Bescherm uzelf en uw gear tegen het gure herfstweer

In de herfst is het weer vaak onvoorspelbaar. De meeste dagen zijn grauw en bewolkt en de kans is dan ook groot dat u tijdens het fotograferen van de mooie herfstkleuren in de buitenlucht in een regenbui terecht komt. Niet alle camera's en objectieven zijn volledig afgedicht en daarom niet bestand tegen (spat)water, dus bescherming voor uw apparatuur én voor uzelf is dan ook onmisbaar in uw uitrusting.

Regenhoes 

Een van de belangrijkste dingen om bij u te hebben is een regenhoes. Een regenhoes beschermt uw camera tegen stof en regen, zodat u onder wisselende weersomstandigheden nog steeds door kunt gaan met het maken van opnames. Regenhoezen worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen zoals polyester, PVC of polytricot en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. 

Onze aanraders:

(Thermo)kleding

Natuurlijk wilt u zelf geen kou vatten tijdens het fotograferen, dus zeker op de koude en natte dagen is het fijn als u zich goed kunt kleding op de omstandigheden. Hierbij kunt u denken aan thermo-ondergoed dat u warm houdt onder extreme condities, maar ook een stevige broek, een warm fleece vest of een poncho kunt u goed gebruiken. Stealth Gear is een merk dat zich richt op outdoor fotografie en hier kunt u dus ook een ruim aanbod aan geschikte kleding vinden.

Onze aanraders:

Accessoires

Daarnaast zijn er verschillende accessoires die u beschermen tegen de elementen, zoals fleecedekens, schuiltenten, speciale stoeltjes en krukken en handschoenen. Dus gaat u eropuit tijdens de nattere en koudere dagen? Houd er dan rekening mee dat u goed voorbereid bent en uw kostbare apparatuur en uzelf beschermt tegen de elementen.

Onze aanraders:

Tas

Neemt u uw apparatuur mee in een fototas of rugzak? Let er dan op dat er tegenwoordig een groot aanbod is aan fototassen die al beschikken over een (geïntegreerde) regenhoes. Deze regenhoes kunt u dan om de gehele tas heen trekken zodat alles in uw tas, van uw camera tot aan de geheugenkaarten en accu’s, veilig en droog opgeborgen worden.

Onze aanraders:

Terug naar de overzichtspagina