Nikon 100th Anniversary

In 2017 viert Nikon haar 100-jarige jubileum. Naast een cashbackactie zijn er ook speciale limited edition items ontwikkeld. Zo zijn er speciale jubileummodellen van de D5 en de D500 spiegelreflexcamera's ontwikkeld. Samen met de camera's zijn er drie speciale (zoom)objectieven op de markt gebracht in een luxe kit. Deze bestaat uit een 14-24mm, 24-70mm en een 70-200mm objectief. Laatstgenoemde is ook los verkrijgbaar en wordt geleverd met een display met daarop een opengewerkt objectief met de individuele lenselementen. Zo krijgt u een goed beeld van de constructie van de lens. Naast camera's en objectieven zijn ook de populaire verrekijkers in een nieuw jasje gestoken. 

Speciale producten

In deze collectie zijn ook een aantal collectorsitems toegevoegd. Zo is er een kristallen versie van de Nikon 1 camera, gemaakt van schitterend Swarovski kristal. Ook de Nikon F wordt nieuw leven ingeblazen, maar dan in miniatuurversie. Tot slot zijn er speciale camerariemen met daarop zowel het oude als het huidige Nikon logo en is er een set met daarin maar liefst 25 pinnen. Deze producten zijn must-haves voor de echte Nikon fan! 

Meer weten over deze producten? U leest het hieronder!

 

Nikon D5 body 100years

De Nikon D5 body 100years is een speciale uitvoering van de D5. Deze snelle en zeer nauwkeurige spiegelreflexcamera is uitermate geschikt voor professionele fotografen. De D5 is uitgerust met een full frame FX-formaat 20,8 megapixel CMOS sensor en EXPEED 5 beeldprocessor.

Deze jubileumeditie heeft een aantrekkelijke metalic grijze afwerking en is voorzien van het 100th Anniversary logo. Nikon is betrokken bij de ruimtevaart. Daarom is de onderkant van de camera voorzien van de ingegraveerde tekst "Nikon - contributing to manned space flight since 1971".

Nikon D500 Body 100years

De D500 is het vlaggenschip model binnen de Nikon spiegelreflexcamera's met een DX formaat. Speciaal voor het 100-jarige bestaan van Nikon is er een limited editie van deze camera uitgebracht. De D500 wordt gekenmerkt door zijn robuuste fysieke constructie, imaging mogelijkheden en een meer compacte, slanke vorm factor dan de andere FX-camera's.

Deze jubileumuitvoering heeft een aantrekkelijke grijze afwerking en op de zijkant van het pentaprismagedeelte van de camera is het 100th Anniversary logo te vinden. Bovendien krijgt u er een bijzondere set accessoires bij, waaronder een riem, bodydop en koffer.

Nikon Triple lens kit 100years

De Nikon Nikon Triple lens kit 100years bestaat uit drie zoomobjectieven: een 14-24mm, 24-70mm en een 70-200mm objectief te vinden, allemaal met een diafragma van f/2.8. 

Deze speciale jubileumset heeft een hoogwaardig metallic grijze afwerking en is voorzien van 100th Anniversary logo's op de objectieven. Bovendien zijn ze bedrukt met hetzelfde serienummer. U heeft dus altijd een unieke set in handen. De objectieven worden geleverd in een luxe metalen koffer en ook de bijbehorende zonnekappen zitten erbij.

 

 

Nikon 70-200E w/ lens display 100years

De Nikon AF-S 70-200mm F/2.8E FL ED VR is een telezoomobjectief met een hoogwaardig optisch ontwerp en verbeterde beeldstabilisatie die bovendien sneller, lichter en handzamer dan ooit is. Deze jubileumuitvoering is speciaal ontwikkeld voor het 100-jarig bestaan van Nikon. Het objectief heeft voor de gelegenheid een hoogwaardge metallic grijze afwerking en is bedrukt met het 100th Anniversary logo op de behuizing. Bovendien krijgt u er een standaard en koffer bij om de glazen elementen van het objectief te tonen. Een echt collectorsitem!

Nikon 100th Anniversary Crystal Creation Model I

Het Nikon 100th Anniversary Crystal Creation Model I is een replica van de iconische Nikon I camera gemaakt van hoogwaardig Swarovski kristal. Om het 100-jarige jubileum te vieren heeft Nikon deze camera in gelimiteerde oplage weer op de markt gebracht met nagenoeg hetzelfde formaat als het origineel. In het kristal zijn twee logo's gegraveerd: het huidige Nikon logo en het bedrijfslogo van 1948. Ook is er een serienummer te vinden dat de gelimiteerde oplage aangeeft. 

