Het persoonlijkste cadeau voor Moederdag

Wat is nou het perfecte cadeau voor de allerliefste persoon in de hele wereld? Een persoonlijk cadeau. En wat is nu meer persoonlijk dan een portretfoto van je moeder zelf of anderen dierbaren? Wij geven je graag wat tips ter inspiratie om zelf een prachtige foto te maken van jouw moeder. Als kers op de taart kun je bij Profotonet profiteren van een geweldige actie!

Wij hebben een aantal artikelen en interessante interviews voor je klaarstaan over portretfotografie. Zo maak je jouw moederdagcadeau extra persoonlijk. Zo kun je lezen over het opzetten van een thuisstudio, de must haves voor portretfotografie thuis en geven we je tips om jouw kinderen te fotograferen. Zo kun je oma ook het allermooiste cadeau geven.

INTERVIEW

William Rutten

"Focus altijd op de ogen of het oog dat het dichtstbij de kijker is. De ogen zijn het allerbelangrijkste stukje in je portret. Als die niet scherp zijn, is het portret mislukt."

> Lees interviewTips voor de mooiste groepsfoto's

Voor familiefeesten, speciale uitjes en andere gelegenheden waarbij je met een grotere groep bent, kan het leuk zijn om een groepsfoto te maken. Maar een groepsfoto maken gaat anders te werk dan een portret van één persoon. Tijd voor de tips!


> Lees meerKinderen fotograferen

Tips om jouw kinderen te fotograferen

Kinderen in hun eigen wereld is misschien wel het leukste om vast te leggen. Maar laten we niet vergeten dat het een grote uitdaging is. Kinderen zitten nooit stil! Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.

> Lees artikel

Tips voor originele portretten

Tips voor originele portretten

Je wilt een originele portretfoto maken voor Moederdag. Het liefst waar de persoonlijkheid van het model goed naar voren komt. Het is essentieel in fotografie om de techniek te begrijpen en de regels te kennen. Maar met creativiteit kom je al heel ver. Een paar tips!


> Lees artikelINTERVIEW

Lisette Lubbers

‘Het is helemaal niet zo vanzelfsprekend dat een kind meewerkt aan een shoot. Soms moet ik echt alles uit de kast halen!‘

> Lees interview


basistips-portretfotografie

Basistips voor portretfotografie

Je wilt een mooie portretfoto maken voor Moederdag. Maar hoe moet je het model neerzetten? Hoe moet de camera ingesteld zijn? Hoe valt het licht op het model? We geven jou enkele basistips voor het maken van de beste portretfoto's.


> Lees artikel

Portretfotografie must haves

Must haves voor portretfotografie thuis

Deze tijd is ideaal om vanuit huis aan de slag te gaan met portretfotografie. Maar wat heb je daar voor nodig? We hebben de belangrijkste gear voor jou op een rijtje gezet, zodat jij meteen goed kan beginnen. Misschien lukt het je zelfs om de hele familie vast te leggen!

> Lees artikel


Aan de slag

Het is tijd om zelf aan de slag te gaan. Of je nu thuis aan de slag gaat met het bouwen van een studio of dat je op locatie schiet, wij wensen jou veel plezier! Wil je jouw resultaten met ons delen? Leuk! Gebruik dan op Instagram de hashtag #KameraExpress of tag Kamera Express in jouw bericht. Vergeet ook niet ons te volgen voor de nodige inspiratie!