De onderwaterdrones van PowerVision

Over de onderwaterdrones van PowerVision |  PowerRay Wizard |  PowerDolphin

Wist je dat je niet alleen topdown foto's kan maken met drones maar ook de meest indrukwekkende onderwaterbeelden kan schieten? Dat kan met de onderwaterdrones van PowerVision, tot wel 30 meter diep. Je zoeft door de zee alsof het niets is.

Met deze onderwaterdrones kun je als een vis vlot en (haast) ongezien door het water bewegen en moeilijk te bereiken plekken opzoeken. Je brengt elk hoekje en gaatje in beeld en kunt onderwaterdieren observeren. We vroegen twee medewerkers van het Finse bedrijf alles over deze vernieuwende drones: Kristina Kucher, Online Sales en Marketing Manager, en Nils Thoss, van de afdeling Business Development.Onderwaterdrones zijn nieuw op de markt. Jullie zijn er snel bij bij Powervision!

Kristina Kucher: "PowerVision staat bekend om het introduceren van nieuwe producten. Onze PowerRay Wizard-drone (12 Megapixel) was één van de eerste drones die we uitbrachten. Wanneer je iets totaal nieuws doet, neem je natuurlijk een risico, ook al ben je nog zo goed voorbereid en heb je goed vooronderzoek gedaan.

We hadden een goed voorgevoel. De vis-, duik- en fotografiewereld zou hier iets aan hebben. Die gedachte bleek te kloppen. De PowerRay Wizard bleek een absolute besteller met een VR-bril en een top-notch 4K UHD camera, met Burst Mode en 5fps. Je kunt met deze drone tot 70 meter in livestream heldere beelden schieten, zelfs in de meest donkere delen onderwater."

Nils Thoss: "Ja, we zijn er trots op dat we er snel bij waren. Het is dan ook een geweldig product met een strak Apple-achtig design. Lekker compact. Deze drones stop je zo in je reiskoffer, ze passen zelfs in je handbagage tijdens het vliegen. Ideaal voor wie van reizen houdt. De PowerVision-drones zijn daarnaast gemakkelijk te bedienen. Ze kunnen haast niet crashen. Je kunt de Driving Mode aanpassen op de niveaus beginner, experienced, pro."


Kun je het type consument beschrijven dat onderwaterdrones gebruikt?

Kristina: "Verrassend genoeg worden de drones net zo goed door filmers en fotografen gebruikt als door vissers. De verhouding is fifty-fifty. We hadden verwacht dat in eerste instantie vooral sportvissers ons zouden weten te bereiken.

De PowerDolphin is bijvoorbeeld echt perfect voor sportvissers. Deze draadloze drone filmt in 4K in UDH, maakt 12 Megapixel-beelden en heeft een beeldhoek van 215°. Daarnaast bevat deze camera een Bait Drop Line, een mechanisme waaraan je aas kunt bevestigen. We zijn er trots op dat deze onderwaterdrone Goud won bij de Edison Awards als het beste innovatieve product.

Zowel de PowerRay Wizard als de PowerDolphin hebben een geïntegreerde PowerSeeker, waarmee je de temperatuur, diepte, goede visspots en aanwezige vis kunt detecteren en meten. Dankzij de Vision+ 2 App zijn de data op een eenvoudige manier op te vragen.

De onderwaterdrones zijn bij veel mensen geliefd. Bij beeldspecialisten en vissers maar ook bij topografen, archeologen, bootbezitters, duikscholen en authoriteiten op het gebied van reddingen, recherche en onderzoek en ga zo maar door."

"Onderwaterdrones zijn geliefd bij beeldspecialisten, vissers, topografen, archeologen, onderzoekers en ga zo maar door."

 


Hoe kun je je voorbereiden voordat je met onderwaterdrones het water in gaat? 

Nils: "Je hoeft geen speciale skills te hebben om deze onderwaterdrones te bedienen. De Vision+ App is overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken. In de handleiding staat alles netjes uitgelegd, zodat je zonder zenuwen je eerste duik kan maken met je onderwaterdrone.

Op YouTube en op onze websites posten we geregeld nieuwe tutorials. Wanneer je nog vragen hebt, kun je ons Europese Support Center en Facebookteam aanspreken. Geen vraag is te gek, klik gewoon op het chatvenster en je wordt geholpen."

"Er gaat letterlijk een (onderwater)wereld open, waar ook organisaties als Discovery Channel en National Geographic interesse in hebben"


Welke onderwaterbeeldmakers zetten de onderwaterdrones volgens jou op een gave manier in?

Nils: "We vragen onze consumenten om hun beelden met ons te delen. Er worden waanzinnig creatieve beelden gemaakt met deze onderwaterdrones. Er gaat letterlijk een (onderwater)wereld open, waar ook organisaties als Discovery Channel en National Geographic interesse in hebben. Houd je dus niet in als je zelf iets moois geschoten hebt. Ook de shoots van Gabriele Coradeschi zijn indrukwekkend (gemaakt met de PowerDolphin).

Met Discovery Channel werkten we aan het SharkWeek-project. Je ziet hoe een haai op een drone bijt. De kabel brak, er zaten krassen op de drone, maar hij deed het erna gewoon nog! Zo cool.

Volgend jaar kun je de beelden zien die we samen met National Geographic maakten, over de verborgen schatten in de Nijl in Egypte. Professionele topograaf Jonathan Lopez werkt aan sea bottom mapping, met behulp van onze drones. Stuart Peers van de UK zet onze onderwaterdrones in bij het onderzoeken van overblijfselen van de Manchester-tunnel. In de herfst komt PowerVision op de Finse tv. De Finse tv-ster Ville Haapasalo gebruikt de drones namelijk in zijn televisie-show over vissen."


Wat voor ontwikkelingen verwacht je op het gebied van onderwaterdrones?

Kristina: "We merken dat onderwaterrobots een steeds breder publiek weten te bereiken. Mensen raken er vertrouwd mee. We zien ook dat andere merken dit terrein ook verkennen, waar we alleen maar blij mee zijn. De markt zal groeien en we verwachten dat ons product het goed blijft doen. Onze onderwaterdrones bereiken zowel de massa als de professionals.

We verwachten dat de onderwaterdrones zelf uiteindelijk steeds kleiner worden, dat de motor sterker wordt en dat de kabels en transmissie-afstand steeds groter worden. Uiteindelijk verschijnt er waarschijnlijk standaard een kabelvrije variant. We blijven de ontwikkelingen nauwgezet volgen en verbeteren onze producten elk jaar weer. Er zullen dus nieuwe onderwaterdrones blijven komen vanuit PowerVision."

Nils: "Er komt wel wat concurrentie op het gebied van onderwaterdrones, al is er nog geen enkel bedrijf zo serieus en op zo'n geavanceerde wijze met onderwaterdrones bezig als wij. Ik verwacht dat de onderwaterdrones voor consumenten die wij uitbrengen nog eenvoudiger worden, met gebruikersvriendelijkheid in het achterhoofd. Daarnaast zullen de professionele onderwaterdrones gespecialiseerder worden: wie weet brengen we per doelgroep wel een andere variant uit. We gaan het zien!"

"Onderwaterdrones worden steeds bekender bij het brede publiek en elk jaar weer wat beter"


Hebben jullie de PowerVision-drones zelf ook getest?

Kristina: "Ja, elke collega gaat ermee het water in! Tijdens je eerste week bij PowerVision weet je wat je te doen staat. We nemen je dan mee naar de zee bij ons kantoor in Espoo, Finland. We love it! Onderwaterdrones zijn verslavend. We kijken mee hoe een nieuwe gebruiker de verpakking opent en hoe hij of zij met de apparatuur aan de slag gaat.

Nils: "Ik heb veel demonstraties gegeven aan klanten. Het is te gek om te zien hoe snel mensen overtuigd zijn van de kwaliteit van de producten wanneer ze de onderwaterdrones in het water zien. 

Ik haal veel plezier uit het geven van demo's, ik sta daardoor in direct contact met het product en de klant. Het komt mijn productkennis ten goede."

"Onderwaterdrones zijn verslavend!"

Nieuwsgierig? Op de website van Powervision vind je meer informatie. Voor onderwaterdrones bestaat nog geen officiële wetgeving zoals bij drones, maar het is aan te raden om je in te lezen en je te verdiepen in de (on)mogelijkheden van onderwaterdrones voordat je ze gebruikt. 


De producten van PowerVision

powervision powerdolphin explorer

PowerVision PowerDolphin Explorer

De PowerVision PowerDolphin Explorer is een complete kit bestaande uit een waterdrone met bijbehorende accessoires. Nu kun je naast al jouw vliegavonturen ook wateravonturen vastleggen. De drone filmt in 4K UHD, maakt 12 Megapixels foto's, heeft een beeldhoek van 215° en dat alles gebeurt draadloos!

Bekijk de PowerDolphin

PowerVision PowerRay

PowerVision PowerRay Wizard

De PowerVison PowerRay is een complete kit bestaande uit een onderwaterdrone met bijbehorende accessoires. De drone filmt in hoge resolutie, in 4K, maakt 12 Megapixel-foto's en biedt de optie om in First Person View mee te duiken. Met zes ledlampen voor verlichting en een PowerSeeker voor data onder water. Meer info vind je op de website van PowerVision.

Bekijk de PowerRay Wizard

Overzichtspagina