Week van de smartphonefotografie - Nieuws

org-ke_nl:/content/Paginas/smartphonefotografie_header.jpg

Week van de smartphonefotografie bij Kamera Express

Van woensdag 7 juni t/m dinsdag 13 juni is het Week van de smartphonefotografie bij Kamera Express! Wij helpen u om het maximale uit uw smartphonefoto's te halen! Met korting op verschillende smartphone-accessoires en allerlei handige tips & tricks amakt u gemakkelijk de mooiste foto's, gewoon met uw smartphone!

Waarom fotograferen met een smartphone?

De beste camera is de camera die u altijd bij zich heeft! Niet iedereen neemt altijd zijn camera mee wanneer hij even de deur uit gaat. Mocht u nu net op dat moment toch iets tegenkomen wat u vast wilt leggen, is de kans groot dat u uw smartphone wél bij de hand heeft! Hoewel de camera van een smartphone niet tegen een willekeurige fotocamera op kan, is het toch mogelijk om vrij gemakkelijk goed bruikbare foto’s te maken met een smartphone!

Tips voor smartphonefotografie

Om de beste resultaten met uw smartphone camera te behalen hebben we een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet:

 1. Zorg voor een schone lens! 

org-ke_nl:/content/Paginas/smartphonefingerprint_banner.jpg

 Door de vele gebruiksmogelijkheden van een smartphone hebben we hem vaak op verschillende manieren vast. Zo is het mogelijk dat er tijdens het bellen of bekijken van een video vingerafdrukken op de lens komen. Ook is de kans groot dat er stofdeeltjes op de lens zitten van uw broekzak of tas. Zorg daarom altijd dat de lens schoon is voor u een foto of video maakt met uw smartphone!

 2. Vermijd de digitale zoom 

org-ke_nl:/content/Paginas/smartphonedigitlezoom_banner.jpg

Slechts enkele smartphones op de markt hebben optische zoom. Bij gebruik van de digitale zoom worden de pixels vergroot, wat ertoe leidt dat het beeld onscherp wordt.

3. Reflecties 

org-ke_nl:/content/Paginas/smartphonereflectie_banner.jpg

Doordat het lensje op uw smartphone erg klein is, kunt u deze gemakkelijk dichtbij reflectieve oppervlakken houden. Houd uw smartphone bijvoorbeeld tegen een raam aan of bijna in een plas op straat. Zo kunt u allerlei creatieve nieuwe perspectieven creëren die u normaal niet zo snel tegenkomt.

4. Foto’s in het donker 

org-ke_nl:/content/Paginas/smartphonestatief_banner.jpg

Door de kleine sensor is er snel ruis aanwezig bij foto’s waar de ISO omhoog gaat. Gebruik daarom bij donkere omgevingen een smartphone statiefje. Om beweging te voorkomen is het bij veel telefoons mogelijk om de volumeknop van de bijgeleverde oordopjes te gebruiken als afstandsbediening.

5. Fotoservice App 

org-ke_nl:/content/Paginas/fotoserviceapp_banner.jpg

Heeft u foto’s gemaakt die een plaatsje buiten de galerij van uw smartphone verdienen? Laat deze foto’s dan eenvoudig en voordelig afdrukken bij Kamera Express. Met onze fotoservice app bestelt u mobiel de gewenste foto’s op de formaten die u wilt! De app is beschikbaar voor Android en iOS!

 

Workshop Smartphonefotografie

Op zaterdag 24 juni vindt er bij onze Superstore in Rotterdam een workshop smartphonefotografie plaats.

Ontdek alle geheimen van het fotograferen met een smartphone tijdens de workshop smartphonefotografie! Janou Zoet van blog foonfoto.nl neemt u mee in de wereld van smartphonefotografie. Leer de technieken van de smartphonecamera beter kennen, krijg inspiratie voor het maken van creatieve foto's in plaats van kiekjes én ontdek de vele mogelijkheden van apps en het bewerken van foto's op uw telefoon. Kortom een gezellige workshop boordevol handige tips waardoor u direct betere foto's maakt met uw smartphone!

Klik hier om u in te schrijven voor deze workshop en voor meer informatie!

org-ke_nl:/content/Paginas/Smartphone workshop.jpeg