De nieuwe Fujifilm X-T3!

De X-T3 is in 2018 geïntroduceerd. Deze systeemcamera is in veel opzichten sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, de X-T2. Een 26,1 megapixel X-Trans CMOS 4 sensor en een nieuwe beeldprocessor: de X-Processor 4. Daarnaast zijn er ook veranderingen aangebracht in het autofocussysteem en de elektronische zoeker. Toch is er één ding hetzelfde gebleven en dat is het vertrouwde ontwerp van de camera. Er wordt gebruikgemaakt van het ontwerp van X-T2. Welke voordelen deze verbeterde eigenschappen hebben laten we hieronder weten!

SensorBeeldprocessorZoekerAutofocussysteem en videofunctionaliteitIngebouwde filmsimulatiesCamera-ontwerp

Pre-order de Fujifilm X-T3!

Eerste beelden Fujifilm X-T3

Bent u benieuwd naar hoe de Fujifilm X-T3 eruit ziet en welke mooie beelden gemaakt kunnen worden met deze systeemcamera? Kijk dan onderstaande video.

Pre-order de Fujifilm X-T3!

 

FUJIFILM Introductie Promotie

De verschillen en overeenkomsten met voorgaande versies

Hieronder laten we zien welke verschillen en overeenkomsten deze Fujifilm X-T3 systeemcamera heeft ten opzichte van de Fujifilm X-T2 systeemcamera.

 

Sensor: 26.1 megapixel X-Trans BSI CMOS-sensor

Als er gekeken wordt naar de sensor en processor van de X-T3 en X-T2 is er duidelijk verschil op te merken. Waar de T2 is voorzien van een 24.3MP X-Trans CMOS III zien we bij de T3 een innovatieve sensor die nog niet eerder is gezien bij de X-serie. De 26.1 megapixel X-Trans BSI CMOS-sensor.  Deze sensor beschikt over 4 keer méér fase detectie autofocuspixels dan de X-T2. Deze detectiepunten zijn uitgesmeerd over het gehele sensoroppervlak. Zo kunt u bewegende onderwerpen nu sneller, eenvoudiger en gemakkelijker vastleggen dan voorheen.

Doordat deze sensor 'back illuminated' is, kan licht beter opgevangen worden. De vernieuwe sensor zorgt ervoor dat u kunt filmen en fotograferen met hogere ISO waardes en minder ruis. De basis ISO waarde kan hiermee teruggebracht worden naar ISO 160 terwijl de resolutie is toegenomen naar 26 megapixels. 

Beeldprocessor: X-Processor 4

De beeldprocessor is in deze systeemcamera ook verbeterd. De camera heeft een ingebouwde X-Processor 4. Dankzij een quadcore CPU is deze processor 3x sneller dan de processor van de X-T2 en de X-H1. Dit zorgt voor een grotere accuratie van het autofocussysteem en is het nu mogelijk om beelden die geschoten zijn in 4K met 60 frames per seconde 4:2:0 10bit op te slaan op de interne SD geheugenkaart. Daarnaast kunt u opnemen 4:2:2 10bit op een externe recorder.

Verbeterde elektronische zoeker

De X-T2 haalt met de elektronische zoeker in volledige resolutie 14 beelden per seconde. De X-T3 daarentegen beschikt over een 'sportzoeker modus' waarin 30 frames van 16,6 megapixels per seconde gehaald wordt. Op het moment dat u van de sportzoeker modus gebruikmaakt komt er een frame in beeld, dat 1,25x gecropt is. Zo ziet u wat er buiten uw beeld gebeurd en heeft u nog tijd om de camera in stellen op objecten en personen die later in het beeld komen. Deze modus is ideaal voor als u sporters en wilde dieren wilt gaan fotograferen. Indien u gebruik maakt van de mechanische sluiter schiet de camera 11 frames per seconde.

