Het Perfecte Plaatje Masterclasses

Heeft u een Kamera Express cadeaupakket 'Platinum' ontvangen bij uw aankoop? Dan kunt u zich geheel gratis inschrijven voor een inspirerende masterclass. Een masterclass is een unieke manier om meer te leren over de fotografievorm waarin u het meest geïnteresseerd bent. Deze masterclasses worden gegeven door professionele fotografen die hun sporen in de fotografiewereld ruimschoots hebben verdiend. Hieronder ziet u uit welke drie masterclasses u kunt kiezen en wanneer deze plaatsvinden.

Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar per masterclas en vol = vol. Meld u dus snel aan voor de gewenste masterclass.

Over Toonen en Wientjens

Hans Toonen en Hans Wientjens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het duo vult elkaar aan in hun werkzaamheden. De stijl van Toonen (camera) en Wientjens (licht en beeldbewerking) valt op door de mooie belichting, de stijl en klasse. Het duo heeft diverse samenwerkingen met toonaangevende bladen als Playboy, FHM, Maxim en Panorama op hun naam staan. In de loop der jaren hebben Toonen en Wientjens gigantisch veel ervaring en kennis opgebouwd, iets wat ze graag overbrengen op een nieuwe generatie. In de masterclass wordt je volledig meegenomen in de wereld van Toonen en Wientjens. Ze leren je de fijne kneepjes van het vak en leggen de theorie helder en duidelijk uit.

Website Toonen en Wientjens

Masterclass Portretfotografie door Toonen en Wientjens

19 januari, 9 februari, 16 februari

Deze masterclass, die wordt gegeven door het bekende fotografieduo Hans Toonen en Hans Wientjens, leert u hoe u de beste portretfoto's maakt. U leert werken met (studio)licht en het vormen ervan, kleuren en hoe u communiceert met een model.

Schrijf u in

Over Bas Meelker

Bas Meelker is geboren in Groningen en bracht het grootste deel van zijn leven door in het noorden van Nederland. Wonen in dit vlakke, open landschap, omringd door enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland, legde de basis voor zijn passie voor natuur. In 2002 pakte hij zijn eerste camera en ontdekte hij de wereld van fotografie. Bas begon als allround natuurfotograaf en specialiseerde zich daarna in landschapsfotografie. Bas zoekt naar rust en eenvoud in een landschap, of dit nu een natuurlijk landschap of een druk stedelijk landschap is. De foto's van Bas zijn bovendien te herkennen aan de compositie: "mijn foto's hebben over het algemeen hele krachtige composities, daar kies ik mijn locaties ook op uit."

Website Bas Meelker

Masterclass Landschapsfotografie door Bas Meelker

2 maart, 17 maart, 13 april

Tijdens deze masterclass landschapsfotografie door Bas Meelker leert u dé geheimen voor sprekende landschapsfoto's. U krijgt tips & tricks voor landschapsfotografie en u leert alles over het gebruik van verschillende accessoires. Deze masterclass is een theoretisch lezing. Er is geen praktijkgedeelte.

Schrijf u in

Over Pim Ras

Pim Ras was van jongs af aan af gefascineerd door sportfotografen wanneer hij in het Feyenoordstadion liep. Hij hield de fotograferen met de grote telelenzen meer in de gaten dan dat hij naar het voetbal keek. Vanaf dat moment was het duidelijk dat hij ook sportfotograaf wilde worden. Pim Ras werkt voor het Algemeen Dagblad waarbij hij vele internationale toernooien mag fotograferen. Hij heeft onder andere 10 Europese- en WereldKampioensschappen voetbal en acht Olympische Spelen gefotografeerd.Tijdens de masterclass sportfotografie krijgt u eerst een stukje theorie en vervolgens een praktijkgedeelte waarbij u zelf aan de slag gaat.

Website Pim Ras

Masterclass Sportfotografie door Pim Ras

26 januari,  9 februari

Tijdens deze masterclass leert u alles over sportfotografie. U krijgt van Pim Ras tips hoe u zelf de mooiste sportfoto's kunt maken en welke instellingen hiervoor nodig zijn.

Schrijf u in

Over Wendy Pronk

Wendy Pronk is een veelzijdig fotografe. Ze houdt zich bezig met food-, horeca-, portret- en productfotografie. Het fotograferen van eten is voor Wendy begonnen als een hobby, maar in de afgelopen jaren heeft zij zicht hierin gespecialiseerd. Het liefst gebruikt ze daglicht, maar ook met kunstlicht kan ze het gerecht uitstekend op de foto zetten. Tijdens de masterclass met Wendy Pronk leert u alles over foodfotografie en hoe u uw eigen gerechten mooi kunt fotograferen.

Website Wendy Pronk

Masterclass foodfotografie door Wendy Pronk

10 februari, 16 maart

Leer alles over foodfotografie tijdens deze masterclass van Wendy Pronk. Na ongeveer drie kwartier theorie gaat u aan de slag met het fotograferen in verschillende settings met gebakjes en hapjes. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de styling door middel van achtergronden en het gebruik van props.

Schrijf u in


Schrijf u direct in!

Masterclass landschapsfotografie met Bas Meelker:

Masterclass sportfotografie met Pim Ras:

Masterclass foodfotografie met Wendy Pronk:

Meer over 'Het Perfecte Plaatje'