Ontmoet Kelsey, verkoper in onze winkel in Antwerpen en specialist in trouwfotografie

Kelsey van Holt werkt inmiddels al ruim twee jaar bij Kamera Express als verkoper en als verhuurder. Tijdens haar studie fotografie ontdekte ze haar passie voor het fotograferen van koppels en bruiloften. Inmiddels is ze al een aantal jaren trouw-, zwangerschaps-, en koppelfotograaf. Met haar beelden wil ze ervoor zorgen dat mensen die niet aanwezig konden zijn bij de bruiloft of shoot alle speciale momenten tóch mee kunnen maken. Het allerbelangrijkste vindt ze dat via haar werk ze herinneringen in leven kan houden.

Benieuwd hoe je kan beginnen met (trouw)fotografie en Kelsey haar ervaringen? Kelsey vertelt je er graag meer over en geeft je de nodige tips.

“Ik mag de mooiste dagen uit iemands leven fotograferen.”

Specialisatie | Gear en instellingen | Bucketlist | Tips | Foto's

trouwfotografie


trouw

Specialisatie: Trouwfotografie

Voordat ik bij Kamera Express begon, heb ik een tijdje criminologie gestudeerd. Dit bleek niets voor mij te zijn. Ik besloot de sprong in het diepe te nemen en begon met een studie fotografie. Hier ontdekte ik al heel snel dat ik koppels wilde fotograferen en zo ben ik enthousiaster geworden over het vastleggen van bruiloften. Het leukste aan trouwfotografie vind ik dat ik de mooiste dagen uit iemands leven mag fotograferen. Tijdens de shoots zie ik mezelf als een professioneel derde wiel, dus ik zorg er ook altijd voor dat het koppel niet het gevoel heeft dat ik erbij ben of alsof ik één van hun vrienden ben.

De dagen als trouwfotograaf kunnen best lang zijn, dus heb ik standaard pijnstilling mee en neem ik pauzes op momenten dat het kan. Daarna kan ik gewoon weer door, maar het is vaak gewoon even doorzetten.

Mijn favoriete foto heb ik een tijdje geleden genomen. Het is voor mij altijd een droom geweest om in een wereldstad als New York te fotograferen. Toen ik er was, kreeg ik de kans om een koppel te fotograferen in de typische straten van Brooklyn met de ‘brownstone’ huizen. Voor mij is dit het typische New York gevoel wat ik er altijd bij kreeg. Dat heb ik weten vast te leggen.

“Ik geloof dat foto’s bewerken de kracht van fotografie is.”

Gear en instellingen

Mijn allereerste camera was een Canon 4000D. Wanneer ik een bruiloft fotografeer, heb ik twee camera's bij me, namelijk twee keer de Canon R6. Met deze camera's gebruik ik mijn 35mm-, 85mm- en 24-70mm-objectieven. Voor huwelijken huur ik daarnaast de nieuwe 135mm-lens. Daarnaast gebruik ik nog de Godox V860II flitser voor de avondfeesten. Mijn favoriete lens is de 35mm. Hier shoot ik heel vaak mee en dit objectief gebruik ik voor portretten en foto’s met een groothoek. Met deze lens kan ik dichterbij komen zonder dat ik rare vervormingen krijg.

De instellingen die ik gebruik hangen af van het weer en de locatie, maar meestal staat mijn ISO-waarde zo laag mogelijk. De sluitertijd zet ik vaak rond de 1/250 of iets hoger en het diafragma hangt af van de soort stijl die ik wil maken, maar deze staat vaak aan de lage kant. De witbalans staat bij mij op automatisch en ik heb een eyedetection. Dat kan handig zijn om gezichten gelijk te herkennen. Uiteraard fotografeer ik in RAW, waarna ik de foto’s nog bewerk. Ik geloof dat dit een deel van de kracht van fotografie is, zodat je er een unieke touch aan kan geven.


trouw


voobeeld 4


voobeeld 5

Apparatuur

canon r6

Canon EOS R6

canon

Canon RF 35mm F/1.8 IS Macro STM

Canon

Canon RF 85mm F/2.0 Macro IS STM

flitser

Godox Speedlite V860III Canon Kit


trouw

Bucketlist

Ik zou nog heel graag een elopement in het buitenland willen vastleggen. Dat is een ‘schaking’ waarbij het vroeger ging om het zonder toestemming wegvoeren van een vrouw met de bedoeling om met haar samen te wonen of te trouwen. Een heel intiem moment, want er zijn (bijna) geen familieleden of vrienden bij. Het was ook een droom van mij om te shooten in New York. Dat is inmiddels gelukt! Hier heb ik mijn favoriete foto geschoten.

Tips om te starten

Als je nog geen ervaring hebt, maar wilt beginnen met fotografie moet je gewoon beginnen. Fotografeer alles wat je ziet en doe dit manueel. Speel met de knopjes, zodat je ziet wat er gebeurt. Door veel te fotograferen, leer je veel en kom je erachter wat je leuk en minder leuk vindt. Ik ben heel kritisch over mijn werk en ik zorg dat ik van fouten leer, waardoor ik mezelf in de toekomst verbeter. Als je wilt beginnen met trouwfotografie kan je aan een fotograaf vragen of je een dagje mag meelopen en kan second shooten. Doe mee aan trouwworkshops, hier kan je veel content shooten, zodat je je portfolio op kan bouwen.

“Fotografeer alles wat je ziet.”

Waar kun je mij vinden?

Website: bloomingtales.be

Instagram: @bloomingtales.be

Kelsey's foto’s

Benieuwd naar meer werk van Kelsey? Bekijk hieronder een greep uit haar portfolio.

< Terug naar het thema