Onze masterclasses

Heeft u een Kamera Express cadeaupakket 'Gold' ontvangen bij uw aankoop? Dan kunt u zich geheel gratis inschrijven voor een inspirerende masterclass. Een masterclass is een unieke manier om meer te leren over de fotografievorm waarin u het meest geïnteresseerd bent. Deze masterclasses worden gegeven door professionele fotografen die hun sporen in de fotografiewereld ruimschoots hebben verdiend. Hieronder ziet u uit welke drie masterclasses u kunt kiezen en wanneer deze plaatsvinden.

Over Toonen en Wientjens

Hans Toonen en Hans Wientjens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het duo vult elkaar aan in hun werkzaamheden. De stijl van Toonen (camera) en Wientjens (licht en beeldbewerking) valt op door de mooie belichting, de stijl en klasse. Het duo heeft diverse samenwerkingen met toonaangevende bladen als Playboy, FHM, Maxim en Panorama op hun naam staan. In de loop der jaren hebben Toonen en Wientjens gigantisch veel ervaring en kennis opgebouwd, iets wat ze graag overbrengen op een nieuwe generatie. Dit doen zij door het geven van een masterclasses bij The New Photo School. In de masterclass wordt je volledig meegenomen in de wereld van Toonen en Wientjens. Ze leren je de fijne kneepjes van het vak, leggen de theorie helder en duidelijk uit en geven je persoonlijke aandacht tijdens het uitgebreide praktijkgedeelte.

Website Toonen en Wientjens

Masterclass Portretfotografie door Toonen en Wientjens

Zaterdag 13 januari of zondag 4 februari

Deze masterclass, die wordt gegeven door het bekende fotografieduo Hans Toonen en Hans Wientjens, leert u hoe u de beste portretfoto's maakt. U leert werken met (studio)licht en het vormen ervan, kleuren en hoe u communiceert met een model.

Schrijf u in


Over Bas Meelker

Bas Meelker (1972) is geboren in Groningen en bracht het grootste deel van zijn leven door in het noorden van Nederland. Wonen in dit vlakke, open landschap, omringd door enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland, legde de basis voor zijn passie voor natuur en landschappen. In 2002 pakte hij zijn eerste camera en ontdekte hij de wereld van fotografie. Bas begon als allround natuurfotograaf en specialiseerde zich daarna in landschapsfotografie. Bas zoekt naar rust en eenvoud in een landschap, of dit nu een natuurlijk landschap of een druk stedelijk landschap is. De foto's van Bas zijn bovendien te herkennen aan de compositie: "mijn foto's hebben over het algemeen hele krachtige composities, daar kies ik mijn locaties ook op uit."

Website Bas Meelker

 

Masterclass Landschapsfotografie door Bas Meelker

Zondag 4 februari of zondag 11 februari

Tijdens deze masterclass landschapsfotografie door Bas Meelker leert u dé geheimen voor sprekende landschapsfoto's. U krijgt tips & tricks voor landschapsfotografie en u leert alles over het gebruik van verschillende accessoires.

Schrijf u in


Over Frits van Eldik

Frits van Eldik (1969) groeide, als zoon van een Fiat/Lancia dealer, op tussen de auto’s. Frits kwam al op jonge leeftijd in aanraking met fotografie, de grote hobby van zijn vader. Op jonge leeftijd besloot Frits zijn liefde voor auto’s en fotografie te combineren. In de eerste jaren maakte hij veel foto’s van rally’s en was hij vaak op het circuit van Zandvoort te vinden om uit te vinden hoe je snelheid het beste vast kunt leggen. Dat ging zelfs zo ver dat zijn ouders vakanties boekten naar Zandvoort om te zorgen dat hij in ieder geval twee weken dicht bij het vuur was. Frits werkte zeven jaar voor een fotoagentschap gespecialiseerd in automotive, voordat hij besloot om het alleen te gaan doen. Frits begon zijn eigen bedrijf en fotografeerde zijn eerste Formule 1 Grand Prix in 1989. In 1994 legde hij vrijwel alle F-1 races van het seizoen vast op regelmatige basis. Frits fotografeerde de afgelopen jaren o.a. de Formule 1, Le Mans en MotoGP. Eigenlijk alles waar beweging aan te pas komt, het liefst met een commerciële opdracht eraan verbonden.

Website Frits van Eldik

Masterclass Actiefotografie door Frits van Eldik

Tijdens deze masterclass helpt autosportfotograaf en Canon ambassadeur Frits van Eldik u mee met het maken van de mooiste actiefoto’s. Tijdens deze masterclass gaat u aan de slag met het maken van actiebeelden en ontvangt u tips en tricks om actie vast te leggen.

Schrijf u in


Schrijf u direct in! Inschrijven kan t/m 31 maart 2018

Masterclass portretfotografie:

Masterclass landschapsfotografie:

  • Zondag 4 maart - ochtend (vol)
  • Zondag 4 maart - middag (vol)

Masterclass actiefotografie:

  • Zaterdag 10 februari - ochtend
  • Zaterdag 10 februari - middag
  • Zondag 11 februari - ochtend
  • Zondag 11 februari - middag