Brendan de Clercq vertelt meer over de Profoto B10

Tijdens de Photokina is ook Brendan de Clercq, ambassadeur en gecertificeerd trainer van Profoto, van de partij. We treffen hem op de Profoto stand, waar hij geniet van een moment rust voordat hij een nieuwe demonstratie moet geven. Of hij even tijd had voor een mini interview? “Ja natuurlijk, laat maar komen.”

Brendan deelt zijn ervaringen met de B10

Natuurlijk zijn we razend benieuwd naar wat Brendan van de nieuwe Profoto B10 vindt. Hij heeft er het volgende over te zeggen:

“Om eerlijk te zijn bevalt de Profoto B10 heel erg goed.”

Als belangrijkste pluspunt noemt hij het formaat (hij is de helft kleiner dan de B1). “Je kunt ‘m dus heel makkelijk overal mee naartoe nemen.” Verder is hij te spreken over de kracht van de flitser (“Op vol vermogen kun je met de B10 wel 400 keer flitsen.”) en vindt hij het continulicht erg mooi. Daarnaast is de mogelijkheid om de kleurtemperatuur in te stellen (tussen 3000 en 6500K) volgens de Clercq een groot voordeel. Ook goed om te weten: bij de B10 wordt een statiefadapter meegeleverd, maar je kunt hem ook direct op een camera tripod plaatsen.

De voordelen hebben we besproken, maar waarvoor heeft Brendan de B10 zelf eigenlijk voor gebruikt? “Ik heb de B10 uitgebreid mogen testen en hem in de studio gebruikt voor fashionshoots. Daarnaast heb ik er Instagramfoto’s mee gemaakt en producten gefotografeerd.”

Bedien de Profoto B10 via de app

Het mooie is dat je de B10 ook via de app kunt bedienen, zo vertelt Brendan. “Je kunt er allerlei instellingen mee aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld het instellicht aan- en uitdoen, de kleurtemperatuur regelen en tevens kun je er hele mooie foto’s mee maken.” Belangrijk om te vermelden is dat de app op dit moment alleen beschikbaar is voor Apple.

Brendan op de Photokina

Tijdens de Photokina geeft Brendan diverse demonstraties, waar hij o.a. meer vertelt over het werken met de B10. Daarnaast laat hij zien wat verschillende lichtvormers met een foto doen. Dit doet hij door foto’s te maken van een model. De verschillende resultaten worden vervolgens getoond op het scherm.

We sluiten het interview af met de vraag hoe hij de Photokina tot nu toe ervaart. Zijn antwoord is resoluut: “Een gekkenhuis, het blijft maar groeien. Wat opvalt is dat mensen steeds meer de diepte in willen en meer op zoek zijn naar creativiteit. Iets waar ik natuurlijk heel enthousiast van word.”