Bescherm jezelf en jouw gear tegen het gure herfstweer

Geen excuus meer om niet op pad te gaan!

In de herfst is het weer vaak onvoorspelbaar. De meeste dagen zijn grauw en bewolkt en de kans is dan ook groot dat je tijdens het fotograferen van de mooie herfstkleuren in de buitenlucht in een regenbui terecht komt. Niet alle camera's en objectieven zijn volledig afgedicht en daarom niet bestand tegen (spat)water, dus bescherming voor jouw apparatuur én voor jezelf is dan ook onmisbaar in jouw uitrusting.

Regenhoes 

Een van de belangrijkste dingen om bij je te hebben is een regenhoes. Een regenhoes beschermt jouw camera tegen stof en regen, zodat je onder wisselende weersomstandigheden nog steeds door kunt gaan met het maken van opnames. Regenhoezen worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen zoals polyester, PVC of polytricot en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. 

Onze aanraders:

(Thermo)kleding

Natuurlijk wil je zelf geen kou vatten tijdens het fotograferen, dus zeker op de koude en natte dagen is het fijn als je je goed kunt kleden op de omstandigheden. Hierbij kun je denken aan thermo-ondergoed dat je warm houdt onder extreme condities, maar ook een stevige broek, een warm fleece vest of een poncho kun je goed gebruiken. Stealth Gear is een merk dat zich richt op outdoor fotografie en hier kun je dus ook een ruim aanbod aan geschikte kleding vinden.

Onze aanraders:

Accessoires

Daarnaast zijn er verschillende accessoires die je beschermen tegen de elementen, zoals fleecedekens, schuiltenten, speciale stoeltjes en krukken en handschoenen. Dus ga je eropuit tijdens de nattere en koudere dagen? Houd er dan rekening mee dat je goed voorbereid bent en jouw kostbare apparatuur en jezelf beschermt tegen de elementen.

Onze aanraders:

Tas

Neem je jouw apparatuur mee in een fototas of rugzak? Let er dan op dat er tegenwoordig een groot aanbod is aan fototassen die al beschikken over een (geïntegreerde) regenhoes. Deze regenhoes kun je dan om de gehele tas heen trekken zodat alles in jouw tas, van jouw camera tot aan de geheugenkaarten en accu’s, veilig en droog opgeborgen worden.

Onze aanraders:

< Terug naar het overzicht