Nikon Pro Lease

U wilt natuurlijk als professional gebruik maken van de beste apparatuur om het meest optimale eindresultaat uit te kunnen leveren aan uw klanten. Maar het blijven investeren in apparatuur, in combinatie met de snelle ontwikkelingen van nu, is een uitdagende factor. Als u NPS-lid bent bij Nikon en al een jaar of langer geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel kunt u met Nikon Pro Lease tegen een aantrekkelijk tarief beschikken over de nieuwste camera's en objectieven! Kamera Express mag u als Nikon Pro-dealser deze exclusieve service aan bieden. Lees hieronder meer over de twee lease-vormen.

 

Financial Lease

Vanaf €1000,- aanschafwaarde (exclusief BTW).

Bij deze leasevorm koopt u op afbetaling. Dit houdt in dat u het bedrag leent bij de leasemaatschappij. Hierbij betaalt u het aankoopbedrag in termijnen van 24 of 36 maanden terug met rente. Juridisch gezien is de apparatuur eigendom van de leasemaatschappij, maar fiscaal gezien is het uw eigendom. U kunt bij deze leasevorm de camera of het objectief opnemen in uw boeken, een investeringsaftrek opvoeren en de spullen afschrijven. Na afloop van het contract bent u eigenaar van de apparatuur. Wel dient u zelf zorg te dragen voor onderhoud, reparatie en verzekering. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het KE Care Plan. Meer informatie vindt u in uw winkelwagentje of vraag hiernaar in de winkel.


Voorbeeld:

Jan wil een D5 kopen via financial lease. Jan geeft aan bij Kamera Express dat hij de camera wil leasen. Wij nemen vervolgens contact op met de leasemaatschappij. Deze neemt vervolgens contact op met Jan om de nodige gegevens op te vragen. Dit zijn gegevens als n.a.w., KvK nummer, NPS nummer en alle andere gegevens die de leasemaatschappij nodig heeft voor de kredietcheck. Als de leasemaatschappij akkoord geeft, wordt Jan uitgenodigd om het contract te ondertekenen. Jan verlaat de na het tekenen winkel met zijn nieuwe D5 terwijl de rekening naar de leasemaatschappij gaat. Elke maand betaalt hij een vast bedrag en na de afgesproken looptijd (24 of 36 maanden) is Jan eigenaar van de apparatuur.


BTW-verrekening:

U dient het BTW bedrag vooraf te voldoen aan de leasemaatschappij. Het werkt in principe hetzelfde als iedere andere aankoop in een winkel. De BTW kunt u vervolgens terugvorderen middels uw BTW afrekening aan het einde van de maand. Omdat het leasebedrag exclusief BTW wordt uitgerekend dient u de BTW zelf te voldoen aan de leasemaatschappij. Deze kun je direct terugvorderen bij uw volgende BTW aangifte.


Let op:

Stel dat uw apparatuur gestolen wordt of kapot gaat. In deze gevallen bent u nog steeds verplicht maandelijks te betalen aan de leasemaatschappij. U dient er zelf zorg voor te dragen dat uw apparatuur goed verzekerd is.

 

Operational Lease

Vanaf €9000,- aanschafwaarde (exclusief BTW).

Bij deze leasevorm huurt u de apparatuur van de leasemaatschappij. Deze leasevorm is inclusief onderhoud, reparatie en verzekering van uw apparatuur. Bij deze vorm bent u volledig ontzorgd. De leasemaatschappij is de eigenaar van de apparatuur. Om deze reden is het financieel niet mogelijk om de lease items in de boeken op te nemen. U mag wel het maandelijkse leasebedrag opnemen in de boeken en hierover de BTW terugvorderen. Bij het leasen van een camerabody wordt deze na 18 maanden vervangen door het meest recente model: Op deze manier blijft u altijd up to date! Na 36 maanden dient u de apparatuur weer in te leveren bij Kamera Express. Hierna kunt u er voor kiezen een nieuw leasecontract af te sluiten met nieuwe apparatuur.


