Het Perfecte Plaatje Masterclasses

Gefeliciteerd met je aankoop en met de ontvangst van een Platinum Giftbox! Met deze Platinum Giftbox kun je je geheel gratis inschrijven voor een inspirerende Masterclass. Een Masterclass is een unieke manier om meer te leren over de fotografievorm waarin jij het meest geïnteresseerd bent. Onze Masterclasses worden gegeven door professionele fotografen die hun sporen in de fotografiewereld ruimschoots hebben verdiend. Namelijk:

Hieronder vind je meer informatie over de data, tijden en inhoud van de Masterclasses. Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar per Masterclass en hiervoor geldt vol = vol. Meld je dus snel aan!

Portretfotografie | Urbanfotografie | Natuurfotografie | Foodfotografie


Masterclass portretfotografie door Ahmet Polat

Wil jij je verdiepen in portretfotografie? Wil je wel eens meemaken hoe een sessie in de studio van een echte fotograaf er aan toe gaat? Wil je tips over interactie met modellen, over het licht en de uitvoering? Volg dan deze Masterclass van Ahmet Polat, in zijn gezellige en net opgeknapte studio in Amsterdam.

Wie is Ahmet Polat?

Ahmet Polat is een fotograaf met een zeer brede interesse. Hij doet zowel aan studiofotografie als aan straatfotografie en journalistieke fotografie, voor opdrachtgevers als The New York Times en Vogue. Polat is docent Crossmedia Design op de ArtEZ. Polat vertrok aan het begin van deze eeuw uit Nederland, om vervolgens tien jaar in Istanbul te verblijven. In 2015 kwam hij terug en in datzelfde jaar werd hij Fotograaf des Vaderlands.


Polat ziet zichzelf als beeldauteur. Hij wil verhalen delen met de wereld. Polat werkt momenteel aan nieuwe studiobeelden. Ahmet exposeert met deze foto's, in samenwerking met FOAM, in galerie Amsterdam West. De expositie is onderdeel van het project "Postcards from Marocco". Als je meedoet aan deze Masterclass, ga je mee naar A-Lab Amsterdam om daar je portretfotografie te oefenen.


Meld je hier aan:

Zaterdag 25 januari - 10:00-13:00 uur - A-Lab Amsterdam

Zaterdag 25 januari - 14:00-17:00 uur - A-Lab Amsterdam

Zaterdag 8 februari - 10:00-13:00 uur - A-Lab Amsterdam

Zaterdag 8 februari - 14:00-17:00 uur - A-Lab Amsterdam

Zaterdag 7 maart - 10:00-13:00 uur - A-Lab Amsterdam

Zaterdag 7 maart - 14:00-17:00 uur - A-Lab Amsterdam


Masterclass natuurfotografie door Steven Ruiter

De fotoworkshops van Steven Ruiter zijn razend populair. Zowel professionals als amateurs hangen aan zijn lippen. En dat is niet voor niets: deze fotograaf vertelt vol passie over zijn vak en zijn (natuur)reizen.

Ruiter laat zien hoe veelzijdig natuurfotografie is. Hij neemt je mee naar fotogenieke plekken in de natuur in Wisentsafari, de Biesbosch en Natuurpark Lelystad. Ruiter maakt foto’s van dieren in actie, overzichtsfoto’s van landschappen en close-ups van dieren die je indringend aankijken. Wil jij dit ook leren? Doe dan mee aan deze Masterclass.


Wie is Steven Ruiter?

Steven Ruiter is een natuurfotograaf met een missie. Hij wil dat mensen zien hoe prachtig en bijzonder de aarde is aan de hand van zijn heldere, levendige foto’s. Hij publiceert al tientallen jaren in binnenlandse en buitenlandse magazines. Naast workshops organiseert hij ook fotoreizen naar diverse landen op het Afrikaanse continent. In India maakt hij tijgerfotosafari’s. Ruiter behaalde al meerdere malen de eindronde van de BBC Wildlife Photographer of the Year. Hier vind je zijn portfolio.


