Nikon Z7 II review

Nikon Z7 II: op pad met Russell Pearson

Capture images that are a little different than the rest

Fotografie gaat over meer dan het plaatje. Het roept emotie op en maakt dat mensen gaan praten. Is dit niet wat het vak van fotograaf zo mooi maakt? Wij vinden van wel! Om het vak van fotograaf uit te oefenen vraag je niet alleen het uiterste van jezelf maar ook van jouw apparatuur. Met de Nikon Z7 II weten wij dat dit goed zit. Maar wat vindt de professional? Wij zijn naar Russell Pearson gegaan met de Nikon Z7 II om te horen wat hij er van vindt.

Ga snel naar: Russell Pearson | Nikon Z7 II | Video interview

Russel Pearson

Wie is Russell Pearson?

Russell Pearson, geboren in de UK en woonachtig in Nederland. Spreekt beide talen vloeiend. Door zijn passie voor reizen, is fotografie bij hem gegroeid. Hierdoor kreeg hij de gelegenheid om op prachtige en unieke plaatsen te werken. Zijn werk wordt onder andere gepubliceerd in National Geographic, Lonely Planet Traveller UK en NL. Niet verkeerd! Over zijn eigen werkt zegt hij: “I am always trying to push myself and capture images that are a little different than the rest, which isn’t easy sometimes”.

De laatste tijd doet hij veel aan portretfotografie en geen wonder dat we hem daarom ook opzoeken terwijl hij bezig is met een shoot voor FHM! Russell heeft een aantal foto's van zijn shoot voor FHM met ons gedeeld. Deze zijn allemaal gemaakt met de Nikon Z7 II en staan onderaan de pagina. Hier vind je ook onze review van de Nikon Z7 II. Nieuwsgierig geworden hoe hij te werk gaat? Laten we eerst kijken.

Nikon Z7 II

De Nikon Z7 II is gemaakt voor jou. Deze systeemcamera heeft een hoge resolutie, superieure scherpstelling en presteert in de lastigste licht omstandigheden. Toch is dit nog niet alles, want om zo optimaal mogelijk te presteren heeft hij twee EXPEED processoren. Hierdoor heeft hij dubbel zoveel rekenkracht als andere systeemcamera’s. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Grote buffer van 50 RAW en 200 JPEG bursts
  • Accurate en snelle scherpstelling
  • Snelle schrijfsnelheden
Grote Z-mount: meer licht, hoogste kwaliteit beelden

De Z-mount heeft een diameter van 55mm. Dit is groter dan andere full frame camera's. Een grotere mount betekent meer licht. Meer licht zorgt voor een hoge beeldkwaliteit en dat zien we graag!

Nikon Z7 II
Nikon Z7 II

Foto: Russell Pearson

Autofocus

Het gebruik van autofocus was vroeger taboe, maar door Nikon Z7 II is dit verleden tijd. De Nikon Z7 II maakt gebruik van 273 scherpstelpunten. Deze scherpstelpunten zijn nauwkeurig afgesteld. Je kan je focus vast zetten op een bewegend onderwerp. Dit betekent dat je focus altijd het onderwerp scherp heeft, ook al beweegt het. De functie kan toegepast worden op zowel mens als dier in foto- en videomodus. 

Ergonomie

Met de Nikon Z7 II wil je altijd doorgaan en geen kramp in je handen krijgen als je midden in een belangrijke fotoshoot zit. In een tijd waar camera’s licht van gewicht moeten zijn, is de ergonomie soms een ondergeschoven kindje. Daarom luistert Nikon goed naar de feedback die ze krijgen van de professionals.  

De camera heeft een diepere grip waardoor je hem echt goed vast kan houden. Hierdoor gebruik je hem comfortabel voor een langere periode. Om de snelheid in jouw professionele carriëre te houden zijn de knoppen zo geplaatst dat je ze op gevoel kan gebruiken. Wil je weter waarom de Nikon Z7 II of de Nikon Z-serie het waard? Neem dan eens een kijkje op onze Nikon-pagina. Daar vind je een overzicht met alle Z-modellen en hun specificaties.

Foto's gemaakt met de Nikon Z7 II

Russell Russell heeft een aantal van zijn foto's met ons gedeeld die hij gemaakt heeft met de Nikon Z7 II! klik op de pijltjes rechts en links om door de foto's te bladeren.

Op shoot met Russell Pearson en de Nikon Z7 II Review

We weten nu wie Russell Pearson is en welke camera we gaan reviewen. Op naar Den Haag om te horen wat Russell Russell er van vindt. Daar krijgen we namelijk een kijkje achter de schermen tijdens de photoshoot van FHM. Kijk je mee?


Meer lezen

Wil je nog meer inspiratie opdoen of nieuwe dingen leren Bekijk dan onze andere keuzehulp artikelen of inspiratieblogs.

NikonZ6 II review

Nikon Z6 II review

Jarno Schurgers test de Nikon Z6 II. benieuwd wat hij van deze camera vind?

> lees meer

Nikon Z-mount

Nikon Z-camera's

Waarom Nikon Z-mount? op deze pagina lees je alles over deze krachtige camera's.

> lees meer

Nikon Z-mount

Nikon Z7 II

Wil je meer weten over de Nikon Z7 II? Hier lees je alles over de camera.

> lees meer

< Terug naar het overzicht