Volg een lezing landschapsfotografie van Bas Meelker

Heeft u altijd al meer willen weten over landschapsfotografie en wilt u dit leren van een bekende landschapsfotograaf? Kom dan donderdagavond 20 september naar de lezing landschapsfotografie waar niemand minder dan Bas Meelker u alles vertelt over zijn werk en werkwijze. Bas is een van Nederlands bekendste landschapsfotografen. Naast zijn fotografie houdt hij zich bezig met workshops en lezingen en heeft hij meegewerkt aan TV-programma's als 'Binnenstebuiten' en 'Het Perfecte Plaatje'. Wilt u genieten van de verhalen achter de foto's van Bas, meer leren over technieken die hij gebruikt of te weten komen met welke apparatuur hij die mooie plaatjes schiet? Maak dan gebruik van deze unieke kans en schrijf u in!

De lezing vindt plaats op donderdag 20 september van 19:30 tot 22:00 uur in het Isala theater in Capelle a/d IJssel. Om een plaats te reserveren voor deze lezing vragen wij u het inschrijfformulier onderaan deze pagina in te vullen.   

Inschrijven


Over Bas Meelker

Bas Meelker (1972) is geboren in Groningen en bracht het grootste deel van zijn leven door in het noorden van Nederland. Wonen in dit vlakke, open landschap, omringd door enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland, legde de basis voor zijn passie voor natuur en landschappen. In 2002 pakte hij zijn eerste camera en ontdekte hij de wereld van fotografie. Bas begon als allround natuurfotograaf en specialiseerde zich daarna in landschapsfotografie. “Landschapsfotografie is heel breed: natuurlijke landschappen, culturele landschappen, stedelijke landschappen. Ik vind ze eigenlijk allemaal even uitdagend. Ik ben vaak op zoek naar de eenvoud en rust in een landschap, of dit nu een natuurlijk landschap is of een druk stedelijk landschap.” Bas voelt zich aangetrokken tot kleur en licht. “Ik houd van weidse landschappen waar het licht het landschap even écht indrukwekkend maakt.” De foto’s van Bas Meelker zijn bovendien te herkennen aan de compositie:

“Mijn foto’s hebben over het algemeen hele krachtige composities, daar kies ik mijn locaties ook echt op uit”.

Bij landschapsfotografie komt meer kijken dan alleen foto’s maken. Bas vertelt dat hij zichzelf soms meer ziet als weerman dan als fotograaf. “Wij werken buiten en de impact van de foto wordt voor een groot gedeelte –bij mij in ieder geval– bepaald door het licht. Licht is onderdeel van het weer. Als ik veel van het licht weet dan kan ik ervoor zorgen dat ik op het goede tijdstip op de goede plek ben.” Bas neemt zelden of nooit flitsers in het veld en maakt puur en alleen gebruik van natuurlijk licht.

Bekijk de foto's van Bas

Hieronder ziet u een aantal foto's gemaakt door Bas. Meer van zijn werk is te vinden op zijn website.

 

Wat komt er aan bod tijdens de lezing?

Tijdens de lezing zal Bas u meer vertellen over zijn werk als landschapsfotograaf. Hij gaat dieper in op hoe u nu precies een goede landschapsfoto maakt, maar ook wat erbij komt kijken op het gebied van voorbereiding. Verder besteedt hij aandacht aan de apparatuur die hij gebruikt. Wat neemt een landschapsfotograaf allemaal mee als hij het veld in gaat? In deze lezing komt u erachter! Daarnaast deelt Bas allerlei handige tips. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van een mooie compositie, maar ook over het kiezen van de juiste locatie. Natuurlijk zal de lezing ondersteund worden met beeldmateriaal dat Bas door de jaren heen gemaakt heeft. 

Locatie

De lezing wordt gehouden in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Voorafgaand aan de lezing wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. 

Isala Theater
Stadsplein 5
2903 HH Capelle aan den IJssel