Nikon 100th Anniversary Premium Camera Strap zwart

De Nikon 100th Anniversary Premium Camera Strap in de kleur zwart is een premium camerariem die gemaakt is van het beste Italiaanse leer. De riem is zorgvuldig vervaardigd met ambachtelijke technieken en voorzien van een zilveren foliedrukstempel van het 100th Anniversary Nikon Logo. Ook het oorspronkelijke bedrijfslogo is te vinden op deze riem. Om het draagcomfort te verhogen is de riem voorzien van suède-achtig syntetisch leer aan de binnenkant. Dit voelt zacht aan in uw nek en voorkomt kleurvervaging.

 

Nikon 100th Anniversary Premium Camera Strap bruin

De Nikon 100th Anniversary Premium Camera Strap in de kleur zwart is een premium camerariem die gemaakt is van het beste Italiaanse leer. De riem is zorgvuldig vervaardigd met ambachtelijke technieken en voorzien van een zilveren foliedrukstempel van het 100th Anniversary Nikon Logo. Ook het oorspronkelijke bedrijfslogo is te vinden op deze riem. Om het draagcomfort te verhogen is de riem voorzien van suède-achtig syntetisch leer aan de binnenkant. Dit voelt zacht aan in uw nek en voorkomt kleurvervaging.

Nikon 100th Anniversary Miniature F Camera

De Nikon 100th Anniversary Miniature F Camera is een miniatuurversie van de Nikon F, een model dat nog steeds bij veel cameraliefhebbers zeer populair is. Dit model is nagemaakt op een schaal van 1:2 miniatuur en is gemaakt van gegoten metaal. Deze miniatuurversie is uitgevoerd met een NIKKOR-S Auto 50mm f/1.4 objectief. De miniatuurversie is bedrukt met een serienummer, zodat u verzekerd bent van een uniek exemplaar. De camera is met een schroef op een zwarte bevestigingsplaat gemonteerd en is voorzien van een transparante acryl beschermhoes.

Nikon 100th Anniversary Pin Collection

De Nikon 100th Anniversary Pin Collection is een must-have voor elke Nikon fan! In deze set zijn maar liefst 25 pinnen te vinden waarin 100 jaar geschiedenis wordt samengevat. Alle legendarische modellen en historische bedrijfslogo's komen terug in deze collectie. Deze pinnen zijn met de hand gemaakt en geverfd, waardoor u de beste kwaliteit in handen heeft. Bij deze set zit een boekje waarin elk model apart wordt beschreven. Zo heeft u alle verhalen bij de hand.

 

 

Nikon WX 7x50 IF 100th Anniversary Edition

Met de Nikon WX 7x50 IF ervaart u de sterrenhemel als nooit tevoren. Deze verrekijker heeft een ongelofelijke scherpte over de gehele beeldhoek. De kijker heeft een vergrotingsfactor van 7x en een grote beeldhoek van 66.6°. Gezichtsveld op 1000 meter: 188 meter

Deze 100th Anniversary Edition heeft een 100th year anniversary logo op de body van de verrekijker. Bovendien is er een ingegraveerd serienummer te vinden. Dit geeft de gelimiteerde oplage aan. Er wordt ook een leren jubileumriem geleverd met het logo voor de WX-modellen.

Nikon WX 10x50 IF 100th Anniversary Edition

Met de Nikon WX 7x50 IF ervaart u de sterrenhemel als nooit tevoren. Deze verrekijker heeft een ongelofelijke scherpte over de gehele beeldhoek. De kijker heeft een vergrotingsfactor van 10x en een Grote beeldhoek van 76.4°. Gezichtsveld op 1000 meter: 157 meter.

Deze 100th Anniversary Edition heeft een 100th year anniversary logo op de body van de verrekijker. Bovendien is er een ingegraveerd serienummer te vinden. Dit geeft de gelimiteerde oplage aan. Er wordt ook een leren jubileumriem geleverd met het logo voor de WX-modellen.

Nikon 8x30 E II 100th Anniversary Edition

De Nikon 8x30 E II is één van de populairste verrekijkers van Nikon. Deze lichtgewicht verrekijker garandeert optimale helderheid, een brede beeldhoek en superieure dimensionaliteit van de Porroprisma's.

Deze limited edition 100th Anniversary Edition is afgewerkt met een hoogwaardig metallic grijze kleur. Natuurlijk is ook het 100th Anniversary logo op de body te vinden. Om deze jubileumeditie compleet te maken krijgt u er een koffer en draagriem bij die speciaal voor deze kijker in gelimiteerde oplage is geproduceerd. De productie van de 8x30 E II 100th Anniversary Edition is beperkt tot 400 modellen wereldwijd.