Voorbeeld:

Jan wil twee Nikon D5 body's en een 24-70mm objectief + 70-200mm objectief kopen via operational lease. Hij meldt bij Kamera Express dat hij deze apparatuur wil leasen. Kamera Express informeert hierover de leasemaatschappij. De leasemaatschappij neemt vervolgens contact op met Jan om de nodige gegevens op te vragen. Dit zijn gegevens als n.a.w., KvK nummer, NPS nummer en alle andere gegevens die de leasemaatschappij nodig heeft om de kredietcheck uit te voeren. Als de leasemaatschappij akkoord geeft, nodigt Kamera Express Jan uit in de winkel en wordt het contract getekend. Jan verlaat uiteindelijk de winkel met zijn nieuwe apparatuur terwijl de rekening naar de leasemaatschappij gaat. Elke maand betaalt hij een vast bedrag en na 36 maanden levert Jan de apparatuur weer in bij de dealer en krijgt hij de mogelijkheid een nieuw termijn met nieuwe apparatuur aan te gaan. Afhankelijk van de staat waarin de apparatuur terugkomt ontvangt Jan een No Claim bedrag. Hoe zorgvuldiger Jan om gaat met zijn apparatuur, hoe lager het No Claim bedrag is. Na anderhalf jaar krijgt Jan een mail van de leasemaatschappij dat hij zijn nieuwe body('s) kan ophalen bij de dealer. Jan zoekt alle accessoires bij elkaar en stopt alles terug in de doos. Deze levert hij bij de dealer in en loopt weer naar buiten met één of meerdere nieuwe body's. Mocht er op dat moment een nieuw type body zijn, dan zal deze geleverd worden. Objectieven worden niet gewisseld na anderhalf jaar. Aan het einde van het leasecontract gaat de apparatuur terug naar de leasemaatschappij en deze wordt vervolgens gecontroleerd door het Nikon Service Point. Waar nodig wordt deze hersteld en gerefurbished. De apparatuur wordt doorverkocht aan een door Nikon aangewezen verkooppunt.


Wat kost deze leasevorm?

Van te voren wordt ingeschat wat de waarde zal zijn aan het einde van de looptijd. Het bedrag dat u betaalt bij operational lease is het verschil tussen de nieuwwaarde en de geschatte eindwaarde. Dit bedrag is veel kleiner dan het bedrag dat u betaalt bij financial lease. U betaalt veel minder rente bij operational lease.


BTW-verrekening:

Bij operational lease bent u geen eigenaar van de apparatuur waardoor u deze niet uw boeken kunt opnemen. Het maandelijkse leasebedrag mag u wel in de boeken opnemen en hiervan kunt u de BTW aftrekken.

 

Voordelen Nikon Pro Lease

 • Onbezorgd

U hoeft zich geen zorgen te maken over de verzekering, onderhoud en reparaties. Nikon operational lease biedt u full service. Daarnaast beschikt u altijd over de juiste apparatuur omdat wij samen met u een leasepakket op maat samenstellen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het in één keer aanschaffen van nieuwe apparatuur, u betaalt een vast laag bedrag per maand.

 • Altijd Up-To-Date

U bent altijd up-to-date. Een leasetermijn is 24 of 36 maanden. Komt er een nieuw model uit? Geen zorgen, bij operational lease is worden bodies na 18 maanden gewisseld.

 • Full Service

Bij operational lease is het pakket inclusief verzekering, onderhoud en reparaties. Wordt uw apparatuur gestolen, dan bent u verzekerd. Is er een defect aan uw apparatuur, dan wordt deze kosteloos gerepareerd.

 • Op maat

U kunt zelf een pakket samenstellen. Als u bijvoorbeeld graag een D5 willen leasen met een 70-200mm objectief, dan maken wij voor u een leasepakket met deze producten. Nikon biedt financial en operational lease.

 • Vast bedrag per maand

U weet precies waar u financieel aan toe bent.

 

Komt u er niet uit of heeft u vragen?!

Neem dan contact op via e-mail met onze Business to Business afdeling. Wij streven er naar op werkdagen binnen 24 uur reactie te geven op uw vragen.

 

Geselecteerde Nikon producten

Actievoorwaarden

 • Alleen geldig voor NPS leden
 • Aanvraag dient te lopen via Kamera Express
 • Financial lease vanaf €1000 aanschafwaarde exclusief btw
 • Operational lease vanaf €9000 aanschafwaarde exclusief btw
 • Alleen geldig op bovengenoemde artikelen
 • Maandbetaling middels automatische incasso
 • Termijnen van 24 of 36 maanden
 • De volledige voorwaarden ontvangt u bij uw aanvraag