De elektronische zoeker biedt bij de X-T3 continu zicht op het onderwerp, dankzij de mogelijkheid om 'blackout free' te fotograferen tijdens het maken van aaneengesloten opnames. Deze elektronische zoeker (EVF) beschikt over 3,69 miljoen dots en heeft een vergrotingsfactor van 0,75x. Daarnaast beschikt de camera ook over een 'Pre Shoot' functie. De camera begint dan met fotograferen op het moment dat u de sluiterknop slechts half indrukt. Zo hoeft u dus nooit meer een shot te missen.

Verbeterd autofocussysteem en videofunctionaliteit

De X-T3 beschikt ook over een verbeterd autofocussysteem. Dit is nu uitgebreid over het volledige sensoroppervlak. Zo beschikt de camera over 425 autofocuspunten, terwijl dit bij de X-T2 nog 325 autofocuspunten was. De verbeterde autofocus in combinatie met de verbeterde sensor zorgen ervoor dat de camera sneller scherpstelt. Daarnaast is ook de gezichts- en oogdetectiefocus verbeterd. Deze is nu twee keer sneller en is ideaal voor gebruik bij personen die continu in beweging zijn. De oogdetectie AF is ook beschikbaar in continu scherpstelling.

Pre-order de Fujifilm X-T3!

De videofunctionaliteit is ook verbeterd ten opzichte van voorgaande modellen. Video-opnames kunnen nu gemaakt worden in dci-4K (4096x2160 pixels) en in UHD/4K (3840x2160 pixels met beide in 60 frames per seconde. Doordat de camera een kleurdiepte heeft van 10bit, zijn het aantal kleuren en tinten ongeveer 64 keer groter dan bij een 8bit kleurdiepte. Later dit jaar zal de camera ook ondersteuning krijgen voor Hybrid Log Gamma (HLG). Op dat moment zal de camera ook de mogelijkheid hebben om tegelijkertijd filmsimulaties en F-Log te kunnen wegschrijven.

Ingebouwde filmsimulaties

De X-T3 systeemcamera beschikt over 16 verschillende filmsimulaties, waarmee u uw creativiteit de vrije loop kunt laten. De systeemcamera beschikt over onder andere de modi 'Color Chrome Effect' en 'Monochroom Effect'. Met het 'Color Chrome Effect' ontstaan er rijpere en diepere kleuren in uw opnames. Het 'Monochroom Effect' is ideaal om de koude en warme tinten in uw zwart/wit opnames extra te benadrukken. 

Hetzelfde ontwerp maar met meer gebruiksgemak

De Fujifilm X-T3 kent hetzelfde ontwerp als de Fujifilm X-T2. De positie van de knoppen en instelwielen zijn dus ongewijzigd gebleven. Wel zijn deze groter gemaakt voor meer gebruiksgemak, te vergelijken met de knoppen van de X-H1. Daarnaast zijn er een aantal verbeterpunten. Éen van de veranderingen is dat de dioptrie-instelling vergrendeld  kan worden. Zo behoudt u dezelfde dioptrie-instelling, ook als u per ongeluk de dioptrieknop aanpast. Ook is het bij deze systeemcamera mogelijk een batterijgrip toe te voegen. Zo kunt u tot 1.100 opnames meer fotograferen.

Het touchscreen heeft ook veranderingen ondergaan. Het scherm kent nu een verbeterde contrastweergave en een grote kijkhoek. Zo kan het touchscreen eenvoudiger gebruikt worden om instellingen op aan te passen. Daarnaast is er ook een ingebouwde hoofdtelefooningang aanwezig met een 3,5mm aansluiting. Ideaal voor mensen die met deze camera video's willen maken en geluid bij hun beeld willen hebben.

Kort samengevat

De X-T3 heeft ten opzichte van de X-T2 een groot aantal verbeterpunten. Dit is onder andere terug te zien in de nieuwe sensor en processor, met daarnaast de verbeterde sluitertijd, autofocus en videofuncties. Zelfs qua uiterlijk is er op bepaalde fronten verbeteringen doorgevoerd. Kortom, een waardige opvolger in deze mooie Fujifilm X-serie.

Pre-order de Fujifilm X-T3!