Nikon Z6 II review

De Nikon Z6 II: op pad met Jarno Schurgers

De sportiefste onder de camera’s

Er zijn veel sportfotografen, maar er zijn er maar weinig die zichzelf een actiesportfotograaf mogen noemen en mogen fotograferen bij de tofste sportevenementen. Zo had hij het genoegen om te werken met Max Verstappen, Tess Wester en nog meer grote sporthelden. Wij hebben het over Jarno Schurgers. Wij gingen met hem op pad en spraken hem over de Nikon Z6 II.

Ga snel naar: Jarno Schurgers | Nikon Z6 II | Video interview

Jarno Schurgers

Jarno Schurgers

Doordat hij zelf aan extreme sporten doet, zoals snowboarden, skateborden en motorcross is zijn passie voor sport- en actiefotografie begonnen. En hoe, deze fotograaf komt niet alleen in aanraking met mooie merken, zoals Honda Motor Europe en Teva, maar ook met grote namen zoals onze eigen helden: Kjeld Nuis en Irene Schouten. Zijn werk voert hem de hele wereld over met als eindresultaat prachtige en inspirerende foto's.

Wij zijn nieuwsgierig geworden naar Jarno en daarom zijn wij op pad gegaan om samen met hem de Nikon Z6 II uit te proberen. Voor we je de gehele review laten zien gaan we eerst kijken wat voor camera de Nikon Z6 II is.

De Nikon Z6 II

Als je Nikon Z6 II zegt, zeggen wij: kracht! Want deze camera maakt gebruik van twee processors waardoor je een super snelle autofocus én een snelle beeldverwerking hebt. Hierdoor kan je dankzij de krachtige buffer tot wel 200 JPEG-bestanden en 124 12-bits gecomprimeerde RAW-bestanden in één serieopname maken. Met andere woorden: deze DUAL EXPEED-processoren zorgen ervoor dat je schrijfsnelheden tot het maximum worden gedreven zodat jij geen moment hoeft te missen. 

Grote Z-mount: meer licht, hoogste kwaliteit beelden

De Z-mount is met een diameter van 55mm de grootste full frame mount van elk camerasysteem. Dat maakt de Z-mount de nieuwe industrie benchmark. Een grotere mount betekent meer licht en meer licht betekent een nog hogere beeldkwaliteit.

Nikon Z6 II
Nikon Z6 II
Autofocus

De Nikon Z6 II heeft 273 scherpstelpunten. Nauwkeurig afgesteld zodat jij kan presteren. Zet je focus vast op een bewegend onderwerp en de focus zal jouw gekozen onderwerp vasthouden. Dit kan op zowel mens als dier in foto- en videomodus. De camera keert vanzelf weer terug naar het geselecteerde scherpstelpunt als hij weer wordt geactiveerd vanuit stand-by.

Ergonomie

Nikon luistert en denkt mee met de fotografen vandaag de dag. Zo heeft de camera een diepe grip waardoor hij niet alleen comfortabel in de hand ligt, maar jij hem ook voor voor een langere periode kan gebruiken. De knoppen zijn daarop met veel zorgvuldigheid geplaatst. Wil je meer lezen over de Nikon Z6 II of de Nikon Z-serie? Neem dan ook eens een kijkje op onze Nikon-pagina. Daar vind je een overzicht met alle Z-modellen en hun specificaties.

De beste fullframe allrounder van Nikon - Review Nikon Z 6II

Zoals wij in de inleiding al vertelde zijn wij met Jarno op pad geweest. Voor de review heeft Jarno professionele BMX'er Daniël Wedemeijer meegenomen. Jarno fotografeert hem terwijl hij de Nikon Z6 II uitgebreid test. Ga je mee naar Amsterdam?


Meer lezen

Wil je nog meer inspiratie opdoen of nieuwe dingen leren Bekijk dan onze andere keuzehulp artikelen of inspiratieblogs.

NikonZ6 II review

Nikon Z7 II review

Russel Pearson test de Nikon Z7 II. Benieuwd wat hij van deze camera vindt?

> lees meer

Nikon Z-mount

Nikon Z-camera's

Waarom Nikon Z-mount? Op deze pagina lees je alles over deze krachtige camera's

> lees meer

Nikon Z-mount

Nikon Z6 II

Wil je meer weten over de Nikon Z6 II? Hier lees de alles over de camera

> lees meer

< Terug naar het overzicht