Ontdek het nieuwe videotijdperk met de Canon C70

Nieuwe releases van Canon

Canon EOS C70 en EF-EOS R adapter

EOS C70 |  Mount Adapter EF-EOS R

Maak kennis met de Canon EOS C70

Duik samen met de Canon EOS C70 in een nieuw tijdperk van video waar het vastleggen van “vrije beelden” een andere betekenis krijgt. Canon richt zich met deze kersverse Cinema EOS camera op een nieuwe generatie videografen. De C70 is namelijk ontwikkeld om nog vrijer handheld te kunnen filmen in hoge beeldkwaliteit, tot wel 4K in 120fps, dan de huidige Cinema EOS camera’s.

Hier dragen onder andere de Dual Gain-sensor (Super 35mm DGO 4K) en het vernieuwde stabilisatie- en autofocussysteem aan bij. Veelzijdigheid vormt de kern van deze nieuwe Canon Cinema EOS videocamera. Het compacte formaat en de weersbestendigheid van de C70 maakt hem zeer geschikt voor bevestiging aan drones, gimbals, draagbare of shoulder rigs, FPV-helmen en -voertuigen.

De C70 is de eerste Cinema EOS camera met een RF-mount en uitgebreide tracking mogelijkheden. Dit maakt deze nieuwe videocamera inzetbaar voor verschillende toepassingen waaronder documentaires, corporate video’s, event videografie en social media content zowel binnen als buiten de studio.

Deze videocamera is ontwikkeld om videografen een soepele workflow te bieden waar je als beeldmaker zelf de volledige controle over kunt houden. De Direct Touch-bediening, Auto ISO functie, vertical shooting optie, elektronische Image Stabilizer, instelbare knoppen en de multifunctionele grip zijn speciaal ontworpen om jouw focus op het beeld te laten liggen. Het gebruiksvriendelijke menu en de on-screen prompts zorgen ervoor dat jij je camera niet over hoeft te pakken om je instellingen aan te passen.

Benieuwd naar wat deze professionele videocamera nog meer te bieden heeft? Hieronder bespreken we de verschillende functies die de Canon EOS C70 rijk is. Word je net zoals wij enthousiast van deze camera? Bekijk dan de pre-order voor prijzen en aanvullende informatie.

 

Canon EOS C70 body en lenzen

RF-vatting

De Canon EOS C70 beschikt over een RF-vatting. De korte backfocus en 12-pins communicatie maken het mogelijk om Canon RF lenzen te combineren met de C70 body. Je hoeft dus geen afscheid te nemen van jouw huidige RF objectieven om met de C70 aan de slag te gaan. Daarnaast brengt Canon een EF-EOS R 0.71x vattingadapter op de markt waarmee je ook EF lenzen kunt combineren met de C70. Gebruik je graag Canon cinelenzen, dan kun je deze dus ook samen met de C70 gebruiken.

4K Super 35mm DGO sensor

De 4K Super 35mm DGO sensor en DIGIC DV7 processor creëren een groot dynamisch bereik van meer dan 16 stops en een hoge resolutie. De Dual Gain DGO sensor leest beelden namelijk uit op twee verschillende niveaus, waardoor heldere en donkere details optimaal worden samengevoegd in één beeld. Dit levert een indrukwekkende beeldkwaliteit op in onder andere situaties met weinig licht.

Intelligente AF tracking

Het uitgebreide autofocussysteem biedt mogelijkheden om met intelligente tracking onderwerpen te volgen, gezichten en hoofden te detecteren en automatisch op deze onderwerpen scherp te blijven stellen. Dit maakt de Dual Pixel CMOS AF een nauwkeurige en betrouwbare partner in jouw opnameproces.

Canon EOS C70 linkerzijde

Ontworpen voor optimaal gebruiksgemak

Optimaliseer je workflow door instellingen gemakkelijk aan te passen met de toegankelijke bedieningsknoppen.

Hierdoor hoef jij je camera niet over te pakken en ingewikkelde menu’s te openen wanneer je instellingen wilt wijzigen tijdens het filmen.

Vrijwel alle aansluitingen bevinden zich aan de linkerzijde van de body, zodat je snel toegang hebt tot de instelbare buttons.

De Canon EOS C70 beschikt over vier interne ND filters (helder, 2 stops, 4 stops en 6 stops) die je aan de hand van de knoppen instelt. Hiermee behaal je met dit ingebouwde ND-systeem een grijsfilter tot wel 10 stops wanneer je de uitgebreide modus gebruikt.

Verder kun je de volwaardige HDMI aansluiting (type A) benutten om het beeld van de camera op een monitor weer te geven wanneer je je productie rig uitbreidt.

Nieuw in een Canon EOS professionele videocamera zijn de twee mini XLR aansluitingen voor audio-opnames. Daarnaast vind je aan deze zijde van de videocamera een 3,5mm headphone jack, microfoon aansluiting, afstandsbediening aansluiting (2,5mm-stereo mini) en een USB-C aansluiting die je gebruik laat maken van GPS, Wi-Fi en Ethernet-adapters.

Tot slot heeft de body aan deze zijde een ventilatie uitstroom waarmee aanwezige warmte in de camera wordt afgevoerd.

