Kamera Express Photowalks

Kamera Express Photowalks

Ben jij een beginnende of ervaren fotograaf en heb jij in de weekenden van eind mei/ begin juni een gaatje? Schrijf je dan snel in voor de Kamera Express Photowalks. Onder begeleiding van een expert leer jij alle fijne kneepjes van bijvoorbeeld wild en natuur fotografie, of wat dacht je van Architectuur en Lijnen? Dit alles en meer komt aan bod in de Photowalks van Kamera Express.

Snel naar: Thema's | Wat kun je verwachten? | Data & locaties

Thema's

Tijdens de Kamera Express Photowalks komen er verschillende thema's aan bod. Er is voor ieder wat wils, zo hebben we de thema's:

Wat kun je verwachten?

Voor een vergoeding van slechts €10 kun je al mee. Je gaat op pad in kleine groepen van minimaal 8 en maximaal 15 personen. Én let op aan het einde van de photowalk ontvang je een Kamera Express giftcard van €10, die kun je mooi inzetten bij het bestellen van je nieuwe goodies.

Op verschillende locaties wordt een passend thema besproken. Neem bijvoorbeeld het thema Architectuur en Lijnen, dat kan bijna nergens anders dan in Rotterdam.

Bij aanvang word je ontvangen met een heerlijke kop koffie of thee met een versnapering. Daarna is het tijd voor een klein beetje theorie, denk hierbij aan hoe je bijvoorbeeld het beste een statief gebruikt bij architectuur-fotografie.

Na de theoretische uitleg is het tijd om op pad te gaan. Onder begeleiding van Jeroen Stel of Mike Muizebelt loop je door een (natuur)gebied en leer je hoe zij als professioneel fotografen kijken naar de omgeving kijken en welke details ze vastleggen. En waarom fotograferen ze juist liever tegen het licht in? Dat en meer zoals alle gebruikte materialen worden uitgebreid besproken. Door middel van voorbeelden op de camera zie je hoe ze tot het beste resultaat komen zodat je dit zelf ook kunt proberen.

De tijd vliegt, nu zijn we inmiddels aangekomen bij het eind van de wandeling. Het is tijd voor een laatste vragenronde en je krijgt nog een korte samenvatting van alle informatie. Vergeet je giftcard niet mee te nemen.

We snappen het, je kunt niet wachten om je aan te melden voor een photowalk. Lees snel verder want vol is vol.

Data & locaties

Per thema zijn er twee data beschikbaar. Per dag worden er twee photowalks gehouden je kunt dus kiezen voor een ochtend of middag walk. De locaties zijn niet zomaar uitgekozen deze passen goed bij elk thema. Zo leer je in de praktijk tijdens de Kamera Express Photowalks het meeste.

Onder begeleiding van Mike Muizebelt kun je op 21 mei, 4, 11 en 19 juni de natuur en architectuur photowalks in Amsterdam en Rotterdam volgen.

Onder begeleiding van Jeroen Stel kun je op 21 mei, 4, 11 en 19 juni de reizen en macro photowalks in Amsterdam en Harmelen volgen.

 Zien wij jou binnenkort?

Amsterdamse Waterleidingduinen

Wild & Natuur in Amsterdam

Thema Wild & Natuur in de Amsterdamse Waterleidingduinen onder leiding van Mike Muizebelt

21 mei 8:30 21 mei 13:00 11 juni 8:30 11 juni 13:00
reizen amsterdam

Reizen in Amsterdam

Thema Reizen in de Amsterdamse binnenstad onder leiding van Jeroen Stel


21 mei 8:30 21 mei 13:00 19 juni 8:30 19 juni 13:00

Ga je op 21 mei om 08:30 uur mee met de Photowalk 'Reizen in Amsterdam' van Jeroen Stel? Dan is Sony Ambassador Joris Kuijper ook van de partij. Joris is een Nederlandse fotograaf die zijn passie voor fotografie combineert met zijn werk als verkeersvlieger. Hierdoor komt hij op fantastische plekken in de wereld en weet hij als geen ander hoe je dit moois kunt vastleggen. Wil je meer weten over Joris? Volg hem dan op Instagram.

Voor Jeroen begint het creatieve proces veelal vanuit technische mogelijkheden. Je hebt een probleemstelling, bijvoorbeeld; hoe licht ik die razendsnelle duikende vogel goed uit zonder torenhoge ISO instellingen te kiezen. Van daaruit gaat hij experimenteren met flitsers en infrarood triggers om tot een perfect eindresultaat te komen. Het liefst werkt hij dan ook projectmatig. Niet lukraak rond fotograferen, maar langere tijd investeren in één onderwerp..

Dekievit

Macro in Harmelen

Thema Macro in natuurgebied De Kievit in Harmelen onder leiding van Jeroen Stel

4 juni 8:30 4 juni 13:00 11 juni 8:30 11 juni 13:00
architectuur rotterdam

Architectuur en Lijnen in Rotterdam

Thema Architectuur en Lijnen in Rotterdam onder leiding van Mike Muizebelt


4 juni 13:00 4 juni 19:00 19 juni 13:00 19 juni 19:00

 

Op 11 juni om 8:30 uur neemt Tamron Ambassador en Photowalk begeleider Mike Muizebelt je mee met de Photowalk 'Wild & Natuur in Amsterdam'. Mike gebruikt zijn vaardigheden om de essentie en de unieke kenmerken van zijn onderwerpen vast te leggen. Hij is een liefhebber van strakke composities waar het onderwerp echt uit moet springen. Liever geen zoekplaatjes! Uitdagend licht en intrigerende achtergronden nodigen hem uit om de camera op te pakken.

Tijdens de middagwandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen gaat Nikon Ambassador Jan-Joost Snijders ook mee. Als reisliefhebber weet hij als geen ander hoe je de natuur en wildlife het beste kunt fotograferen. Ben je benieuwd naar zijn portfolio? Check dan alvast zijn foto's op Instagram