Meld je hier aan:

Vrijdag 6 maart - 09:00-12:15 uur - Oostvaardersplassen, Lelystad

Vrijdag 6 maart - 13:00-16:15 uur - Oostvaardersplassen, Lelystad

Vrijdag 27 maart - 09:00-12:15 uur - Oostvaardersplassen, Lelystad

Vrijdag 27 maart - 13:00-16:15 uur - Oostvaardersplassen, Lelystad

Zaterdag 11 april - 09:00-12:15 uur - Oostvaardersplassen, Lelystad

Zaterdag 11 april - 13:00-16:15 uur - Oostvaardersplassen, Lelystad


Foodfotografie door Wendy Pronk

Leer alles over foodfotografie tijdens deze masterclass van Wendy Pronk. Na ongeveer drie kwartier theorie gaat u aan de slag met het fotograferen in verschillende settings met gebakjes en hapjes. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de styling door middel van achtergronden en het gebruik van props.


Wie is Wendy Pronk?

Wendy Pronk is een veelzijdig fotografe. Ze houdt zich bezig met food-, horeca-, portret- en productfotografie. Het fotograferen van eten is voor Wendy begonnen als een hobby, maar in de afgelopen jaren heeft zij zicht hierin gespecialiseerd. Het liefst gebruikt ze daglicht, maar ook met kunstlicht kan ze het gerecht uitstekend op de foto zetten. Tijdens de Masterclass met Wendy Pronk leer jr alles over foodfotografie en hoe je je eigen gerechten mooi kunt fotograferen.


Meld je hier aan:

Zaterdag 18 januari - 10:00-13:00 uur - Kamera Express Superstore Almelo

Zaterdag 18 januari - 14:00-17:00 uur - Kamera Express Superstore Almelo

Zaterdag 15 februari - 10:00-13:00 uur - Kamera Express Superstore Den Bosch

Zaterdag 15 februari - 14:00-17:00 uur - Kamera Express Superstore Den Bosch


Urbanfotografie door Ivo Kayser en Nieck Blokvoort

Ivo en Nieck houden zich, allebei op een eigen manier, bezig met het fotograferen van steden, stadse vibes, lijnen, architectuur en mensen. Deze urban vibe spreekt uit hun foto’s. Leer van deze avontuurlijke en ervaren fotografen en ga helemaal los met je vragen. Na deze energieke Masterclass maak jij vast creatieve foto’s van het leven op straat. De Masterclass vindt plaats op Kop van Zuid. We verzamelen bij de Foodhallen van Rotterdam. 


Meld je hier aan:

Zondag 19 januari - 10:00-13:00 uur - Foodhallen Rotterdam, Kop van Zuid

Zondag 19 januari - 14:00-17:00 uur - Foodhallen Rotterdam, Kop van Zuid

Zaterdag 29 februari - 10:00-13:00 uur - Foodhallen Rotterdam, Kop van Zuid

Zaterdag 29 februari - 14:00-17:00 uur - Foodhallen Rotterdam, Kop van Zuid


Wie is Ivo Kayser?

Ivo Kayser, beter bekend als 'E' of 'Igobythename', is een urban fotograaf uit Rotterdam. Kayser heeft een sterke creatieve visie en een voorkeur voor het fotograferen van uitzonderlijke ruimten die anders dan anderen zijn. Skateboarden, graffiti en kunst inspireren hem en vormen de drijfveer achter zijn stadse avonturen. Essentieel voor hem zijn plekken en gebouwen die emoties uitlokken. Ivo brengt deze gevoelens tot leven door middel van fotografie, waarbij hij speelt met perspectieven en boeiende kleuren. Ivo organiseert citywalks voor Canon en Kamera Express.


Wie is Nieck Blokvoort?

Nieck Blokvoort schiet zowel digitaal als analoog. Hij richt zich, zoals hij zelf zegt, op straat-, levens- en cultuurfotografie. Op zijn Instagram-account vind je vele voorbeelden van foto’s die hij nam in steden. De foto’s laten zien hoe divers de mensen zijn die je op straat tegen kunt komen. Je ervaart hoe mooi en kleurrijk de straat kan zijn, maar ziet ook de rauwheid en eenzame kant van het straatleven. Blockvoorts foto’s hebben een journalistiek tintje en roepen niet zelden emoties op. Elke foto, elke blik, vertelt een verhaal.

Overzichtspagina