Top 5 camera's

Je kunt prima foto's maken met je smartphone maar je zult merken dat ze niet te vergelijken zijn met echte camerafoto's. Die foto's zijn veel scherper en je kunt ook veel creatiever werken. Een echte camera kun je namelijk op veel verschillende manieren instellen. Je kunt met licht spelen bijvoorbeeld en focussen of inzoomen op een bepaald deel uit je beeld.

Welke camera moet je kopen (of lenen van je buurman of -vrouw)? Bekijk onze top 5 camera's hier!

1. Vtech Kidizoom Action Cam

Dit is een handige beginnerscamera. Met deze compacte en multifunctionele camera maak je gave video's en foto's. Deze beelden kun je dan weer bewerken en je kunt ook effecten aan brengen.

Heerlijk dus om je mee uit te leven. Draai de cameralens 180 graden en maakt de gekste selfies. Vanaf nu app jij je vrienden de gaafste foto's.

En... wie weet maak jij de winnende foto wel met deze camera?

2.  Nikon Coolpix W300 

De Nikon Coolpix W300 in de kleur geel is een robuuste compactcamera waarmee je de mooiste foto's maakt, zelfs onder water of bij weinig licht!

Deze camera is waterdicht tot maar liefst 30 meter en tevens schokbestendig, vorstbestendig en stofdicht. 

De camera kan overal tegen. Dat is handig. Je kunt lekker veel oefenen met deze camera en je hoeft ook niet bang te zijn dat hij stuk gaat als je kleine broertje er ook even mee speelt.

 3. GoPro Hero7 Black Action Cam

De GoPro HERO7 Black is een actioncam waarmee je snelle opnamen kunt maken in 4K (hoge kwaliteit). De camera is onder uiteenlopende omstandigheden te gebruiken en is waterdicht tot maar liefst tien meter diepte.

Je kunt dus in de zee duiken met deze camera in je hand. Wat voor foto zou je krijgen als je een bommetje maakt? Ontdek het allemaal en maak coole actieshots. 

4. Sony RX10 MarkIV

De Sony Cybershot DSC-RX10 Mark IV is niet zomaar een camera. Deze compacte camera met een snelle autofocus van 0,03 seconden maakt superscherpe beelden en heeft een goede zoomlens.

Als je dus inzoomt op het gezicht van je opa kun je de kleur van zijn ogen goed zien. Je ziet zelfs de kleine haartjes op zijn neus! 

5. Canon M50

De Canon EOS M50 Body Zwart is een systeemcamera die zich kenmerkt door 4K video-opnames (supergoede kwaliteit!), een elektronische zoeker met hoge resolutie en een verbeterd Dual Pixel autofocussysteem voor zowel foto's als video's. De camera is niet al te groot dus je neemt hem makkelijk overal mee naartoe. Superhandig!