Volg een lezing van Joel Santos

Wilt u meer weten over reisfotografie? Kom dan naar de lezing van internationaal reisfotograaf Joel Santos. Joel reist al vijftien jaar de hele wereld over om de mooiste foto's te maken. Hij heeft diverse nationale en internationale prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Travel Photographer of the Year (2016). Ook heeft hij diverse boeken geschreven en werden er meer dan 100 van zijn artikelen gepubliceerd in o.a. The Guardian, The Times, Daily Mail en National Geographic. Sinds 2012 is hij Europees Canon ambassadeur. 

Bent u liefhebber van reizen en wilt u meer weten over het werk en de werkwijze van deze autoriteit op het gebied van reisfotografie? Dan is dit een unieke kans! De lezing vindt plaats op zaterdag 7 juli van 10:00 tot 12:30 uur in het Isala theater in Capelle a/d IJssel. Om een plaats te reserveren voor deze lezing vragen wij u het inschrijfformulier onderaan deze pagina in te vullen.  


Wie is Joel Santos?

Joel Santos (1978) werd geboren in Lissabon, Portugal. Hij heeft een economische achtergrond, maar toen hij bezig was met zijn Master had hij even een break nodig. Vervolgens besloot hij de natuur in te gaan met zijn camera. Hoe meer hij fotografeerde, hoe leuker hij het begon te vinden. "Ik voelde dat ik het privilege had om iets te moois creëren en momenten vast te leggen die zich nooit meer zouden voordoen. Daar vond ik mijn doel. En dat gevoel wordt elke keer als ik erop uit ga om de wereld te ontdekken sterker."

Het hoogtepunt uit zijn carrière is niet de awards die hij heeft gewonnen, de boeken die hij heeft gepubliceerd of de publicaties in magazines of op TV. Nee, Joel noemt de ontmoetingen met bijzondere mensen en het voorrecht om hun verhalen vast te leggen als het meest waardevol. Daarbij noemt hij recente voorbeelden als de migrerende Kazakhs in Mongolië, de vissers in Ghana of de mijnwerkers in Ethiopië. "Deze mensen hebben me het inzicht gegeven dat er meerdere manieren mogelijk zijn om gelukkig te worden en te blijven."

Meer informatie over Joel is te vinden op zijn website

De foto's van Joel

Hieronder is een selectie van de foto's die Joel gemaakt heeft tijdens zijn reizen. De meeste foto's maakt hij met de Canon 5D mark IV met 24-70mm f/2.8 II lens. Ook neemt hij altijd de 16-35mm f/4 IS en 70-200mm f/4 IS mee. "Het is voor mij onmogelijk om slechts één objectief te gebruiken tijdens het reizen." De drie bovengenoemde objectieven beschouwt Joel als zijn 'heilige drie-eenheid'. Zo heeft hij alle gewenste brandpuntsafstanden met een minimaal gewicht. Dit zorgt ervoor dat hij gemakkelijk de top van een vulkaan kan beklimmen, zonder dat hij veel hoeft te sjouwen. De camera heeft bovendien alle functies die Joel nodig heeft: hij is robuust, levert geweldige beeldkwaliteit, supersnelle autofocus, Live View, GPS en 4K video. 

 

Wat komt er aan bod tijdens de lezing?

Het thema van de lezing is creatieve en originele reisfotografie, één van de meest actuele onderwerpen op dit moment. Een ander belangrijk onderwerp dat aan bod komt is storytelling, ofwel het verhaal achter de foto's. Daarnaast vertelt Joel natuurlijk van alles over de bijzondere reizen die hij heeft gemaakt en toont hij beelden van zijn werk. Hij vertelt hoe deze foto's tot stand zijn gekomen en welke Canon apparatuur hij daarvoor gebruikt heeft. Natuurlijk geeft hij u ook allerlei handige tips over hoe u bijzondere reisfoto's kunt maken. U gaat gegarandeerd naar huis met een heleboel inspiratie. De lezing wordt gehouden in het Engels.

Locatie

De lezing wordt gehouden in de Luc Lutz zaal van het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Voorafgaand aan de lezing wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. 

Isala Theater
Stadsplein 5
2903 HH Capelle aan den IJssel