Olympus OM-D E-M5 Mark III

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Op donderdag 17 oktober 2019, enkele dagen na het honderdjarig jubileum van Olympus, heeft het bedrijf de nieuwe versie van één van zijn populairste modellen geïntroduceerd: de OM-D E-M5 Mark III. Hiermee brengt Olympus de meest geavanceerde beeldtechnologieën samen in een compacte en lichtgewicht body.


Bekijk de Olympus OM-D E-M5 Mark III hier!

De Olympus OM-D E-M5 Mark III is een compacte, lichtgewicht systeemcamera met de Live MOS-sensor, goed voor 20,4 megapixel. De camera beschikt over een weerbestendige afdichting, een hoogwaardige autofocusfunctie en een krachtig beeldstabilisatiesysteem. Ook heeft Olympus de camera uitgerust met een groot scala aan opnamefuncties en creatieve opties in de camera, wat de E-5 Mark III een veelzijdige camera maakt. Dit, in combinatie met zijn compacte voorkomen, zorgt ervoor dat je de camera gemakkelijk overal mee naar toe neemt.

20,4 megapixel Live MOS-sensor met TruePic VIII-beeldprocessor

De camera combineert de 20,4 megapixel Live MOS-sensor met de snelle TruePic VIII-beeldprocessor die eerder al gebruikt werd in de OM-D E-M1 Mark II. Dit resulteert in minimale vervorming aan de randen van de opname en minimale ruis, zelfs bij hoge ISO-instellingen. De sensor wordt gereinigd met behulp van Olympus’ geprezen SSWF-technologie (Super Sonic Wave Filter), die ervoor zorgt dat de beeldsensorfilter 30.000 keer per seconde trilt bij het inschakelen van de camera om stof te verwijderen.

5-assige beeldstabilisatie

De E-M5 Mark III beschikt over een compacte beeldstabilisatie-eenheid en geïntegreerde 5-assige beeldstabilisatie. De TruePic VIII-beeldprocessor gebruikt camerabewegingsgegevens van de gyrosensor en beeldanalyses om de stabilisatie-eenheid aan te sturen. Dit zorgt ervoor dat je tot wel 5,5 sluitertijdstops kunt compenseren op een brandpuntafstand van 40mm. Wanneer je de body combineert met een gestabiliseerd objectief loopt dit zelfs op tot 6,5 stops.

Chip geïntegreerde fasedetectie-AF-systeem met 121 kruispunten

De camera beschikt over het chip geïntegreerde fasedetectie-AF-systeem van Olympus met 121 kruispunten. Het algoritme is verbeterd ten opzichte van de vorige modellen waardoor de kans op een verkeerde scherpstelling geminimaliseerd wordt. De E-M5 Mark III gebruikt AF/AE tracking met maximaal 10 frames per seconden. Het algoritme voor bewegende onderwerpen gebruikt AF-gegevens van de Live View en opgenomen beelden om onvoorspelbare bewegingen en snelheidsveranderingen van een onderwerp snel te traceren.

Weerbestendige afdichting

Olympus heeft de E-M5 Mark III een karakteristiek ontwerp meegegeven. Zo is de camera voorzien van een grote zoeker voor extra zicht. Voor een goede houvast beschikt de camera over duimsteunen aan de achterkant en een grotere greep. Daarnaast is de camera stof-, spat- en vorstbestendig, mits deze gecombineerd wordt met een weerbestendige M.Zuiko-lens. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je in een regenbuitje terecht komt. Alle onderdelen in de Mark III zijn flink verkleind waardoor de body zeer compact is. Zelfs met lens blijft het geheel handzaam genoeg om overal mee naar toe te nemen.

 


Veelzijdige opnameopties

De camera is uitgerust met veelzijdige opnameopties. Zo maak je opnamen met lange belichtingstijd met Live Composite, ideaal voor foto’s met lichtsporen. Met de Pro Capture-modus schiet je in 14 frames per seconde vanaf het moment dat je de sluiterknop half indrukt. Zo mis je nooit hét moment. High Res Shot zorgt ervoor dat u op een statief foto’s tot wel 50 megapixel kunt maken. Dit wordt gerealiseerd doordat de beeldsensor met stappen van 0,5 pixel verschuift en 8 opnamen achter elkaar neemt en deze vervolgens combineert. Met Focus Bracketing maak je tot wel 999 opnamen, met slechts één druk op de sluiterknop, waarbij de scherpstelling elke opname gewijzigd wordt. Deze kunnen later met Focus Stacking gecombineerd worden tot één foto met een grotere scherptediepte.

Met de Custom-modus sla je je favoriete camera-instellingen op en kun je deze direct activeren door de modusdraaiknop naar C te draaien. Met de SCN-modus (Scene) heb je de keuze uit zes fotografiethema’s en de daarbij behorende optimale instellingen. Daarnaast is de E-M5 Mark III uitgerust met 16 creatieve filteropties, te controleren op het lcd-scherm voordat u de foto maakt.

Naast foto’s kun je natuurlijk ook video’s maken met de E-M5 Mark III, in zowel C4K, 4K, Full HD als HD. Hierbij wordt de geïntegreerde fasedetectie-AF-sensor gebruikt om optimaal scherp te stellen. Ook kun je hier rekenen op de 5-assige stabilisatie.

Foto’s delen via de Olympus Image Share app

Via Bluetooth verbindt je de camera met je smartphone. Met de Olympus Image Share (OI.Share) app zet je snel de genomen beelden over naar je telefoon. De functie Share Order stelt je zelfs in staat om geselecteerde afbeeldingen op de camera automatisch te verzenden naar de smartphone wanneer de camera wordt uitgeschakeld.

App Store

Google Play


Olympus OM-D E-M5 Mark III


Compacte, lichtgewicht systeemcamera

20,4 megapixel Live MOS-sensor

TruePic VIII-beeldprocessor

Super Sonic Wave Filter (SSWF) sensorreiniging

Micro Four Thirds lensmount

5-assige beeldstabilisatie

Chip geïntegreerde fasedetectie-AF-systeem met 121 kruispunten

Kortste sluitertijd van 1/8000 seconde, langste 60 seconden

Stof-, spat- en vorstbestendig

5-assige beeldstabilisatie

Maximaal 30 frames per seconde in Silent en Pro Capture-modus

Video schieten in C4K, 4K, Full HD en HD


Bekijk de kitsamenstellingen

Olympus OM-D E-M5 Mark III zilver + 14-150mm

Olympus OM-D E-M5 Mark III + 14-150

Meer info

Olympus OM-D E-M5 Mark III zilver + 12-200mm

Olympus OM-D E-M5 Mark III + 12-200

Meer info

Olympus OM-D E-M5 Mark III zilver + 12-40mm

Olympus OM-D E-M5 Mark III + 12-40mm

Meer info

Olympus OM-D E-M5 Mark III zwart + 14-150mm

Olympus OM-D E-M5 Mark III + 14-150

Meer info

Olympus OM-D E-M5 Mark III zwart + 12-200mm

Olympus OM-D E-M5 Mark III + 12-200

Meer info

Olympus OM-D E-M5 Mark III zwart + 12-40mm

Olympus OM-D E-M5 Mark III + 12-40mm

Meer info