Monitoren

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 

Met een monitor kan je zowel lange werkdagen op kantoor maken als thuis grafische ontwerpen creëren of prachtige games spelen. Voor elke toepassing zijn er geschikte schermen te vinden. Heb je hulp nodig bij het kalibreren van je monitor of ben je op zoek naar een monitor voor fotobewerking? Wij helpen je graag. 

Bekijk onze keuzehulp

 

Monitoren

{{serverState.parameters.subproducttaggroup_description}}

 
{{item.name}} {{item.name}} {{item.name}} {{item.name}}
{{item.action_label}}

{{item.description}}

  ({{item.review_count}})
{{item.voorraadmelding_new}}
Adviesprijs {{item.from_price | novuloKameraExpressPrice}}
{{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.fixed_list_price | novuloKameraExpressPrice}} {{item.discount_price | novuloKameraExpressPrice}}
Prijs na cashback {{item.cashback | novuloKameraExpressPrice}}

   

  Met een monitor kan je zowel lange werkdagen op kantoor maken als thuis grafische ontwerpen creëren of prachtige games spelen. Voor elke toepassing zijn er geschikte schermen te vinden. Heb je hulp nodig bij het kalibreren van je monitor of ben je op zoek naar een monitor voor fotobewerking? Wij helpen je graag. 

  Bekijk onze keuzehulp

   

  Computer monitor

  Ondanks de laptop waarbij het beeld al geïntegreerd is blijft een desktop pc met bijbehorend beeldscherm populair in zowel het thuisgebruik als in het bedrijfsleven. Een verstelbare monitor voor werkgebruik dient over filters te beschikken die de vermoeidheid van de ogen tegengaan, terwijl een hoogwaardige en kleurrijke monitor ideaal is voor het bekijken van films of het spelen van games. Naast de monitors van LG biedt EIZO een aantal sublieme modellen.

  Schermresolutie

  Net als bij tv’s speelt de kwaliteit van het beeld een bepalende rol in de uiteindelijke weergave van kleuren en de scherpte. De resolutie verwijst naar de horizontale en verticale pixels van het scherm en de hoogte hiervan heeft de laatste jaren een groeispurt doorgemaakt. Waren het vroeger nog de HD ready beelden met een resolutie van 1280x720 of 1366x768, tegenwoordig worden veel monitors uitgevoerd in Full HD (1920x1080) kwaliteit. De laatste jaren zijn er zelfs schermen die 4K Ultra HD ondersteunen, met 3840X2160 pixels geeft dit beeld een vier keer scherper beeld dan Full HD. Uiteraard is het afhankelijk van de toepassing welke scherm voor u geschikt is. Voor kantoorgebruik voldoet een standaard monitor prima, maar wanneer u als grafisch designer werkt of graag games speelt, is een hoogwaardige monitor een toegevoegde waarde.

  Hoge beeldkwaliteit

  Niet alleen de resolutie speelt een bepalende rol in de uiteindelijke schermweergave, ook de achterliggende beeldtechniek is belangrijk voor de beeldkwaliteit. LCD monitors domineren al lang de markt, maar de variant die bekend staat als IPS is de laatste jaren sterk in opkomst. IPS (In Plane Switching) is een techniek waarbij de uitlijning van de pixels voor een verbeterde beeldweergave zorgt, zowel in de kleuren als het contrast. Vanuit een schuine kijkhoek treden er daarnaast geen kleurveranderingen op. Net als bij televisies vormen de (O)LED achtergrondverlichting sterk verbeterde kwaliteit, door gebruik te maken van kleine lampjes die afzonderlijk aangestuurd kunnen worden. De contrastratio ligt hierbij een stuk hoger en het scherm kan dan ook meer kleuren onderscheiden. De responstijd en de verversingssnelheid van het scherm zijn bepalend voor de snelheid waarmee beelden op het scherm kunnen worden ververst en zullen bij het bekijken van video’s en het spelen van games een grote rol spelen.

  Verschillende formaten

  Het formaat van monitors loopt uiteen van mini modellen van slechts 5 inch tot aan krachtige modellen van 42 inch. De keuze is afhankelijk van waarvoor u de monitor gaat gebruiken. Dient deze puur voor standaard kantoorwerk of thuisgebruik dan voldoet een 24 inch prima. Wilt u echter designs uitwerken, veel video’s kijken en nieuwe games spelen dan is een scherm van minimaal 27 inch aan te raden. Hiermee kunt u namelijk meer van alle details zien.

  Ultrawide en curved schermen

  Naast de standaard monitors zijn er ook verschillende modellen beschikbaar die iets extra’s te bieden hebben. Ultrawide beeldschermen kunnen met een verhouding tussen breedte en hoogte van 21:9 veel meer uit het spelen van games of het werken in verschillende vensters tegelijk halen. Het maximale detail en de kijkbreedte trekken je daarnaast dieper in de sfeer van een film. Een andere optie om meer details van het beeld te zien is door het aanschaffen van een curved monitor. Zoals de naam al aangeeft, is dit scherm gebogen, waarmee meer diepgang wordt gecreëerd in het beeld om u heen. Daarnaast kunt u de kleurweergave beter opnemen, doordat de lichte buiging ervoor zorgt dat de weergave beter in uw ooghoek komt.

  Aansluitingen en extra’s

  Hedendaagse monitors beschikken over verschillende aansluitingen, waaronder HDMI voor het in hoge resolutie overdragen van beelden van uw pc naar de monitor. Sommige modellen hebben nog een DVI aansluiting, zodat u ook oudere computers op het beeld kunt aansluiten. Met een USB-C aansluiting kunt u met een kabel audio, video en de stroomvoorziening overbrengen naar bijvoorbeeld een laptop of Macbook. Sommige monitors beschikken over een digitale tv-tuner, waardoor deze ook als televisie gebruikt kan worden.

  Overige accessoires

  Er zijn verschillende accessoires die een meerwaarde kunnen bieden voor een monitor. Naast het aansluiten van een monitor via een HDMI kabel op uw computer/laptop is het aan te raden het beeldscherm goed schoon en stofvrij te houden. Dit kan met behulp van speciale schoonmaakdoekjes. Indien u het scherm aan de muur wilt hangen dan is het handig om een muurbeugel aan te schaffen. Voor de ultieme film- of game-ervaring kan er tenslotte nog worden gekeken naar hoogwaardige geluidsapparatuur.

  nieuw-bij-ke