Kamera Express sponsort Roparun team 164: Kinderoncologie voor Kanjers

19 t/m 21 mei zal de Roparun 2018 plaatsvinden, een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Dit jaar zullen maar liefst 345 teams deze sportieve uitdaging aangaan en Kamera Express mag zich hoofdsponsor noemen van team 164: Kinderoncologie voor Kanjers. Wij zullen dit team volgen gedurende de voorbereidingen, tijdens de loop en de finish. Op deze pagina leest u hier meer over.

 

Over de Roparun

De RopaRun is een estafetteloop van Parijs van Rotterdam, waarbij de lopers worden begeleid door fietsers en alle sportievelingen bijgestaan worden door chauffeurs die ze van plek naar plek brengen en catering die ze tijdens deze rit weer helemaal weten op te laden voor de volgende paar kilometers. Wat de Roparun zo speciaal maakt, is dat zij geen geld inzamelen voor onderzoek naar kanker, maar juist om het leven met kanker voor iedereen net iets dragelijker te maken.

"Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven."

Denk hierbij aan vakanties voor patiënten en hun families, workshops om leren om te gaan met de uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen of een dag uit met hun broertjes of zusjes. Allemaal om mooie herinneringen op te bouwen om de minder goede (even) te vergeten. Hier is natuurlijk een hoop geld voor nodig, maar team 164 gaat ervoor zorgen dat dit doel een zo groot mogelijke bijdrage binnenkrijgt.

Het team

Team 164, Kinderoncologie voor Kanjers, bestaat uit (voornamelijk) medewerkers in de kinderoncologie. Dit jaar doen zij voor de tweede keer mee aan de RopaRun. Vorig jaar is dit team opgezet door een vrouw met een misie. Ze had al vaker vrijwilligerswerk gedaan aan de zijnlijn, maar de kriebels werden te groot: ze moest en zou meedoen! Het verzamelen van teamleden was een eitje. Zij en haar collega's vroegen wat rond en iedereen was direct mega enthousiast. Ook de naam was snel bedacht: Kinderoncologie voor Kanjers. Vervolgens liet ze haar dochter een bijpassend logo bedenken en zo werd team 164, Kinderoncologie voor Kanjers, werkelijkheid.


Na het grote succes van vorig jaar is het team van dit jaar nóg gemotiveerder. Ze willen alles eruit halen wat erin zit. Dit doen zij o.a. door het verkopen van pepernoten of chocolade paaseitjes, het inzamelen van statiegeldbonnen, donaties, sponsoren en zelfs een sponsorloop op een basisschool. Zodoende is team 164 hard op weg om een geweldig bedrag op te halen voor een nog mooier doel.

 

Teamleden

Een team bestaat uit meer mensen dan u misschien zou denken. Gemiddeld heeft elk team zo'n 25 teamleden. Zo zijn er natuurlijk de lopers en fietsers, maar gaan er ook mensen mee ter ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan de chauffeurs die het team naar de juiste locaties brengen, verzorgers die het team in optimale conditie houden en natuurlijk de catering die ervoor zorgt dat het team voorzien is van eten en drinken. Hieronder zijn de namen en functies van de teamleden van team 164 op alfabetische volgorde te vinden:

Teamcaptain

 • Manita van Baalen 

Als teamcaptain zorgt Manita ervoor dat alles soepel verloopt en iedereen genoeg motivatie blijft houden om heir weer een topjaar van te maken. Met veel enthousiasme en passie voor dingen regelen staat zij altijd vooraan om te helpen. 

Ploegcoördinatoren

 • Richard de Roon
 • Diana Boot

De ploegcoördinatoren zijn er om de twee ploegen binnen het team te leiden. Zij helpen de chauffeurs met de route en zorgen er onder andere voor dat de wissels soepel verlopen. 

Lopers

 • Andreas Cornelisse
 • Anne-Lotte van der Kooi
 • Jesse Krijthe
 • Jesse Veenis
 • Mary Lagrouw
 • Silvia Stolk-Jong

Vervolg lopers

 • Sjoerd Koudijs
 • Victor van Overbeek 

De lopers zijn onmisbaar in het team, de Roparum blijft natuurlijk een estafetteloop. Zonder deze kanjers geen team. De lopers zijn allemaal al hard aan het trainen.

Fietsers

 • Chantal van Overbeek 
 • Dènis van Kempen 
 • Leonore Wever 
 • Martine Abee 

Ook de fietsers zijn van groot belang. Zij zullen de lopers navigeren, motiveren, leiden en natuurlijk ook beschermen. Verder houden ze de lopers gezelschap en zorgen ze ervoor dat het team niet verdwaalt!

Chauffeurs

 • Ed Geeve 
 • John Slingerland 
 • Pierre Smolders 
 • Wouter Boot 

Reservefietsen, rustende teamleden, eten, schone kleding, het moet allemaal van A naar B gebracht worden. Daar hebben we chauffeurs voor. Zonder dit viertal is de afstand Parijs - Rotterdam wel erg ver. 

Catering

 • Erwin Vis 
 • Lisette de Vogel
 • Sylvia Geeve 

Je zou maar net een x aantal kilometer gerend of gefietst hebben en dan nog eens op zoek moeten naar een supermarkt. Dat hoeft gelukkig niet, want in het team zijn er drie Kanjers die verantwoordelijk zijn voor de catering. Gedurende de Roparun zullen zij het eten en drinken verzorgen

Fysiotherapeuten

 • Karianne Meuldijk 
 • Sofie de Munnik 

Een misstap, een overbelaste spier, wel of niet doorlopen? Hiervoor zijn twee fysiotherapeuten mee. Zij helpen de sporters weer snel op de been of beslissen dat het hele feestje niet meer door zal mogen gaan als dit niet verstandig is. Natuurlijk hopen we dat zij alleen voor de gezelligheid mee zullen zijn en dat het team ze niet nodig zal hebben. 

PR

 • Robin Woordes

 

Update van het team - eind april 

Nog maar een paar weken en dan is het zover, dan komen alle voorbereidingen en hulp tot uiting in een prachtige (lange) loop. Iedereen in het team heeft zijn beste beentje voor gezet. De catering is druk bezig met de lekkerste, voedzame recepten bedenken, de chauffeurs zijn opzoek naar de lekkerste koekjes voor onderweg, de volledige route is gereden om alle wisselpunten te controleren, de lopers en fietsers zijn hard aan het trainen en alle deelnemers verkopen loten, halen statiegeld op of promoten mondeling voor die laatste extra donaties.

Ook de leerlingen van de basisschool De Parel. Zij hebben zich vrijdagochtend 20 april ingezet voor de zorg van kinderen met kanker. Afgelopen weken hebben deze kinderen geld opgehaald voor ons team, team 164 Kinderoncologie voor Kanjers. De kinderen hebben afgelopen vrijdag tussen de 1 en 3 km gerend en zich in het zweet gewerkt voor het goede doel! Dit was echt een prachtig evenement en we zijn super trots op deze leerlingen, zelfs de Roparun vogel kon dit natuurlijk niet missen!