FujiFilm_GF

Aankondigingen Fujifilm op de Photokina!

Fujifilm heeft op de dag voordat de Photokina officieel van start gaat gelijk een aantal mooie aankondigingen gedaan! Hieronder zetten we de belangrijkste producten en features op een rij:

Fujifilm GFX 50R

De middenformaat Fujifilm GFX 50R beschikt over een, zoals ze het zelf noemen, Super Full Frame sensor van 51,4 megapixel van 43.8mmx32.9mm. Qua uiterlijk en knoppenindeling heeft de Fujifilm GFX 50R veel weg van de X-E3 welke ook een zogenaamde 'rangefinder-style' heeft.
De camera is een stuk compacteer dan de zijn voorganger; de GFX50S. Zo is de GFX50R 25mm dunner en weegt hij slechts 775gram, wat 145gram lichter is. Door zijn compacte formaat en lichte gewicht is hij ideaal voor fotograven die er graag op uit trekken maar toch de beschikking willen hebben over een middenformaat sensor. Met de joystick heeft u de beschikking om te kiezen uit 425 contrast-detectiefocuspunten. De camera beschikt over een 2-weg kantelbaar scherm en heeft een Dual SD-card slot aan boord. Dankzij deze feature is het mogelijk om bestanden op 2 verschillende UHS-II kaarten tegelijkertijd weg te schrijven. Foto's kunnen direct worden gedeeld via de ingebouwde WiFi- en bluetoothfunctie, die de camera rechtstreeks verbindt met een smartphone of tablet, terwijl de GPS-functie in de camera geotags toevoegt aan reisfoto's. Ook is het mogelijk om uw smartphone als remote te gebruiken.

Pre-order Fujifilm GFX50R!

Fujifilm GFX 100

De GFX 50R is niet de enige nieuwe camera die Fujifilm onthult op Photokina 2018. De geruchten blijken waar te zijn: het bedrijf ook de GFX 100 geïntroduceerd, een 100 megapixel middenformaat spiegelloze shooter. Fujifilm zegt dat zijn GFX 100 's werelds eerste middenformaat en spiegelloze camera met een 100-megapixel sensor zal zijn, en het zal in-body beeldstabilisatie en 4K video hebben. Er zijn niet veel meer details vrij gegeven, aangezien dit slechts een ontwikkelingsaankondiging is. Maar Fujifilm hoop de GFX 100  in 2019 op de markt te kunnen brengen voor ongeveer €10.000. 

Nieuwe lenzen voor de Fujifilm GFX 50R en GFX 100

Om deze aangekondigde camera's te voorzien van perfect glas heeft Fujifilm ook gelijk enkele nieuwe lenzen aangekondigd. Het gaat om de GF50mm F/3.5, de GF100-200mm F/5.6 R OIS WR en de GF45-100 F/4.0 R OIS WR welke allemaal scherp genoeg zijn voor de 100 megapixel sensor van de GFX 100.

Nieuwe lenzen in de XF-serie

Naast deze lenzen voor GFX-camera's heeft Fujifilm ook enkele nieuwe lenzen aangekondigd in de XF-serie. De eerste lens is een XF16-80mm F/4.0, welke een perfecte aanvulling is op de recentelijk aangekondigde XF8-16mm F/2.8. De tweede lens is een XF33mm F/1.0 R. Dit zou de snelste primelens uit het XF-assortiment moeten worden welke te gebruiken is mat autofocus. Er is nog geen definitieve releasedatum bekend, maar Fujifilm heeft aangegeven dat beide lenzen in de loop van volgend jaar zouden moet verschijnen.  

Capture One voor Fujifilm

Een aankondiging van andere aard is dat Capture One vanaf nu ook volledige ondersteuning biedt voor Fujifilm camera's, een langverwachte functie vanuit profesionele fotografen die een Fujifilm camera bezitten. 
Alle RAW-bestanden van GFX-serie en de top van de X-serie zullen worden ondersteund, het is mogelijk Fujifilm camera's rechtstreeks te verbinden om zo tethered shooting mogelijk te maken en de Fujifilm Film Simulaties worden ook beschikbaar voor Capture One.