Koptelefoons & oordopjes

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 

Koptelefoons & oordopjes

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}
   

  Alles over koptelefoons en oortjes

  Oortjes of een koptelefoon, iedereen heeft ze wel in huis, in een jaszak of juist in je rugtas. Zodra we onderweg zijn willen we genieten van goed geluid en fijne muziek of een leerzame podcast. Draadloos of niet, opvallende kleuren of juist de eenvoud van het wit het kan allemaal in de wereld van de koptelefoons en de oortjes.

  Geluidsbeleving met een koptelefoon of oortjes

  Geen enkel ander stereosysteem kan de strijd aan met de geluidsbeleving via hoofdtelefoons of oortjes. We kennen zoveel verschilelnde varianten, zoals de klassieke in-ear plugs voor iPhone, iPod of smartphone tot en met de strak vormgegeven on-ear of over-ear hoofdtelefoons. Deze zijn al jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Door de mogelijkheid om alle omgevingsgeluiden op een druk kantoor of in het OV te isoleren creëeren headphones en oordoppen een zo intens mogelijke beleving van jouw favoriete muziek. Verschillende technische finesses bij gespecialiseerde leveranciers als Sennheiser, Denon en Beats by Dr Dre, alle puntjes nog verder op de i.

  Unieke functies van de koptelefoons en earplugs

  Heel belangrijk voor de akoestiek is zowel bij de in-ear modellen als de schelpmodellen, de pasvorm. Daarom worden bij veel uitvoeringen van o.a. Sennheiser, Denon en Sony de flexibele oorpluggen in verschillende maten bijgeleverd of speciale materialen toegepast. Ook de mate van afsluiting kan van model tot model sterk afwijken. Zo is er bij sommigen veel aandacht besteed aan het belang om toch (in het verkeer o.a.) nog omgevingsgeluid te kunnen waarnemen en sluiten andere zich weer volledig af, of bezitten speciaal daarvoor regelbare ruisonderdrukking.

  In drukke omgevingen kan bediening van de geluidsbron op de schelp zoals bij o.a. Denon, of aan de kabel zoals bijvoorbeeld bij Sennheiser veel bijdragen aan comfort. Heel fijn ook tijdens sporten of reizen kan een geïntegreerde microfoon zijn om de belfunctie van smartphones intact te houden; o.a. JBL, Philips en Beats bieden modellen met deze extra.

  Bekabeld of draadloze hoofdtelefoons of oordopjes

  Kabellengte of draadloos: waar in huiskamers of bij monitoring lange kabels de gewenste vrijheid geven, vergt mobiel gebruik een veel kortere. Maar bij veelvuldig gebruik thuis, op de fiets of tijdens sporten worden kabels eerder als hinderlijk ervaren. Dit is de reden dat merken als JBL, Denon en Philips, soms ook bij in-ear modellen, Bluetooth varianten aanbieden om kabelgebruik te vermijden. De benodigde accu voegt dan wel weer gewicht toe maar dit wordt bij on-ear modellen niet als hinderlijk ervaren door gebruikers.

  Earplugs of headphones met hoogwaardige kwaliteit 

  Extreem lage bassen, perfecte middentonen tot de hoogste frequenties worden zelfs door de eenvoudige modellen van Beats en Sennheiser al uitstekend weergegeven. Daarnaast wordt voor de meest kritische onder ons en zeker de professionals voor wie iedere kleine afwijking in weergave telt, extra aandacht besteed aan de kleinste details. Zo maken enkele fabrikanten gebruik van zeer hoogwaardige materialen voor zowel plugaansluiting, kabels als oorschelpen met een minimum aan signaalverlies of resonantie.

  Welk merk kies jij?

  Wil je een bepaald merk? Wij hebben diverse topmerken:

  JBL | ShureSkullcandy  | Sennheiser |  Apple |  Sony

  Inspiratie en tips

  Ben je op zoek naar nog meer tips en inspiratie om aan de slag te kunnen met een koptelefoon of andere audio producten? Neem de tijd om eens een kijkje te nemen: