Lezing Philip Bloom

Zaterdag 9 december zal Philip Bloom, internationaal autoriteit op het gebied van video, een exclusieve lezing geven voor Kamera Express. Bent u liefhebber van video en wilt u meer weten over het werk en de werkwijze van deze video guru? Dan is dit een unieke kans! De lezing vindt plaats op zaterdag 9 december van 10:00 tot 12:30 uur in het Isala theater in Capelle a/d IJssel. Deze lezing is gratis toegankelijk. Schrijf u daarom snel in, want vol = vol!

Schrijf u nu in!

Wie is Philip Bloom?

Philip Bloom is een wereldberoemde filmmaker die zich de afgelopen 10 jaar heeft gespecialiseerd in het maken van ongelofelijke filmische beelden, met welke camera dan ook. Zijn meest iconische werk is gemaakt met DSLR camera's, waar hij al jaren groot voorstander van is. Inmiddels heeft hij de overstap gemaakt naar compacte systeemcamera's, zoals de Sony A7 serie. Zijn website en bijbehorend blog is al jarenlang een inspiratiebron voor zowel beginnende als gevorderde fotografen die graag nieuwe technologie omarmen. Het bezoekersaantal van zijn website loopt regelmatig op tot meer dan 1.000.000 mensen per maand.

Werk
Philip heeft gewerkt voor alle grote Britse tv-zenders zoals BBC, ITV, C4 en Sky. Op zijn CV staan bovendien talloze onafhankelijke productiebedrijven waaronder CNN, CBS, Discovery, FOX en NBC. Daarnaast maakt hij ook tijd vrij voor onafhankelijke projecten. Eén van zijn meest succesvolle onafhankelijke projecten was "How To Start A Revolution". Deze documentaire heeft diverse prijzen gewonnen, zoals de award voor Beste Documentaire op het Raindance filmfestival in 2011 en een BAFTA in 2012. Op dit moment is hij net klaar met het filmen van twee seizoenen van de veelgeprezen CNN documentaire 'The Wonder List', waarvoor hij samen met presentator Bill Weir de hele wereld over reisde. 

Meer informatie over Philip is te vinden op zijn website.

Wat komt er aan bod tijdens de lezing?

Met 27 jaar ervaring heeft Philip Bloom natuurlijk enorm veel te vertellen. In deze lezing komt u niet alleen meer te weten over zijn werk en werkwijze, maar neemt hij u volledig mee in de wereld van video. Hij vertelt meer over zijn ervaringen met verschillende camera's en in het bijzonder het werken met compacte systeemcamera's. O.a. de Sony A7 serie en de Sony FS-serie videocamera's komen aan bod. Ook storytelling, ofwel het verhaal dat je wilt vertellen, komt aan bod. Natuurlijk worden zijn woorden ondersteund met beelden van zijn werk en geeft hij u allerlei handige tips. U gaat gegarandeerd naar huis met een heleboel inspiratie. 

Locatie

De lezing wordt gehouden in de grote zaal van het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Voorafgaand aan de lezing wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. 

Isala Theater
Stadsplein 5
2903 HH Capelle aan den IJssel

Schrijf u nu in!