Olympus perspective playground: speeltuin voor Micro Four Thirds fotografen

De vrolijkste stand van de Photokina is ongetwijfeld die van Olympus. Het merk heeft weliswaar geen stand met producten, maar komen met de perspective playground naar de Photokina. Dit is een reizende kunst expositie met allerlei interactieve mogelijkheden. De hele eerste hal, die meer dan 2000m2 groot is, is voor deze expositie gereserveerd. De perspective playground is gratis toegankelijk voor iedere bezoeker van de Photokina. Ook is het mogelijk om een Olympus OM-D of PEN camera te lenen. De geheugenkaart met de gemaakte foto’s mag je vervolgens mee naar huis nemen als souvenir.

Olympus camera’s testen op een interactieve manier

Kunstenaars Morag Myerscough en Luke Morgan staan wereldwijd bekend om hun uitgesproken kunstwerken. Hun veelkleurige, voortdurend veranderende, interactieve installatie "Super Labyrinth" gemaakt voor de Olympus Perspective Playground biedt een enorm kleurrijke ervaring. Hiermee kunnen bezoekers Olympus camera's uit verschillende invalshoeken uitproberen, de wereld door de camera bekijken en er “gewoon lekker mee spelen”, aldus een van de medewerkers op de stand. Dat spelen wordt volop gedaan. Overal zien we mensen fotograferen. Deze foto’s worden veelvuldig gedeeld via social media.

Wat is er nog meer te zien en te doen?

Naast alle interactieve manieren om de Olympus camera’s te testen, is ook OlympusXplorer Max Münch aanwezig. OlympusXplorers is een groep jonge, getalenteerde fotografen die de wereld over reizen op zoek naar de schoonheid van de natuur en de mensheid. Tijdens zijn presentatie vertelt de Berlijnse fotograaf meer over zijn passie voor reisfotografie en hoe hij de diversiteit van onze planeet vastlegt. Natuurlijk spelen de Olympus camera’s daar een belangrijke rol in. Verder kun je op de stand gebruik maken van de populaire Check & Clean service en zijn er verschillende evenementen en workshops, ook in de avonduren.

Een impressie van de Olympus perspective playground

 

Terug naar het liveblog