 Canon EOS C70 rechterzijde

Geoptimaliseerd voor verticale shots

Canon heeft de EOS C70 ingericht om betrouwbare verticale shots te maken. Dit betekent dat er nu ook een statiefaansluiting aan de rechterzijde van de body zit, waardoor je verticale shots gemakkelijk vanaf een statief maakt. Dit maakt de EOS C70 ideaal voor het creëren van social media content.

Bovenaan de rechterzijde van de body vind je de strap bracket waaraan je de meegeleverde hand strap kunt bevestigen. Daaronder bevindt zich een tweede ventilatiekanaal waarmee de camera zijn warmte afvoert. Aan deze zijde van de camera maak je eenvoudig gebruik van het USH-II Dual Card Slot voor SD(XC) kaarten. De EOS C70 biedt dus mogelijkheden tot gelijktijdige opnamen of Relay Recording. De bestandsformaten MP4 en XF-AVC ondersteunen opnames in ALL-I en Long GOP. Dit zorgt ervoor dat jij je datastromen volledig benut. De onderzijde van de EOS C70 beschikt over een statiefaansluiting en drie pinholes, zodat jij je production rig volledig naar wens kunt samenstellen. Ook vind je hier een ventilatierooster waarmee de camera warmte afvoert.

De multifunctionele grip geeft de videograaf veel mogelijkheden, waaronder een joystick die je onder andere kunt gebruiken voor het snel verleggen van focuspunten. Daarnaast heeft de C70 drie keuzewielen die naar wens zijn in te stellen. Op deze manier personaliseer je de C70 voor jouw project, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is.

Canon EOS C70 achterzijde

Eenvoudige controle over input

Aan de achterzijde van de C70 is het kantelbare 3,5” touch LCD-scherm te vinden. Hieronder is er ruimte voor de BP-A30 accu die snel toegankelijk gemaakt is. Naast deze accu zit de DC IN aansluiting, zodat je de C70 van gelijkstroom kunt voorzien.

Onder het ingeklapte LCD-scherm heb je toegang tot de verschillende instellingen voor input 1 en 2. Aan de rechterzijde is een naar wens instelbaar keuzewiel te vinden en een knop die toegang geeft tot het gebruiksvriendelijke menu dat je van Canon gewend bent, waar je met het draaiwiel gemakkelijk doorheen navigeert. Helemaal bovenaan gebruik je de joystick onder andere voor het snel verleggen van focuspunten.

Canon EOS C70 achterzijde

Ontworpen voor production rigs

De bovenzijde van de C70 is ontwikkeld met het oog op het samenstellen van je eigen production rig. Dit betekent dat de meeste knoppen voor de instellingen zich aan de zijkant van de body bevinden voor snellere toegang en verbeterde werking tijdens opnames.

Aan de bovenzijde van de camera vind je onder andere de power knop, een naar wens in te stellen keuzewiel, een media knop en de slot select functie om het kaartslot te selecteren. De rode record knop is aan de voorzijde van de camera te vinden. De shoe mount aan de bovenzijde kan worden gebruikt voor de meegeleverde top handle of om microfoons te bevestigen op de camera.

Canon EOS C70 – grote veelzijdigheid in een klein jasje

De Canon EOS C70 levert een indrukwekkende beeldkwaliteit verpakt in een handzaam formaat. Canon heeft deze professionele videocamera ontwikkeld met een soepele workflow in gedachten en dat is goed terug te zien aan het ontwerp. Het is gemakkelijker om de camera buiten de studio te gebruiken met een geminimaliseerde production rig, dan bij andere Cinema EOS camera’s. Daarnaast bieden het formaat en de software van de C70 een grote veelzijdigheid aan toepassingen. Of je de camera nu gebruikt om handheld te filmen of deze liever bevestigt aan een drone, gimbal of shoulder rig. De Canon EOS C70 is de ideale camera voor de videograaf die zijn creativiteit graag de vrije loop laat.

Canon EOS C70 accessoires

 

Maak kennis met de EF-EOS R 0.71x vattingadapter

Samen met de Canon EOS C70 lanceert Canon een nieuwe innovatieve EF-RF optische adapter. Deze EF-EOS R 0.71x vattingadapter zet de lichttransmissie om van full-frame naar een Super 35mm-beeldformaat. De adapter vergroot de kijkhoek en de optische gevoeligheid. Daarnaast blijven optische correcties van de camera naadloos geïntegreerd dankzij deze mount adapter. De EF-EOS R 0.71x breidt de lijst met compatibele lenzen van Canon aanzienlijk uit nu ook de gerenommeerde EF-lenzen van het merk gecombineerd kunnen worden met camera's zoals de EOS C70. De adapter monteer je eenvoudig met vier schroeven aan de EOS C70. De stevige bevestiging en stof- en spatwaterdichtheid van deze adapter zorgen voor een grote betrouwbaarheid. Eenmaal gemonteerd, behoudt de adapter een vergelijkbare beeldhoek van jouw full-frame lenzen op de Super 35mm-sensor, terwijl de snelheid van de bevestigde lens wordt verhoogd. De adapter draagt ook alle EF-informatie door naar de RF-contacten, dus op bepaalde EF-lenzen zijn volledige DPAF en metadata beschikbaar met de EOS C70-camera, die ongeveer hetzelfde werkt als bij een native EF-vatting.

 

Canon EF-EOS R 0.71x adapter