Onderwater

Overzichtspagina

De onderwaterdrones van PowerVision

Over de onderwaterdrones van PowerVision |  PowerRay Wizard |  PowerDolphin

Wist je dat je niet alleen topdown foto's kan maken met drones maar ook de meest indrukwekkende onderwaterbeelden kan schieten? Dat kan met de onderwaterdrones van PowerVision, tot wel 30 meter diep. Je zoeft door de zee alsof het niets is.

Met deze onderwaterdrones kun je als een klein Nemo-visje vlot en (haast) ongezien door het water bewegen en moeilijk te bereiken plekken opzoeken. Je brengt elk hoekje en gaatje in beeld en kunt onderwaterdieren observeren. We vroegen Kristina Kucher, Online Sales en Marketing Manager van het Finse bedrijf, alles over deze vernieuwende drones.Onderwaterdrones zijn nieuw op de markt. Jullie zijn er snel bij bij Powervision!

Kristina Kucher: "PowerVision staat bekend om het introduceren van nieuwe producten. Onze PowerRay Wizard-drone (12 Megapixel) was één van de eerste drones die we uitbrachten. Wanneer je iets totaal nieuws doet, neem je natuurlijk een risico, ook al ben je nog zo goed voorbereid en heb je goed vooronderzoek gedaan. We hadden een goed voorgevoel. De vis-, duik- en fotografiewereld zou hier iets aan hebben.

Die gedachte bleek te kloppen. De PowerRay Wizard bleek een absolute besteller met een VR-bril en een top-notch 4K UHD camera, met Burst Mode en 5fps. Je kunt met deze drone tot 70 meter in livestream heldere beelden schieten, zelfs in de meest donkere delen onderwater."


Kun je het type consument beschrijven dat onderwaterdrones gebruikt?

"Verrassend genoeg worden de drones net zo goed door filmers en fotografen gebruikt als door vissers. We hadden verwacht dat in eerste instantie voor sportvissers ons zouden weten te bereiken. De PowerDolphin is bijvoorbeeld echt perfect voor sportvissers. Deze draadloze drone filmt in 4K in UDH, maakt 12 Megapixel-beelden en heeft een beeldhoek van 215°. Daarnaast bevat deze camera een Bait Drop Line, een mechanisme waaraan je aas kunt bevestigen. We zijn er trots op dat deze onderwaterdrone genomineerd werd voor de Gold in Edison Awards als het beste innovatieve product.

Zowel de PowerRay Wizard als de PowerDolphin hebben een geïntegreerde PowerSeeker, waarmee je de temperatuur, diepte, goede visspots en aanwezige vis kunt detecteren en meten. Dankzij de Vision+ 2 App zijn de data op een eenvoudige manier op te vragen. De onderwaterdrones zijn bij veel mensen geliefd. Bij beeldspecialisten en vissers maar ook bij topografen, archeologen, bootbezitters, duikscholen en authoriteiten op het gebied van reddingen, recherche en onderzoek en ga zo maar door."

"Onderwaterdrones zijn geliefd bij beeldspecialisten, vissers, topografen, archeologen, onderzoekers en ga zo maar door."

 


Hoe kun je je voorbereiden voordat je met onderwaterdrones het water in gaat? 

"Je hoeft geen speciale skills te hebben om deze onderwaterdrones te bedienen. De Vision+ App is overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken. In de handleiding staat alles netjes uitgelegd, zodat je zonder zenuwen je eerste duik kan maken met je onderwaterdrone. Als je toch nog wat meer wil weten, kun je de How To-video's bekijken die we hebben gemaakt. Ze zijn te vinden op YouTube en op onze websites. Wanneer je nog vragen hebt, kun je ons Europese Support Center en Facebookteam aanspreken. Geen vraag is te gek, klik gewoon op het chatvenster en je wordt geholpen."

"Er gaat letterlijk een (onderwater)wereld open, waar ook organisaties als Discovery Channel en National Geographic interesse in hebben"


Welke onderwaterbeeldmakers zetten de onderwaterdrones volgens jou op een gave manier in?

