lezing kamera express muhammed muheisen

Exclusieve lezing met documentairefotograaf Muhammed Muheisen

Wil jij meer weten over het fotograferen van verhalen die nooit verteld zijn? Kom dan op zaterdag 28 december 2019 naar de lezing van Canon ambassadeur Muhammed Muheisen waar hij je alles vertelt over zijn werk en werkwijze. Muhammed documenteert belangrijke gebeurtenissen over de hele wereld, bijvoorbeeld het Israëlisch-Palestijnse conflict, de Syrische burgeroorlog en evenementen in Saoedi-Arabië, China, Afghanistan, Pakistan, Egypte en veel meer landen. Wil jij meer horen over zijn verhalen, te weten komen hoe hij deze bijzondere gebeurtenissen vastlegt of te weten komen welke apparatuur hij gebruikt? Maak dan gebruik van deze unieke kans en schrijf je in! 

De lezing vindt plaats op zaterdag 28 december van 10:00 tot 13:00 uur in het Isala theater in Capelle a/d IJssel. Om een plaats te reserveren voor deze lezing vragen wij je het inschrijfformulier in te vullen en je te registeren.

Klik hier om u in te schrijven!


Over Muhammed Muheisen

Muhammed Muheisen is een Jordaanse staatsburger die in 1981 in Jeruzalem werd geboren en afstudeerde met een B.A. diploma in journalistiek en politicologie. In 2001 is Muhammed begonnen met het fotograferen van belangrijke gebeurtenissen over de hele wereld. Zo is hij onder andere geweest in Azië, het Midden-Oosten, Europa, Afrika en de Verenigde Staten van Amerika. In deze landen heeft hij veelvoudig bijzondere gebeurtenissen vastgelegd, zoals het Israëlisch-Palestijnse conflict, de Syrische burgeroorlog en de begrafenisstoet van de overleden president Nelson Mandela. Naast deze bijzondere momenten legt Muhammed ook evenementen vast in onder andere in Saoedi-Arabië, Jordanië, Frankrijk, Griekenland, Kroatië, Oostenrijk, New York, Nederland en Zuid-Afrika. Maar ook houdt hij zich bezig met het documenteren van de vluchtelingencrisis in het Midden-Oosten, Azië en Europa.

In 2001 is Muhammed begonnen met het fotograferen van belangrijke gebeurtenissen over de hele wereld.  

Muhammed Muheisen is een tweevoudige Pulitzer Prize-winnaar, een National Geographic-fotograaf, oprichter en voorzitter van de Nederlandse non-profit organisatie Everyday Refugees Foundation, Global Ambassador for Jordan Tourism Board, Royal Jordanian Airlines en Canon. Hij heeft diverse prijzen mogen ontvangen voor zijn fotografie, bijvoorbeeld beste foto van het jaar van Unicef en meerdere prijzen in de NPPA Beste fotojournalistiek.

Bekijk de foto's van Muhammed Muheisen

Hieronder ziet u een aantal foto's gemaakt door Muhammed Muheisen. Meer van zijn werk is te vinden op zijn websiteInstagram of Facebook.

 

Wat komt er aan bod tijdens de lezing?

Tijdens de lezing zal Muhammed Muheisen je meer vertellen over zijn werk en werkwijze. Hij gaat dieper in op hoe je een goede documentairefoto maakt en deelt zijn verhalen. Verder besteedt hij aandacht aan de apparatuur die hij gebruikt. Wat neemt hij allemaal mee als hij op pad gaat en wat is zijn favoriete camera? In deze lezing kom je erachter! Veel plezier bij de lezing vol tips en unieke verhalen en indrukwekkende foto's.

 

Locatie

De lezing wordt gehouden in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Voorafgaand aan de lezing wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. 

Isala Theater
Stadsplein 5
2903 HH Capelle aan den IJssel