aanbod van Fotoreisspecialist. Een greep uit prachtige foto's van de bestemmingen gemaakt tijdens de fotoreizen vindt u hieronder.