iFootage Cobra 2 & Komodo K5 Review door Ivo Kayser

Foto- en videograaf Ivo Kayser werd door Kamera Express uitgenodigd de Cobra 2 Monopod en Komodo K5 Fluidhead uit te proberen. Na enkele weken opstap met beide producten, licht Ivo Kayser toe wat de voordelen zijn en waarom het een ware toevoeging tot zijn cameratas is. Op deze pagina vind je Ivo Kayser's review, de door hem gemaakte productfoto's én een korte video waar bij hij de iFootage producten heeft gebruikt.

Ivo Kayser

Ivo Kayser, beter bekend als 'E' of 'Igobythename', is een urban fotograaf uit Rotterdam. Hij heeft een sterke creatieve visie en een voorkeur voor het fotograferen van uitzonderlijke ruimten die anders dan anderen zijn. Skateboarden, graffiti en kunst inspireren hem en vormen de drijfveer achter zijn stadse avonturen. Essentieel voor hem zijn plekken en gebouwen die emoties uitlokken. Ivo brengt deze gevoelens tot leven door middel van fotografie, waarbij hij speelt met perspectieven en boeiende kleuren.

Naast fotografie, voelt Ivo Kayser zich ook steeds meer door video getrokken. Met dezelfde visie als voorheen, heeft hij de mogelijkheid zijn creativiteit nog verder los te laten. Waardoor hij de toeschouwer nog meer perspectief weet te bieden.

"Mijn volgende ontdekking kan overal zijn. Ik zou het tegen kunnen komen tijdens een autorit door de stad of een wandeling met vrienden." - Ivo Kayser

Review: iFootage Cobra 2 Monopod & Komodo K5 Fluidhead

Mijn naam is Ivo Kayser. Misschien ken je mij van de Canon x Kamera Express Citywalks. Naast het hosten van de Citywalks ben ik mij de afgelopen maanden meer gaan richten en verdiepen in de verschillende aspecten van videoproductie. In mijn zoektocht naar de juiste benodigdheden / hulpmiddelen voor het tot stand brengen van de soort video’s die ik in gedachte heb, heeft Kamera Express mij gevraagd iFootage uit te testen. Namelijk de 2018 Design Award winnende iFootage Cobra 2 A-150-II Monopod en bij behorende Komodo K5 Fluidhead.

Na jaren van lopen met een zware rugtas vol prime objectieven, een Canon 6D II inclusief battery grip en toebehoren, ben ik nu wel erg van 'pack light'. Zo bestaat mijn fotografie setup deze dagen vaak uit één camera, één á twee objectieven en een analoge point-and-shoot camera. Helaas gaat dat niet op wanneer het aankomt op de serieuzere video producties. Daar maak je gebruik van een tripod, een slider of een gimbal, allemaal accessoires met ieder hun eigen functies te gebruiken voor specifieke doeleinden. Dit soort video accessoires kunnen erg veel ruimte in beslag nemen en je cameratas wordt al snel te zwaar.

Wanneer het om het om run-and-gun videowerk gaat verkies ik de iFootage Corba 2 inclusief Komodo K5 fluidhead in ieder geval over welke tripod dan ook. Het is vele malen lichter en compacter dan de gemiddelde tripod en hangt net zo makkelijk aan de zijkant van je camera rugtas en naar mijn idee een stuk veelzijdiger door zijn modulaire bouw. Het monopod systeem bestaat uit drie delen inclusief quick release en uit klapbare voeten. Hierdoor is het makkelijk op te bergen in mijn reiskoffer.

Voor het snelle on-the-go- of travel werk is de iFootage Cobra 2 de perfecte monopod met geweldige extra’s. Dankzij de bouwkwaliteit, duurzaamheid en de mogelijkheden, is het een accessoire waar je als videograaf altijd gebruik van zal maken in verschillende scenario’s. Nog enkele van noemenswaardige features :

 • iF 2018 Design Award winner
 • Prachtig afgewerkt in mat zwart met rode accenten
 • Verkrijgbaar in aluminium en carbon
 • Vier verschillende hoogtes
 • Drie uiterst stevige klemmen
 • Modulair
 • Quick release door middel van pull down systeem
 • Heeft een zogeheten hi-hat onderkant
 • Drie uitklapbare voeten te verstellen in drie standen
 • Balhoofd aan de onderkant te verstellen via stelschroef
 • Waterpas/level
 • Manfrotto 501-snelkoppelingsplaat
 • Arm montage mogelijk aan weerszijden
 • Vloeiende pan-and-tilt
 • Looks like a cool little robot!

Video

Voor de ultieme test vroegen wij Ivo Kayser korte video met de iFootage producten te maken. Hieronder het resultaat!

Producten

Hieronder zie je de iFootage producten waar Ivo Kayser mee aan de slag is gegaan.

iFootage Cobra 2 A150-II

De iFootage Cobra 2 A150-II met Low Profile Monopod is snel en eenvoudig te bedienen. Bovendien kunt u hierop elke statiefkop bevestigen. Deze ergonomische en innovatieve monopod biedt unieke features en is ideaal voor de reizende fotograaf.

Bekijk de iFootage Cobra 2 A150-II

iFootage Komodo K5 Fluid Head

De iFootage Komodo F5 Fluid Head zorgt voor vloeiende camerabewegingen. U kunt de Komodo F5 Fluid Head 360 graden draaien en kantelen tot 90 graden. De Quick release plate is universeel waardoor u elke camera erop kunt monteren met een standaard schoef.

Bekijk de iFootage Komodo F5 Fluid Head