Reparatie & Retouren - Klantenservice

Wat te doen bij een defect

Het is nooit leuk als het door u gekochte product defect gaat. Op alle nieuwe camera's en lenzen bieden wij standaard twee jaar garantie. Op alle overige producten is de garantietermijn van de leverancier van toepassing. Tijdens deze garantie periode garanderen wij dat u een goedwerkend product heeft en houdt.

Mocht het voorkomen dat het door uw gekochte product binnen de garantieperiode defect gaat dan lossen we dat voor u op. U kunt het defecte artikel langsbrengen in een van onze Superstores. Wij zullen uw apparatuur in de winkel innemen en deze naar de desbetreffende leverancier sturen.

Wilt u het defecte artikel opsturen? Dan vragen wij u het volgende stappenplan aan te houden. Zo kunnen wij uw reparatie zo soepel mogelijk afhandelen.

...

Stappenplan

 • Download hier het reparatiefomulier.
 • Vul het reparatie formulier volledig in en vermeld duidelijk de klacht omschrijving.
 • Voeg een kopie-factuur/aankoopbon en indien bijgeleverd de originele garantiekaart toe.
 • Uitsluitend het artikel opsturen gerelateerd aan de klacht/het defect (Geen accessoires als draagriemen, geheugenkaartjes e.d. - Bij printers wel de cartridges laten zitten)
 • Verpak het artikel goed en stuur deze aangetekend op naar:
  Kamera Express BV
  T.a.v. Reparaties
  Essebaan 55
  2908 LJ Capelle aan den IJssel
 • Na ontvangst van uw zending, sturen wij u een ontvangstbevestiging via e-mail.
...

...
...

Retourneren

Bent u niet tevreden over het door uw gekochte product? Geen probleem! Binnen 14 dagen na ontvangst van uw gekochte product, kunt u het product retoursturen!

In het kader van de wet "Kopen op Afstand" heeft u als consument bij het doen van aankopen via internet recht op een 'afkoelingsperiode' van 14 dagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van redenen, waarbij u wel zelf de porto kosten voor het terugsturen moet betalen. Wanneer u een foutief of defect product heeft ontvangen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor het verkrijgen van een retourlabel. Zo kunt u het pakket kosteloos retour sturen. 

Verder is het van belang dat het product in de oorspronkelijke verpakking zit en indien redelijkerwijs mogelijk, het product compleet en ongebruikt is. Producten die beschadigd of gebruikt zijn komen niet voor ruiling of restitutie in aanmerking.

Wanneer producten beschadigd/incompleet zijn, kunnen wij hiervoor geld in mindering brengen. Bij niet verkoopbaar is dat 100%.

...

Voorwaarden retourzending artikelen

Producten dienen goed en degelijk verpakt retour gestuurd te worden, bij voorkeur met complete verpakking en inclusief de oorspronkelijke aankoopnota of een ander aankoopbewijs. Verzegelingen mogen niet verbroken zijn (van bijvoorbeeld software).

 
Niet alle artikelen kunnen geruild/geretourneerd worden

Onderstaande artikelen kunnen niet worden geruild of geretourneerd:

 1. Software waarvan de verzegeling verbroken is.
 2. Inktcartridges waarvan de verpakking geopend is. Indien de verpakking reeds geopend is geldt er een waardevermindering van 100%.
 3. Artikelen die om hygienische redenen niet geruild kunnen worden indien de verzegeling verbroken is. Dit zijn producten als: oordopjes, headsets en hoofdtelefoons
 4. Ingewisselde of ingevulde vouchers die bij ons gekocht zijn of tegoedbonnen.
 5. Artikelen die geregistreerd zijn.
 6. Drones vallen onder 'artikel die geregistreerd zijn': deze mogen dus niet geretourneerd worden.

Zakelijke aankopen vallen niet onder de afkoelingsperiode voor consumenten waardoor hier andere voorwaarden voor gelden. Neem contact met ons op als u hierover vragen heeft: 085 88 88 013

...
Stappenplan retourzendingen

Wilt u gebruik maken van de retourregeling? Dan vragen wij u het op de volgende manier te doen. Zo kunnen wij de retourzending zo soepel en snel mogelijk afhandelen. Geef bij de retourzending duidelijk aan wat er moet gebeuren (omruilen voor een ander artikel of aankoopbedrag crediteren).

Als u het ontvangen artikel wilt omruilen voor een ander artikel, dan ontvangt u zo spoedig mogelijk een e-mailbericht van ons met verdere informatie.

Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) of storten het aankoopbedrag, inclusief de verzendkosten, zo spoedig mogelijk, uiterlijk 14 dagen na de melding dat u uw bestelling wilt retourneren, terug op uw rekening. De betaling vindt niet eerder plaats dan dat de verzonden bestelling bij ons retour is. Gebruik hierbij ons Retourformulier. De kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening. 

 

...123
Meer informatie over de afkoelingsperiode kunt u hier vinden.