4K Video en 4K Photo - Leg het perfecte moment vast

Bijzondere momenten die u wilt onthouden, kunnen elk moment optreden en moeten met de best mogelijke resolutie worden vastgelegd. De 4K-technologie van Panasonic is nu voor iedereen beschikbaar.

U kunt video's opnemen in 4K (tot QFHD: 3840x2160 pixels, 25 fps, 100 Mbit/s). Ook kunt u met de functie 4K Photo heel gemakkelijk het perfecte beeld uit een 4K-video halen (30 frames/foto's per seconde) op de fotocamera en dit opslaan als een 8 megapixel foto. De functie 4K Photo kent drie verschillende modi waarmee u het perfecte moment kunt vastleggen met een hoge burst-snelheid van 30 frames of foto’s per seconde.

 

4K Burst

Dit is een functie die u op dezelfde manier kunt gebruiken als de burst opnamemodus voor foto's. De fotocamera blijft doorgaan met vastleggen van 8 megapixel-equivalente beelden met een ultrahoge burst-snelheid zolang u de sluiterknop ingedrukt houdt.

4K Burst S/S (Start/Stop)

Dit is de standaard 4K Photo-functie waarmee u een 4K video kunt vastleggen waar u later elk beeld uit kunt nemen als een 8 megapixel-equivalent beeld. U kunt ontspannen wachten tot het juiste moment daar is.

4K Pre-Burst

Het bijzondere van de ‘4K Pre-Burst’ modus is dat de camera een seconde voordat u de sluiterknop indrukt een 4K-videoreeks begint op te nemen. Hierdoor kunt u een onvoorspelbaar moment vastleggen dat veel sneller komt dan dat u kunt reageren. Dankzij deze modus krijgt u 60 extra foto’s om uit te kiezen.

Burst-beelden in 4K-resolutie (3840x2160 pixels) worden opgenomen met 30 frames per seconde, terwijl maximaal 49 delen van het scherm worden gedetecteerd om scherp te stellen op verschillende scherpstelpunten, van dichtbij tot veraf. Dit wordt mogelijk gemaakt door de extra snelle, zeer nauwkeurige DFD-technologie (Depth From Defocus) met automatische scherpstelling.  Dankzij deze technologie kunt u ook gebruikmaken van de Post Focus-functie. Hiermee kunt u eenvoudig scherpstellen op het doelonderwerp nadat u de foto heeft gemaakt. U geniet zo van volledig nieuwe fotografische beleving en creatieve vrijheid door een opname te maken en deze later op te slaan zoals u zelf wilt.

 

 

4K Live Cropping

De 4K Live Cropping functie maakt het mogelijk om mooie, stabiele panning en zoom opnames te maken terwijl de camera op een vaste positie blijft. Door de opname in 4K direct te converteren naar Full HD maakt u op deze manier stabiele beelden, ideaal bij nachtopnames. Daarnaast is het mogelijk om geleidelijk en stabiel in te laten zoomen op een onderwerp zonder dat de zoomknop bediend wordt. Dit gebeurt doordat het kader naar het onderwerp verplaatst, zelfs als deze zich niet in het midden van het beeld begeeft.