"We vragen onze consumenten om hun beelden met ons te delen. Ik overdrijf niet als we elk ingezonden beeld waarderen. Er worden de meest creatieve beelden gemaakt met deze onderwaterdrones. Er gaat letterlijk een (onderwater)wereld open, waar ook organisaties als Discovery Channel en National Geographic interesse in hebben. Houd je dus niet in als je zelf iets moois geschoten hebt.

Het is interessant om te zien wat mensen uiteindelijk nodig hebben en hoe ze de onderwaterdrones precies gebruiken. De beelden van PowerRay in een Japans aquarium zijn wel héél cool. Ook de shoots van Gabriele Coradeschi zijn indrukwekkend (gemaakt met de PowerDolphin).

Met Discovery Channel werkten we aan het SharkWeek-project. Volgend jaar kun je de beelden zien die we samen met National Geographic maakten, over de verborgen schatten in de Nijl in Egypte. Professionele topograaf Jonathan Lopez werkt aan sea bottom mapping, met behulp van onze drones. Stuart Peers van de UK zet onze onderwaterdrones in bij het onderzoeken van overblijfselen van de Manchester-tunnel. In de herfst komt PowerVision op de Finse tv. De Finse tv-ster Ville Haapasalo gebruikt de drones namelijk in zijn tv vis-show."


Wat voor ontwikkelingen verwacht je op het gebied van onderwaterdrones?

"We merken dat onderwaterrobots een steeds breder publiek weten te bereiken. Mensen raken er vertrouwd mee. We zien ook dat andere merken dit terrein ook verkennen, waar we alleen maar blij mee zijn. De markt zal groeien en we verwachten dat ons product het goed blijft doen. Onze onderwaterdrones bereiken zowel de massa als de professionals.

We verwachten dat de onderwaterdrones zelf uiteindelijk steeds kleiner worden, dat de motor sterker wordt en dat de kabels en transmissie-afstand steeds groter worden. Uiteindelijk verschijnt er waarschijnlijk standaard een kabelvrije variant. We blijven de ontwikkelingen nauwgezet volgen en verbeteren onze producten elk jaar weer. Er zullen dus nieuwe onderwaterdrones blijven komen vanuit PowerVision."

"Onderwaterdrones worden steeds bekender bij het brede publiek en elk jaar weer wat beter"


Hebben jullie de PowerVision-drones zelf ook geprobeerd?

"Ja, elke collega gaat mee het water in! Tijdens je eerste week weet je dus wat je te doen staat. We nemen je dan mee naar de zee bij ons kantoor in Espoo, Finland. We love it! We kijken mee hoe een nieuwe gebruiker de verpakking opent en hoe hij of zij met de apparatuur aan de slag gaat.

"Onderwaterdrones zijn verslavend!"

Elke keer weer zien we dat dat de onderwaterdrones eenvoudig in het gebruik zijn. Onderwaterdrones zijn verslavend. Veel collega's krijgen geen genoeg van het opnieuw testen van het materiaal en het bedenken van creatieve shoots."

Nieuwsgierig? Bekijk meer informatie op www.powervision.me

De producten van PowerVision

PowerVision PowerDolphin

PowerVision PowerDolphin Standard

De PowerVision PowerDolphin Standard is een complete kit bestaande uit een waterdrone met bijbehorende accessoires. De drone filmt in 4K UHD, heeft een PowerSeeker, maakt 12 Megapixel-foto's, heeft een beeldhoek van 215 graden en dat alles gebeurt draadloos. Meer info vind je op de website van PowerVision.

Bekijk de PowerDolphin

PowerVision PowerRay

PowerVision PowerRay Wizard

De PowerVison PowerRay is een complete kit bestaande uit een onderwaterdrone met bijbehorende accessoires. De drone filmt in hoge resolutie, in 4K, maakt 12 Megapixel-foto's en biedt de optie om in First Person View mee te duiken. Met zes ledlampen voor verlichting en een PowerSeeker voor data onder water. Meer info vind je op de website van PowerVision.

Bekijk de PowerRay Wizard

Overzichtspagina